Zij maakt het verschil

Dit nummer van De Poema’s (dat bestaat uit Acda en De Munnik & Van Dik Hout) heb ik altijd al mooi gevonden. Sowieso ben ik groot “fan” van Acda en De Munnik, er is volgens mij geen enkel lied van hen dat ik niet ken of dat ik niet goed vind. Hun teksten hebben toch altijd wel iets waar ik voor val. Ook Van Dik Hout heeft steengoede nummers. Wie kent hem nu niet, hun topper “Zo stil in mij”? Ik heb bij het horen van dat nummer zulke goede herinneringen aan ons introductiekamp van de PABO bijvoorbeeld. Kan dat nummer niet meer horen zonder daaraan te denken.. Heerlijk gewoon.

Maar het is uiteraard niet zomaar dat ik dit nummer nu met jullie wil delen.
Ik had hem al een tijd niet gehoord maar omdat ik bezig was met een ander blogje en daarbij zocht naar het liedje wat daarbij paste kwam ik ook weer dit nummer tegen. En ja hoor, daar kwamen de tranen.. Dit lied schreven desbetreffende heren waarschijnlijk niet voor hun dochter, maar hij kan gebruikt worden hoe je maar wilt toch? Ik vind dit nummer op dit moment echt van toepassing op hoe ik me voel. Ten opzichte van ons meisje Fay vooral.

Er zit dan ook een klein stukje in waarbij de tranen helemaal komen en waarbij het echt past bij ons.
“Niet het ritme van mij hart
Niet het zuiverste geweten
Ze kwam niet op het juiste moment
En dat kan me ook niet schelen
Want meer nog dan ik eigenlijk toegeven wil
Zij maakt het verschil”

Hoe gelukkig ik sowieso was samen met Bart en hoe ik altijd heb gezegd dat ik ook zonder een kindje gelukkig kan zijn. Nu Fay er is neem ik die woorden terug want zij maakt het verschil. Ze kwam niet toen ze moest komen, ze liet op zich wachten (zodra ik mijn bevallingsverhalen heb verteld zal dit voor de lezer ook duidelijk worden) maar dat kan me ook niet schelen. Want nu ze er is, is mijn wereld ondersteboven en wil ik nooit meer terug naar hoe het was. Ons gezinnetje is voor nu compleet!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Mama's Jungle op 23 maart 2014 om 09:35

  Heavy he al die emoties als mama zijnde. Alles is zo overweldigende en sommige teksten komen echt binnen.

 2. Happy Lioness op 23 maart 2014 om 10:09

  Mooi en herkenbaar.
  Voor mij is het nummer ‘jouw liedje’ van Claudia de Breij nog steeds een tranentrekker.

 3. jennn op 23 maart 2014 om 21:25

  Mooi hoor!

 4. CrazyGreatLife op 23 maart 2014 om 23:47

  Wat nummers toch met gevoelens kunnen doen he. Zo bijzonder!

 5. mamasgoud op 23 maart 2014 om 23:51

  Alles beleef je zo veel intenser als je mama bent. Prachtig.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje