Zelfgemaakte ijsthee

Met het warme weer drink ik altijd enorm veel water, vaak met een smaakje, maar af en toe wil ik toch iets anders. Omdat ik probeer zo min mogelijk frisdrank te drinken maak ik regelmatig een flinke kan met ijsthee. Je kunt natuurlijk een pak uit de supermarkt nemen, maar deze zitten altijd bomvol suikers en andere rare toevoegingen en wanneer je zelfgemaakte ijsthee drinkt weet je precies wat erin zit. Vandaag deel ik met jullie mijn super makkelijke en suikervrije recept. 

Wanneer je ijsthee wilt maken bedenk dan wel dat de lekkerste ijsthee wel een paar uur nodig heeft. Niet dat het maken zo lang duurt, maar het afkoelen wel. Je kunt ook wel ijsthee maken met koud water, maar ik doe het liever met heet water omdat dit gewoon qua smaak veel beter is. Je kunt echt eindeloos varieren qua smaak maar dit is mijn favoriet.

Mijn zelfgemaakte ijsthee

Ingrediënten

Bol AlgemeenBol Algemeen
  • Een liter heet water
  • 7 gram verse groene thee (of 3 theezakjes), ik gebruik de Pickwick …. zakjes
  • Sinaasappel
  • IJsblokjes
  • Muntblaadjes

Mocht je een enorme zoetekauw zijn dan kun je altijd nog een lepel honing er doorheen roeren.

Hoe te bereiden

Laat de thee een minuut of 5-7 in het hete water trekken. Laat de thee zoveel mogelijk afkoelen en zet de kan daarna voor een uur of 3 in de koelkast. Na drie uur kun je de kan eruit halen en doe je de in schijfjes gesneden sinaasappel en de muntblaadjes samen met de ijsblokjes bij de ijsthee.

Ik zeg: PROOST!!

* De foto bij dit artikel is wel van mezelf, maar van een andere versie van de ijsthee die ik vorig jaar maakte. 

18 reacties op “Zelfgemaakte ijsthee

Reageren is niet mogelijk.