Zo maak je van ieder weekend een feestje

Of je nu dol bent op je werk, of juist helemaal niet, bijna iedereen is blij als het weekend weer voor de deur staat. Even tijd voor jezelf, dingen doen waar je zin in hebt, en even het dagelijkse ritme loslaten. Die twee dagen zijn perfect om weer even bij te tanken, en de volgende week weer vol goede moed te beginnen. Maar hoe voorkom je dat ook je weekend een soort sleur wordt, vol met allerlei klusjes en verplichtingen? Hoe zorg je ervoor dat ieder weekend een klein feestje is?

Er is altijd wel iets te vieren

Om het weekend iedere week opnieuw als een feestje te ervaren, zal je het ook als een feestje moeten benaderen. Er is tenslotte iedere week wel iets te vieren. Dat kan iets groots zijn, een verjaardag of jubileum, maar veel vaker nog iets kleins. Dat je een mooie opdracht hebt afgerond op je werk. Dat je je partner al precies 3,5 jaar kent. Dat je peuter bijna zindelijk is. Dat je morgen tot 10 uur uit kunt slapen. Dat de zon schijnt, of dat het juist tijd is om de open haard weer aan te steken. Al dat soort kleine momentjes zijn er ook om te vieren.

Dat betekent niet dat je ieder weekend als een ware party-animal door het leven hoeft te gaan. Niet ieder feestje hoeft meteen een knalfuif te worden, anders ben je na ieder weekend bekaf. Welnee, dit soort kleine feestjes kun je ook in heel bescheiden kring vieren. Alleen met je partner, of misschien zelfs in je uppie. Het gaat meer om de mindset, om even blij zijn en vieren wat je hebt, dan om het grootse feest. Al kun je natuurlijk zo nu en dan ook best even uitpakken!

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes

Ieder weekend als een feestje benaderen, zelfs als er maar iets heel kleins te vieren valt: een prima idee om steeds iets te hebben om naar uit te kijken, maar ook om iedere week je zegeningen even te tellen.

Hoe je al die feestjes viert, dat is aan jou. Het, al is het maar alleen voor jezelf, een beetje vrolijk aanpakken mag natuurlijk altijd. Drink je in het weekend graag een wijntje? Haal dan eens iets anders in huis dan de fles die je altijd kiest. Verwen jezelf met je favoriete Spaanse witte wijn, die je normaal alleen bij speciale gelegenheden haalt. Ieder weekend is een speciale gelegenheid, toch? Wil je het extra feestelijk aanpakken? Open je een lekkere fles mousserende wijn, dan is het meteen écht feest.

Andere manieren om het leven te vieren, of gewoon dat het weekend is, zijn bijvoorbeeld uitgebreid uit eten gaan, een dagje weg gaan in eigen land, of gewoon spontaan wat vrienden uitnodigen om een gezellige avond te hebben. Het zijn juist dit soort dingetjes, die eigenlijk heel gemakkelijk te realiseren zijn, die van ieder weekend een feestje maken.