Mijn zoektocht naar een galajurk

De eerste keer dat ik op zoek ging naar een galajurk was ik denk ik een jaar of 16. Inmiddels is mijn leeftijd verdubbeld, maar ben ik weer op zoek naar een galajurk. Ik ben namelijk uitgenodigd voor een filmpremière. En de dresscode is (baby) black tie. Dat betekent dus dat al mijn kortere jurkjes in de kast moeten blijven liggen en ik op zoek ben naar een galajurk. Of avondjurk, zo kun je het ook noemen. 

Mijn eisenpakket

De mensen die mij op Twitter volgen weten wat voor een dilemma me dit geeft. Ten eerste heb ik een budget, ik ga namelijk niet veel geld uitgeven voor een jurk die ik misschien maar 2x aan heb. En verder heb ik natuurlijk ook een aantal eisen.

 • Geen open rug (ik wil namelijk wel een BH aan)
 • De juiste maat (dat schijnt vooral erg lastig te zijn)
 • Verhullend (zodat mijn vetrollen minder opvallen)
 • Lang (veel galajurken en avondjurken die ik tegenkom zijn tot boven de knie)
 • Mooi (geen bloemetjesjurken dus)

Kan ik dan echt niets vinden?

Ondanks mijn eisenpakket ben ik toch nog wat mooie jurken tegen gekomen. Ik ben zelfs verliefd geworden op één van die jurken bij Bonprix. Die MOET ik hebben..

Bol AlgemeenBol Algemeen

Prachtig is hij toch? Maar.. je raadt het al.. momenteel niet in mijn maat. Er staat dan wel bij dat die maat er binnenkort weer is, maar ja wat is binnenkort? Ik heb hem namelijk maandag 30 oktober nodig.

Aangezien ik nog een week heb, heb ik dus nog geen jurk besteld. En ben ik stiekem aan het afwachten tot ik bericht krijg dat hij er weer in mijn maat is! Maar ondertussen ben ik natuurlijk wel even verder gaan zoeken want een jurk heb ik sowieso nodig.

Deze jurk vind ik ook erg mooi. En hij had goede reviews. Dus wellicht wordt dit hem gewoon. Ik wacht in ieder geval nog even tot dinsdag af en als die andere er dan nog niet is bestel ik hem gewoon. Ik bestel de Bonprix jurk dan met extra korting via KortingVoordeel.nl. Met hun extra cashback korting is dat zeker de moeite waard!

Mocht jij nog tips hebben of een jurk zijn tegengekomen waarbij je echt denkt “ja dat is iets voor Nicole”, laat het me dan zeker weten!

Heb jij nog een galajurk in de kast hangen?

13 reacties op “Mijn zoektocht naar een galajurk

 • Oh wat jammer dat je jurk niet in je maat is. Ik kan daar ook zo van balen! Ik hoop dat je binnenkort geluk hebt en lekker kan gaan stralen in die prachtige jurk!

 • Wat een prachtige jurken! Hopelijk is er toch nog snel een exemplaar in jouw maat te vinden voor de eerste jurk. Ik ben zelf gek op jurken en heb ook meerdere galajurken in de kast. Ik shop daarvoor ook graag bij Bon Prix, maar je zou ook eens bij Wehkamp of Zalando (in de categorie ‘Maxi dresses’ staan de lange galajurken) kunnen kijken. Daar hebben ze ook weleens mooie jurken.

 • Lastig he! Ik had tijdens mijn zwangerschap een lange jurk nodig. Marktplaats was mijn redding. Prachtige jurk in de buurt voor weinig geld. Hoop dat je ook iets moois zal vinden!

  • Marktplaats heb ik ook gekeken inderdaad, maar er was niks in de buurt. En zoiets laten verzenden vind ik altijd lastig als ik niet kan passen. Bij marktplaats kun je vaak ook niet retour sturen…

 • O lastig zeg… Zeker omdat het op zo’n korte termijn is. Ik geloof dat ik maar 1 of 2 jurken heb die als galajurk door zouden kunnen gaan. Waarschijnlijk had ik in jouw geval er zelf één gemaakt. ?

 • Ik ging afgelopen week een ‘prinsessejurk’ maken voor Anna, maar zij koos op de markt een donkerrode stof met glitters uit, dus dat leek bijna een galajurk. Toen vroeg ik me nog af waarom je een galajurk zou hebben, want ik heb in m’n hele leven maar één gala gehad (m’n examengala). Maar er zijn dus meer gala’s…;-) Ik had overigens toen een jurk van iemand geleend die heel mooi was. Heb je geen vriendinnen die dezelfde maat hebben?

 • Ik werk toevallig in een gala- en cocktailjurken winkel. We hebben zo’n 4000 jurken hangen, maat 34 t/m 60, prijzen liggen tussen de 80 en 200 euro. Alleen verkopen we niet online, alleen in de winkel, omdat passen toch wel essentieel is met jurken. De winkel heet Honneloeloe, we zitten in Amsterdam en Leiden.

  • Ja ik had jullie al als tip doorgekregen echter woon ik op meer dan 1,5 uur afstand en zijn de prijzen boven mijn budget. Helaas!

Reageren is niet mogelijk.