Zo verbeter je de weerstand van je kind*

We zitten midden in de winter (die overigens nog nooit zo zacht is geweest volgens mij, maar dat terzijde). En dat betekent naast flink kou vooral ook veel snotterende en niezende kinderen. Ook ik heb last van verkoudheden, maar mijn zoontje spant echt de kroon. Bij hem lijkt het een lange verkoudheid en dat al maandenlang. Tijd om aan de slag te gaan met de weerstand van de kinderen. Ik geef een aantal tips hoe je deze weerstand kunt verhogen.

Buiten spelen

Frisse lucht is erg goed om het immuunsysteem van je kind te stimuleren. En het goede nieuws is: het is gratis. Lucht de kamers in huis dan ook op dagelijkse basis en laat je kinderen voldoende buitenspelen. Gelukkig houden beide kinderen enorm van buitenspelen dus dt komt wel goed.

Ontspannen

Ook voor kinderen is me-time essentieel. Zorg er dus niet alleen voor dat jouw kind voldoende slaapt (ze hebben tussen de 10 a 14 uur nodig per nacht). Maar ook dat ze zich kunnen ontspannen. Lees samen een boekje. Laat ze lekker even in bad spelen of doe andere fijne ontspannen activiteiten met elkaar of alleen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hygiene

Laat je kinderen met regelmaat zijn of haar handen wassen. Niet alleen voor het eten en na een toiletbezoek maar ook tussendoor. Bijvoorbeeld na het niezen of hoesten. Of na het buitenspelen. Zo krijgen virussen en bacteriën geen kans om zicht te verspreiden.

Minder suiker

Suiker schijnt een negatief effect te hebben op het immuunsysteem. Wanneer suiker in je lichaam komt en verwerkt moet worden heeft het andere voedingsstoffen en mineralen nodig. Het is dus beter om zo veel mogelijk suiker te vermijden. Vooral in de winterse maanden. Wat niet heel makkelijk is met al die feestdagen.

Extra vitaminen

Fruit en groente is altijd goed om te eten maar in deze koude maanden misschien nog wel belangrijker. In groenten als broccoli en wortelen zit enorm veel vitamine C, net zoals aardbeien en sinaasappelen. Dit stimuleert het immuunsysteem. Naast groente en fruit kun je er natuurlijk voor kiezen om extra supplementen te geven.

Wij zijn onlangs gestart met het geven van Natriche Immune KIDS aan onze kinderen. Onze dochter is er helemaal dol op en vraag er elke ochtend en avond om. Onze zoon vindt er niet zoveel aan dus hij wil het niet eten. Wat niet zo erg is want deze supplementen zijn officieel voor kinderen vanaf 4 jaar. Omdat dit product van Natriche Supplementen (een familie bedrijf in Maarssen, Nederland) nieuw is wil ik er graag wat meer over vertellen.

Natriche Immune Kids supplement

De Natriche gummie bevat Beta Glucan een ingrediënt gemaakt van de celwand van Bakkersgist en een revolutionair nieuw ingrediënt die het immuunsysteem ondersteunt en versterkt. Daarnaast bevat deze gummie ook de juiste dosering aan multivitaminen. De gummie is ontwikkelt door Natriche omdat zij zelf ook ouders zijn van twee meisjes en zochten naar een suikervrij supplement voor kinderen. Deze konden zij niet vinden en daarom hebben zij het zelf ontwikkelt. Daarnaast wilden ze ook gebruik maken van natuurlijke smaak- en kleurstoffen, want ook dát vind je niet bij de gummies in de drogisterij. De gummie is dus gemaakt door ouders van kinderen voor ouders van kinderen.

Natriche Immune KIDS:

  • heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
  • ondersteunt de botten
  • is goed voor de leerprestatie en concentratie
  • is suikervrij (o.a met Stevia), glutenvrij, lactosevrij en vrij van allergenen
  • bevat multivitaminen en betaglucan
  • is voor kinderen vanaf 4 jaar
  • met twee gummies krijgt je kind 10 mcg vitamine D binnen, wat de juiste hoeveelheid is

Je kunt de Natriche Immune KIDS kopen via de website van Natriche zelf. In één pot zitten 60 gummies en dus kun je er een maand lang mee doen. Mocht je besluiten om het te proberen dan krijg je met de actiecode KIDS01 gratis verzending.

Heb jij nog aanvullende tips om de weerstand te verbeteren?