Favorieten: zomer activiteiten

Wauw, wat een enthousiaste reacties kreeg ik gisteren op de introductie van mijn project! Super gaaf om te horen dat jullie het een leuk project vinden en dat vele van jullie ook mee (proberen) te doen! Mocht je de blog gemist hebben, bekijk hem dan hier alsnog!

Het is duidelijk zomer! En ooh wat hou ik daar toch van… Ondanks alle mankementen die ik heb en ondanks de reden dat ik in de ziektewet zit kan ik gelukkig nog wel genieten van de zomer. In dit blogje vertel ik je op welke manieren ik dat het allerliefste doe! Vandaag deel ik mijn favoriete zomer activiteiten. Ook benieuwd naar mijn andere zomerse favorieten? Klik dan hier voor de zomerse drankjes en hier voor de BBQ bijgerechten top 6! IMG_20140717_193809

Buitenleven

Het allerfijnste aan de zomer vind ik eigenlijk het buitenleven. Dat de haan je wakker kukelt en je ’s ochtends lekker je ontbijtje in de achtertuin kunt nuttigen terwijl je de frisse lucht inademt (dat is in een stad wellicht minder fris haha). Je hoort de koeien loeien en de geiten blaten, er komt een huifkar voorbij en het paard hinnikt. Samen met de kleine geniet je van het lekkere water in het badje, de bloemetjes en zelfs de bijtjes. Zo voelt elke dag als een vakantie aan… Echt genieten!buitenleen

Lezen

Ik hou echt heel er veel van lezen maar doe het veel te weinig. Ja behalve blogjes, die lees ik elke dag hihi! Maar boeken, er liggen er al zoveel op mij te wachten en met het zomerse weer neem ik die tijd gewoon. Lekker buiten in de schaduw van de parasol een boekje liggen lezen. Ook al zo erg genieten!

Water

Water is sowieso geweldig, want je kunt het voor zoveel doeleinden gebruiken. Je gebruikt het om te koken, om schoon te worden, om de wc door te spoelen, om dingen te poetsen, je drinkt het… Maar je kunt er ook heerlijk mee kliederen! En als er iets is wat ik leuk vind, is het kliederen met water. Het mooie van het hebben van een kindje is dan dat het kliederen niet gek is. Terwijl als je lekker met water aan het spelen bent als volwassen vrouw zonder kindje word je soms wat vreemd aangekeken!

De natuur

In de zomer (en lente) geniet ik ook enorm van de natuur om mij heen. Alles leeft zo erg! De diertjes, de bomen, de struiken, de bloemen, de hei… Alles is ontwaakt uit die lange winterslaap en heeft nu weer energie. En daar krijg ik juist energie van! Ik geniet dan ook enorm van het wandelen door de natuur. Helaas kan ik dat nog niet zo lang, maar ik doe mijn best..

Barbeknoeien

Ik hou van eten. Ik ben een echte carnivoor maar ik kan ook heerlijk genieten van salades. Daarom is BBQ-en voor mij echt een geweldig iets. Heerlijk met een stokbroodje kruidenboter erbij of zelfgemaakte heksenkaas zoals afgelopen zaterdag.. Ja dit hoort echt bij de zomer en doe ik het liefste elke dag. Het hoeft niet zo uitgebreid elke keer, je kunt eindeloos variëren en het is gewoon lekker!BBQ

Picknicken

Nog iets wat ik echt geweldig vind om te doen. Ik doe het alleen helaas veel te weinig. Lekker picknicken. Mandje en kleedje mee, wat drinken en wat te eten en lekker ergens in een park, bos of gewoon op de hei je kleedje neerleggen en smullen maar. Ik vind dat ook super romantisch om te doen en mijn man en ik deden dat best vaak toen we nog niet getrouwd waren. Binnenkort maar eens doen dan, sowieso heb ik met Monique afgesproken om dit samen te doen voor de Mama Challenge!

IJsjes

Ik ben een echte snoepkont wat ijsjes betreft! Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de bolletjes ijs, maar de cornetto’s, perenijsjes, raketjes, citroenijs, zelfgemaakte fruitijs.. Ooh dat smul ik enorm van! En in de zomer doe je dat toch wat sneller en vaker dan in de winter!IMG_20140718_214910

Terrasje

Wat ook echt een hobby van me is, als je dat zo kunt noemen, dat is terrasjes pikken. Heerlijk met vrienden, vriendinnen, ouders, wie dan ook op een terrasje zitten, onder het genot van een lekkere verfrissing en dan mensen kijken. Haha ik vind het altijd leuk om te zien wat voor een mensen er rondlopen. Dat inspireert me ook enorm!

Ontdekken

Wat ik ook echt geweldig vind is andere landen en plekken ontdekken. Om iets nieuws te ontdekken hoef je niet naar het buitenland dat besef ik me wel dus het feit dat we dit jaar niet op vakantie gaan betekent niet dat we niks nieuws kunnen ontdekken. Wel is nog even de vraag hoe en wat want met een baby moet je toch ook daar rekening mee houden.

Verder zijn er nog zoveel meer dingen die je kunt ondernemen, maar dit zijn voor mij toch wel de leukste geloof ik…

9 reacties op “Favorieten: zomer activiteiten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *