Zo maak ik mijn werkplek herfst proof!

Thuiswerken is natuurlijk helemaal een begrip van nu. Ik werk echter al jaren vanuit huis en heb daardoor dus ook mijn eigen gewoontes gecreëerd. Ook heb ik door de jaren heen ontdekt wat voor mij werkt en wat niet werkt. Al blijft dat een voortdurend proces. Want niet alleen de seizoenen veranderen, ik zelf ook. Omdat ik graag anderen inspireer vertel ik in deze blog hoe ik mijn werkplek thuis herfst proof maak.

Bureau of eettafel?

Alhoewel een echt bureau om aan te werken natuurlijk het allerbeste is, zie je toch vaak dat mensen aan de eettafel werken. Ik ben daar geen uitzondering op. Ik heb wel een bureau gehad overigens, zowel op zolder als in de bijkeuken. Deze plekken waren echter verre van ideaal qua temperatuur en licht. Nu is de eettafel ook niet altijd de juiste oplossing, maar het is in mijn geval in ieder geval beter dan de zolder of bijkeuken.

Het enige wat mij stoort op mijn werkplek is het behang. Er zit namelijk een groot stuk los en deze krijgen we niet goed meer tegen de muur geplakt. Er zijn dagen bij dat het mij niet eens opvalt, maar op sommige dagen is dat het enige wat ik zie. Meestal zet ik er dan een stoel of iets dergelijks voor. De oplossing kan natuurlijk zijn: nieuw behang, maar dan moet de hele muur eerst gestuukt worden. En daarbij dus ook de rest van de muren in de woonkamer. Ik heb bij OTTO wel al wat inspiratie opgedaan overigens, want er is zoveel mooi en fijn behang.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Licht en geur

Verder ben ik dol op mijn werkplek; de eettafel. Deze eettafel staat namelijk naast een enorm groot raam, dus daglicht krijg ik altijd genoeg binnen. Mits het buiten tenminste niet al te grijs en grauw is want dan kan het juist tegenwerken. Wanneer de zon schijnt ben ik altijd een stuk productiever dan wanneer ik het buiten zie regenen. Toch is echt daglicht altijd tien keer beter dan wanneer je alleen met lampen werkt om licht te krijgen. Al kan een extra lamp bij je werkplek nooit kwaad.

In de herfst zorg ik echter naast een bureaulamp ook nog voor wat kaarsjes. Dit geeft niet heel veel extra licht maar zorgt wel voor een hele fijne sfeer. In het verleden werkte ik met geurkaarsen, maar sinds ik de essentiële oliën heb ontdekt zijn het gewone kaarsen zonder geur geworden. Wat ik wel neerzet op mijn werkplek is een aroma diffuser, al kun je hem ook gewoon aanzetten zonder olie erin en dan is het vooral een luchtbevochtiger. In deze diffuser druppel ik altijd een geur naar keuze. Soms is dat omdat ik wat extra ondersteuning nodig heb, dan kijk ik echt naar de heilzame ingrediënten van een olie. En soms is dat omdat ik gewoon zin heb in een herfstachtige geur.

Haal buiten naar binnen

Om mijn werkplek nog meer sfeer te geven haal ik ook altijd wat dingen van buiten naar binnen. Denk daarbij aan herfstbladeren, kastanjes, eikels en dennenappels. Een leuk idee daarbij is om een grote vaas te pakken, op de bodem wat noten, kastanjes en eikels te leggen en daar dan een aantal herfsttakken in te zetten. Ook haal ik altijd diverse pompoenen in huis. Die zijn niet alleen lekker om te eten maar zeker om mee te decoreren. Zelf vind ik het altijd erg leuk om een klein stukje van mijn werkplek te decoreren. Dat zorgt voor sfeer en leid mij in ieder geval niet af.

Herfstdecoratie op je werkplek

Selfcare

Omdat je tijdens je werk minstens net zoveel aandacht mag besteden aan jezelf als aan je werk is selfcare een onderwerp wat niet mag ontbreken. Om het mezelf zo fijn en comfortabel mogelijk te maken zorg ik er altijd voor dat er een fijne plaid binnen handbereik ligt. Altijd fijn wanneer het al wat kouder is in huis maar je niet de hele dag de verwarming aan wilt zetten. En bij mij mogen ook de sloffen en/of dikke warme sokken niet ontbreken. Het liefst draag ik mijn warme schapensloffen dan ook 24/7. Behalve hoog zomer.

Hopelijk heb ik je met deze blog weer wat tips en inspiratie kunnen geven voor jouw werkplek. Of dat nu thuis is, of op kantoor.