Ziek zijn is voor watjes

Hatsjoe! Op het moment dat ik dit blogje schrijf heb ik zo’n 20 volgesnoten zakdoekjes naast me in de prullenbak liggen, een halve zak antiflu opgevreten en is de paracetamol niet aan te slepen. Al zo’n drie dagen voel ik me zo slap als een vaatdoek en loop ik als een zombie rond. En ik ben niet de enige. Mijn man is ook ziek (ligt as we speak in bed, is eerder thuis gekomen van werk) en ook onze kleine dame is niet fit. Al is zij volgens mij nog de meest fitte van allemaal.

Waarom dan deze titel: ziek zijn is voor watjes? Omdat we maar gewoon doen alsof we niet ziek zijn. Gewoon opfrissen, kleding aan en gaan met die banaan. Tenminste dat is dan wel de bedoeling. Meestal lukt het dus in de ochtend nog wel om een klein beetje vooruit te komen, het scheelt ook dat mijn man deze week in de ochtenden ook thuis is. Maar in de middag laat mijn lichaam het volledig afweten. En laat onze peuterdochter dan juist in haar hoofd krijgen om heel veel samen te willen spelen en knutselen en…

Ziek zijn is voor watjes

Nou dan ben ik maar een watje! En ja ik ben moeder dus nee ik kan eigenlijk niet ziek zijn. Maar ik ben het wel. Ja ik werk tussendoor ook nog wat, voor zover dat mogelijk is. Het geld moet toch binnen komen. En heel soms kan ik het 5 minuten opbrengen om even aandacht aan mijn dochter te geven en mee doen in haar “ik ben de kassa en jij bent de boodschappen mevrouw”-spel. Maar verder lig ik als een vaatdoek op de bank. En als mijn peuter dan echt veel aandacht wil of vraagt zet ik heel onverantwoordelijk Netflix aan.

Dat werkt zo dus de meeste tijd wel. Maar heel soms niet. Omdat je peuter dan opeens de wc niet haalt aangezien ze buikgriep heeft. En je de tweede keer achter haar aan moet rennen omdat anders het hele huis onder zit. Of je moet rennen omdat je niet weer een kind onder de douche moet zetten ivm diezelfde buikgriep. En tijdens dat rennen denk je “nog even en ik val neer, ik kan niet meer!”. Maar toch ga je door. Want je moet. Want je bent moeder en kunt dus niet ziek zijn.

Nee ziek zijn is voor watjes. En voor mensen zonder kinderen. Dus aangenaam “ik ben watje”.

8 reacties op “Ziek zijn is voor watjes

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *