Zo moeder zo dochter: fotograferen

image-1-1

Op de middelbare school nam het virus mijn lichaam over en startte ik met het fotograferen van… nou ja.. werkelijk alles. Samen met mijn beste vriendin waren wij degene die altijd wel een camera bij hadden en waarbij niemand op de foto wilde, maar achteraf wel altijd om de foto’s vroegen. Dit virus is eigenlijk nooit bestreden want nog steeds maak ik overal foto’s van. Nu nog meer dan eerst, want nu gaat dat gewoon makkelijker in de digitale wereld. Mijn telefoon heb ik altijd bij en mijn spiegelreflex mag ook vrijwel altijd mee als we een uitje maken. En tsjah, nu lijkt dat virus dus overgeslagen op onze kleine meid. Zo moeder zo dochter.

Regelmatig raakt mijn telefoon kwijt en vind ik het 9 van de 10 keer terug in de handen van onze peuter. Dan is ze een ‘foto maken’ van de honden, haar knuffels, de eieren, het keukentje en nog veel meer. Ze weet nog niet zo goed hoe het werkt want wil dus door een gaatje kijken en dat hoeft natuurlijk niet met een telefoon. Ook mijn spiegelreflex wil ze gebruiken, maar daar mag ze niet aankomen. Dat apparaat kostte net iets teveel geld om daar iets mee te laten gebeuren. Mijn telefoon is nog redelijk beschermd door een hoesje en weegt niet zo zwaar, mijn Canon 70D daarentegen heeft geen bescherming en is niet de lichtste.

Toen ik dus zag dat Hip en Hout hele leuke speelgoed camera’s ging verkopen heb ik direct de eigenaresse een berichtje gestuurd. En afgelopen zaterdag kwam hij met de post mee. De peuter lag te slapen dus ik heb er eerst zelf mee ‘gespeeld’ en toen ze beneden kwam vertelde ik dat er een cadeautje voor haar was. Ze was er direct heilig van overtuigd dat er iemand ‘jarug’ was, we kregen dat idee maar niet uit haar hoofd haha. Maar dat gaf ook niets, want ze was er net zo blij mee als ze met haar verjaardag was.

IMG_2739

Ik moest er meteen een foto van maken, haha, en ze deed hem ook niet meer van haar nek af. Je kunt de camera ook zonder band bestellen, maar omdat ik zelf ook een band heb bij mijn camera dacht ik dat Fay dit wel leuk zou vinden. Ook is het wel handig, want als ze hem dan niet vast wil houden hangt hij gewoon om haar nek.

IMG_2748

Toen we gingen wandelen met de honden moest de camera ook mee, want ze wilde overal foto’s van maken. Toen we langs deze mooie bloemen kwamen kon ik het dus zelf niet laten om weer wat foto’s van haar te maken. Tsjah, ik snap wel waarom zij zo gek is met de camera.. Ze ziet niets anders bij haar eigen moeder.

IMG_2756

De hele wandeling had ze het trouwens over het ‘foto maken koeien’ dus dat was wel een punt waar we heen moesten. Het kostte ons nogal wat moeite om de koeien dichterbij te laten komen want ze waren net lekker in de modder aan het spelen haha. Maar gelukkig kwam de grootste koe toch even hallo zeggen en kon Fay weer naar hartenlust fotograferen.

Ja deze speelgoed camera is nu al zijn geld waard geweest! Jonge fotograaf in de dop. ♥

* Dit bericht is overigens niet gesponsord, ik heb de camera zelf gekocht.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Charlotte op 23 mei 2016 om 07:56

  Ah wat schattig! Leuk ding die camera!

 2. Nathalie op 23 mei 2016 om 08:21

  Supergaaf die camera!

 3. Wilmaaa op 23 mei 2016 om 08:37

  Wat ontzettend leuk die camera!

 4. Karen op 23 mei 2016 om 10:02

  Wat leuk! Jaii Lana laat haar kleuter echt fotograferen en dat publiceert ze ook. Superleuk om te zien!

  • Nicole op 24 mei 2016 om 08:47

   Leuk zeg.. Dat durf ik met mijn tweejarige nog niet aan, vooral niet omdat ik geen compact camera heb.. Maar wie weet 😀

 5. MetMirjam op 23 mei 2016 om 12:48

  Aah wat heerlijk om zo jezelf terug te zien in je kleine dametje! En inderdaad echt een hele leuke camera.

 6. Birgit op 23 mei 2016 om 13:32

  Oh wat een leuke foto van hoe ze een foto maakt van de koe!
  Tja, zo zie je maar weer dat kinderen toch meer op ons lijken dan we zelf in de eerste instantie doorhebben.

  • Nicole op 24 mei 2016 om 08:48

   Ja ik merk het steeds meer!

 7. Anita op 23 mei 2016 om 17:52

  Wat een schat is het toch! Ze heeft ze smaak helemaal te pakken 🙂

 8. Marushi op 23 mei 2016 om 19:42

  Ziet er echt heel leuk uit! ^^ -x-

 9. Fabian op 23 mei 2016 om 22:03

  Hopelijk krijg ik ook het virus. Ik vergeet heel vaak om een foto te maken. Fay ziet er wel echt heel schattig uit. Zo te zien heb je binnen kort een nieuwe fotograaf voor je blog

  • Nicole op 24 mei 2016 om 08:48

   Haha ja waarschijnlijk wel 😉

 10. Maike op 24 mei 2016 om 17:41

  Leuke foto´s! En wat een geweldig houten cameraatje.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje