Zo waren onze Kerstdagen

kerstsokken

Zoals de halve wereldbevolking hebben wij de afgelopen dagen ook Kerst gevierd. We begonnen op zaterdagmiddag en eindigde ergens gisterenavond. Het waren drie dagen vol geluk, gelach, eten en drinken en af en toe een traan. Omdat ik zelf altijd erg nieuwsgierig ben hoe een ander het viert vertel ik er ook graag over.

Kerstavond

Sinds ik met mijn man samen ben gaan we op kerstavond naar mijn schoonfamilie. Elk jaar trekken we lootjes van te voren en gaan we gourmetten. We zijn dan altijd met mijn schoonouders, schoonzus en haar vriend en wij dan. En nu er ook kindjes zijn, zijn die er natuurlijk ook bij. Al moet ik wel zeggen dat dit het eerste jaar was dat ze beide heel bewust de dag/avond meemaakten.

We besloten vroeg te beginnen met de cadeaus zodat we ook op tijd aan tafel konden. Dit omdat sowieso onze dochter niet wil slapen op zulke momenten en we zo dus toch redelijk op tijd naar huis konden. Ik had mijn schoonzusje getrokken met de lootjes en er was van te voren nog even paniek over een van de cadeaus. Deze had ik via bol.com besteld maar was wel van een derde partij en hij werd maar niet bezorgd. Gelukkig kwam hij alsnog op tijd binnen, want dit was ook wel het hoofdcadeau voor haar.

kerst-vieren

Iedereen werd enorm goed verwend, niet alleen de kinderen maar ook wijzelf. En daarnaast was het uiteraard ook gewoon een hele gezellige avond met lekker eten en goed gezelschap.

Eerste kerstdag

Op eerste kerstdag was ik natuurlijk weer vroeg wakker maar de rest van het gezin niet. Pas om 9.55 hoorde ik mijn peuter roepen en bleek dat mijn man ook net wakker was. Lekker voor hen, maar ik had ook wel die extra uurtjes nog willen slapen. Maar goed, we gingen heerlijk samen aan een laat ontbijt en maakten ons daarna klaar voor de dag. Rond 13uur gingen we naar mijn ouders waar mijn broertje en schoonzusje waren en werden er allemaal cadeaus uitgedeeld. Onze kleine meid werd weer verwend maar ook wijzelf heel onverwacht. Echt heel erg lief!!

Daarna werd het tijd om te vertrekken, mijn ouders hadden namelijk bij Kasteel Limbricht gereserveerd om een uur te bowlen en daarna gingen we daar steengrillen. Het bowlen vond ik van te voren wel spannend met onze peuter. Zou ze daar wel wat aan vinden? Maar ze was mega enthousiast en vond het echt geweldig. Ze was heel fanatiek aan het juichen als iemand de pins omgooide en doordat er ook een soort glijbaan ding stond kon zij zelf ook meedoen. En wat vond ze dat leuk zeg! Ze heeft zelfs 1x een strike gegooid dankzij het goed neerzetten van ome Hans 😉

eerste-kerst-dag

Daarna was het steengrillen aan de beurt en we zaten in de Ridderzaal met nog een aantal andere families. Het was ruim opgezet, niet druk ofzo maar gewoon gezellig. Tijdens het eten kwam er ook nog eens live muziek en ondanks dat Fay dat heel spannend vond (en bang was dat hij haar eten afpakte), vond ze het ook erg leuk. Naderhand begon ze ook zelf te dansen en een show op te voeren haha.

Tweede kerstdag

Tweede kerstdag heeft voor mij/mijn familie altijd een dubbele lading. Mijn opa stierf op die dag en dat is iets wat wel meespeelt. Ik wilde heel graag een pyjamadag houden maar ook nog even naar mijn oma’s toe. Dus dat deden we. De bezoekjes duurde wel wat langer als “gepland” aangezien wij de vroege vogels waren en op het moment dat we weg wilden de rest van de familie kwam. Maar dat was ook wel weer gezellig. En Fay genoot er met volle teugen van.

Eenmaal thuis werden de schoenen en leggings verruild voor joggingbroeken en kerstsokken en ploften we op de bank. Nou ja niet helemaal want ik wilde de hapjes gaan maken voor die middag/avond. Maar wel met een serie op en de kleine meid ook lekker met de tablet. Ha, dat doen we gewoon op 2e kerstdag! De hapjes die we maakten waren echt veel te veel haha. Maar het was heerlijk en gewoon lekker zoals we wilden. Nadat de kleine in bed lag werd All you need is love kerst opgezet want dat hadden we nog niet gezien. En ik heb mega veel zitten brullen haha. Daarna was het voor ons ook bedtijd aangezien de wekker de volgende dag gewoon om 6 uur weer ging. Voor mijn man dan.

tweede-kerst-dag

Hoe zijn jullie kerstdagen geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. marije op 28 december 2016 om 06:12

  Wat een leuke kerst hebben jullie gehad zeg! En groot gelijk dat laatste stukje pyjama dag ?

 2. Loes Johanna op 28 december 2016 om 07:08

  Leuke dagen hebben jullie gehad! Heerlijk zo’n pyjama tweede kerstdag. ?

 3. Romy op 28 december 2016 om 07:29

  Dat klinkt als een heerlijke kerst! Ook ik vond AIYL weer een echte tranentrekker, maar wel heel erg leuk!

 4. Monique op 28 december 2016 om 08:11

  Dat ziet er gezellig uit! Met hapjes voor de tv vind ik ook altijd super. Moeten wij binnenkort ook maar weer eens doen!

 5. Tineke op 28 december 2016 om 09:08

  Arme pop, bang dat hij haar eten afpakte haha! Klinkt als een hele gezellige kerst. Ik vind kerst ook altijd leuk, maar ben wel blij dat het in januari weer even rustig is!
  Liefs

 6. Charlotte op 28 december 2016 om 09:53

  Heerlijke dagen zo te zien! Onze tweede kerstdag zag er ook ongeveer zo uit, na het werken dan. Heerlijk!

 7. Volgmama op 28 december 2016 om 11:11

  Wat een gezelligheid. Wij hebben ons ook goed vermaakt alleen de tweede kerstdag was ik jammer genoeg niet goed te pas waardoor de dag even anders verliep dan gepland.

 8. marleen@burgertrutjes op 28 december 2016 om 11:52

  Ahh ziet er supergezellig uit! Zoals Kerst hoort te zijn 🙂

 9. jodi - liefthuis op 28 december 2016 om 12:11

  Heerlijk Nicole, lekkere feestdagen. Hoe heerlijk hoe ze met die microfoon bezig is, smelt.

 10. Els op 28 december 2016 om 17:43

  Wat een fijne dagen! Op naar oud en nieuw! Fijne jaarwisseling!

 11. Sheila op 29 december 2016 om 10:19

  Vroeger keek ik ook altijd All You Need is Love tijdens de kerst. Op kamers vierde ik kerst met vriendinnen en dan was het een geweldige tranentrekker natuurlijk. Nu met mijn mannen in mijn leven moet ik er niet mee aan komen, hoor. Kan het dan wel in mijn eentje kijken, maar dan is de lol er toch ook snel vanaf 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje