Zij maakt het verschil

Dit nummer van De Poema’s (dat bestaat uit Acda en De Munnik & Van Dik Hout) heb ik altijd al mooi gevonden. Sowieso ben ik groot “fan” van Acda en De Munnik, er is volgens mij geen enkel lied van hen dat ik niet ken of dat ik niet goed vind. Hun teksten hebben toch altijd wel iets waar ik voor val. Ook Van Dik Hout heeft steengoede nummers. Wie kent hem nu niet, hun topper “Zo stil in mij”? Ik heb bij het horen van dat nummer zulke goede herinneringen aan ons introductiekamp van de PABO bijvoorbeeld. Kan dat nummer niet meer horen zonder daaraan te denken.. Heerlijk gewoon.

Maar het is uiteraard niet zomaar dat ik dit nummer nu met jullie wil delen.
Ik had hem al een tijd niet gehoord maar omdat ik bezig was met een ander blogje en daarbij zocht naar het liedje wat daarbij paste kwam ik ook weer dit nummer tegen. En ja hoor, daar kwamen de tranen.. Dit lied schreven desbetreffende heren waarschijnlijk niet voor hun dochter, maar hij kan gebruikt worden hoe je maar wilt toch? Ik vind dit nummer op dit moment echt van toepassing op hoe ik me voel. Ten opzichte van ons meisje Fay vooral.

Er zit dan ook een klein stukje in waarbij de tranen helemaal komen en waarbij het echt past bij ons.
“Niet het ritme van mij hart
Niet het zuiverste geweten
Ze kwam niet op het juiste moment
En dat kan me ook niet schelen
Want meer nog dan ik eigenlijk toegeven wil
Zij maakt het verschil”

Hoe gelukkig ik sowieso was samen met Bart en hoe ik altijd heb gezegd dat ik ook zonder een kindje gelukkig kan zijn. Nu Fay er is neem ik die woorden terug want zij maakt het verschil. Ze kwam niet toen ze moest komen, ze liet op zich wachten (zodra ik mijn bevallingsverhalen heb verteld zal dit voor de lezer ook duidelijk worden) maar dat kan me ook niet schelen. Want nu ze er is, is mijn wereld ondersteboven en wil ik nooit meer terug naar hoe het was. Ons gezinnetje is voor nu compleet!

5 reacties op “Zij maakt het verschil

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *