Zo maak je jouw chocolademelk nóg lekkerder!

Warme chocolademelk. Een van mijn favoriete drankjes wanneer het kouder begint te worden. Ach wie houd ik voor de gek, ik kan dit altijd drinken haha. De meeste mensen drinken hem met een toefje slagroom en eventueel nog wat mini marshmallows. Maar er zijn zoveel meer lekkere varianten. Een aantal daarvan licht ik in dit artikel uit. Maar laten we eerst kijken naar het basisrecept.

Basisrecept chocolademelk

Je kunt chocolademelk op verschillende manieren maken. Je hebt er in de winkel allerlei producten voor zoals Nesquik. Ik moet ook toegeven dat ik daar regelmatig naar grijp. Dan hoef je alleen nog maar de melk toe te voegen. Dat is gewoon makkelijk en zonder na te denken.

Je kunt echter ook zelf chocolademelk maken met melk, suiker en cacao. Of je gebruik een chocoladereep van 50 gram. Ook daarin kun je variëren. Het beste kun je voor pure chocolade gaan, maar je kunt ook kiezen voor melkchocolade, witte chocolade of Karamel zeezout zoals ik vorig jaar deed.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Gebruik je chocolade dan maak je de chocolademelk als volgt:

  1. Hak de chocolade in stukjes
  2. Warm de melk op in een pannetje (blijf goed roeren)
  3. Zodra de melk warm genoeg is voeg je de stukjes chocolade toe en meng je het door elkaar
  4. Klaar is je chocolademelk!

Zo maak je jouw chocolademelk nog lekkerder!

Wil je jouw chocolademelk écht afmaken? Gebruik dan een van onderstaande suggesties. Of nog beter, combineer ze!

Toppings voor de chocolademelk

  • Slagroom
  • Marshmallows
  • (Gekleurde) hagelslag
  • Caramelsaus
  • Chocoladesaus
  • Cacaonibs
  • Mini smarties
  • Schuddebuikjes
  • Candy cane (in stukjes gehakt of hangend aan het glas)
  • Kaneelstokje
  • Stukje oreo

Likeur/drank voor in de chocolademelk

Je kunt natuurlijk ook je chocolademelk even een extra tikje geven door een likeur toe te voegen. Zelf heb ik het alleen nog maar geprobeerd met Licor 43 en Baileys. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor Captain Morgan (dit is rum), Kahlua, Butterscotch of Malibu.

Kruiden/specerijen die je chocolademelk nog lekkerder maken

  • Kaneel
  • Chili poeder
  • Nootmuskaat
  • Gemalen kruidnagel
  • Kardemon
  • Koek- en speculaaskruiden
  • Pumpkin spice mix (green gypsy spices)
  • Snufje zeezout
  • Blaadje munt

Maak je eigen warme chocolademelk

Naast alle toevoegingen die ik noemde zijn er natuurlijk nog veel meer te bedenken. Plus met deze toevoegingen kun je eindeloos variëren. Je kunt dus elke dag wel weer een andere variant maken. Ik ga de komende tijd in ieder geval aan de slag om de lekkerste chocolademelk te maken die er is. Welke dat is weet ik nog niet. Maar houd mijn Instagram maar in de gaten…

chocolade melk variaties

Hoe maak jij jouw eigen warme chocolademelk?

1 reactie op “Zo maak je jouw chocolademelk nóg lekkerder!

  • Oh zo lekker! Mijn favoriet is warme chocolademelk met een scheutje witte chocoladelikeur, slagroom en een beetje speculaaskruiden.

Reageren is niet mogelijk.