Zo vieren wij Kerst dit jaar

Kerst ziet er dit jaar een beetje anders uit. Voor heel veel mensen en dus ook voor ons. Toch heb ik er ook dit jaar weer zin in. Al zijn er ook dingen die ik minder fijn vind. Hoe onze kerst eruit gaat zien vertel ik je in deze blog.

Kerstavond vieren

Normaal gesproken vieren wij kerstavond bij mijn schoonfamilie. Met mijn schoonouders, mijn schoonzusje en haar vriend en de kinderen. En toen de oma van mijn man nog leefde was zij er ook altijd bij.

Dit jaar is het anders. Mijn schoonzusje gaat met haar vriend en de kinderen wel naar mijn schoonouders op kerstavond maar wij zijn er dus niet bij. Dit omdat we met de huidige regels ons niet aan het aantal bezoekers zouden kunnen houden. Omdat mijn schoonzusje hoogzwanger is. En omdat afstand houden dan ook moeilijk is.

Wat doen we dan wel? Wij vieren kerstavond thuis. Ons huis is helemaal in kerstsfeer en lekker verlicht. Met allerlei twinkellampjes in de bomen en ledstrips langs de “openhaard” en gaan samen gourmetten. Dit doen we ook altijd bij de schoonfamilie dus leek het ons ook leuk om dit thuis te doen. De kinderen vinden het ook altijd erg leuk om te doen. Daarna is het natuurlijk tijd voor All you need is love. Ik ben benieuwd hoe ze het dit jaar aanpakken.

Eerste kerstdag bij mijn ouders

Op eerste kerstdag gaan we eerst alle cadeautjes onder de kerstboom uitpakken. Wij doen dit expres in de ochtend zodat de kinderen ook werkelijk kunnen spelen met de cadeaus. Er ligt een Nintendo Switch onder de boom met diverse spellen. En daarnaast nog dingen zoals sokken, ondergoed en maillots.

Later op de dag gaan we naar mijn ouders. Normaal gesproken vieren we altijd kerst met mijn ouders en mijn broertje + verloofde. Echter dit jaar zien wij mijn broertje en zijn verloofde niet met kerst. Superjammer. Maar wij willen ons zoveel mogelijk aan de maatregelen houden. Bij mijn ouders gaan we lekker diverse tapas eten. Ik heb gehoord dat mijn ouders heel veel zelf maken dus ben zeer benieuwd!

Tweede kerstdag: 4 gangen menu

Ook is tweede kerstdag dit jaar anders. Deze dag is altijd extra speciaal voor mij omdat mijn opa op tweede kerstdag overleed. En ook een oppaskindje van mij (heel veel jaren geleden). Sinds de dood van mijn opa ga ik naar mijn oma. Herinneringen ophalen, enzovoort. Dit jaar gaan we echter niet. Ik wil wel, maar ik weet dat er veel familie over de vloer komt. Dus ga ik begin volgend jaar.

Wat wij wel doen? Ik ga lekker aan de slag met een vier gangen menu. Dat klinkt heel decadent en luxe maar ik houd het lekker simpel. Heb er wel zin in! Denk dat de kinderen vooral met de Nintendo zullen spelen. En mij man ook haha.

Derde kerstdag bij de schoonouders

Derde kerstdag (is natuurlijk geen officiële dag) gaan we dan eindelijk naar mijn schoonouders. Dit keer dus geen nichtjes erbij. Maar gezellig klein. Mijn schoonouders doen altijd met kerst aan cadeaus, ze slaan Sinterklaas over, dus er zal veel uitgepakt worden door de kinderen gok ik zo.

En verder gaan we lekker gourmetten, wijn drinken en veel plezier maken. Genieten van het moment en beseffen hoeveel geluk we hebben dit ook in gezondheid te kunnen doen.

Hoe ziet jouw kerst eruit?