Zelf taart maken of toch uitbesteden?

Hieperdepiep hoera! Er is iemand jarig en daar hoort natuurlijk, naast slingers en ballonnen, ook taart bij. Wanneer je een verjaardagsfeestje viert kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Heb je meer behoefte aan iets kleins dan koop je wat slingers, vlaggetjes en ballonnen en het ziet er al helemaal feestelijk uit. Je kunt echter ook wat groter uitpakken en voor een thema feestje gaan. Bijpassende tafelkleden, bordjes, bekers.. en natuurlijk een thema taart.

Feestje met een thema

De verjaardagen van onze kinderen vieren we altijd ‘uitgebreid’. Oftewel er is altijd wel een thema te vinden. Zo zijn de Minions, my Little pony en Minnie Mouse thema’s al voorbij gekomen. Maar ook een unicorn thema en de kleuren roze en blauw. Dit jaar had onze dochter een zeemeerminnen thema en onze zoon had Paw Patrol voor het tweede jaar op een rij. Zelf vind ik het altijd leuk om een klein beetje een thema te hebben. Dat is leuk voor het kleurgebruik, maar ook de items zoals ballonnen, aankleding en de taart.

Lees ook: Nooit meer een verjaardag vergeten met deze verjaardagskalender

Zelf een taart maken

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig zelf een taart gemaakt voor de verjaardag. Zo hebben we ooit een regenboogfeestje gehad en maakte ik een regenboogtaart. Ik kocht de bakmixen en kleurstoffen sowieso online bij de leukste taarten shop. Maar ook dingen zoals spuitmondjes en andere decoreer gereedschappen. Vooral de regenboogtaart daar ben ik het meeste trots op. Ik ben niet zo goed in fondant en dergelijke dus de taarten die ik daarmee maakte zijn niet zo goed gelukt. Maar de regenboogtaart was niet alleen een succes qua uiterlijk, maar ook hoe hij smaakte.

Heb je geen zin om een hele taart zelf te maken dan kun je natuurlijk ook gewoon cupcakes maken. Dat is vaak net zo lekker en ook hier kun je lekker creatief mee zijn. Wij zorgen er eigenlijk bijna altijd wel voor dat er naast de taart ook nog cupcakes zijn zodat de visite wat te kiezen heeft. Maar ook zodat we zeker weten dat we niet te weinig hebben.

De taart laten maken

Toch moet ik ook toegeven dat ik niet altijd zelf de taarten en cupcakes maak. Vooral nu mijn eigen bedrijf zo goed loopt en het gewoon erg druk is ook privé neem ik niet altijd meer de tijd. Dus heel soms dan bestel ik een taart. Dat is natuurlijk ook helemaal prima, want er zijn genoeg mensen die heel goed zijn in het maken en decoreren van taarten. Vaak zijn ze veel beter dan ik en kunnen ze echt de mooiste creaties maken. Zo hebben we tijdens het my Little pony thema een taart met cupcakes laten maken wat echt zo leuk, mooi en lekker was. Daar bak ik niet tegenop! Misschien als ik meer tijd zou nemen om te oefenen…

my little pony dripcake met regenboog cupcakes

Ik ben heel benieuwd of jij ook de taarten voor een verjaardag wel eens zelf maakt of dat je ze liever besteld? Ik vind het in ieder geval heel leuk om het af en toe eens zelf te doen. En anders bestel ik het gewoon.

1 reactie op “Zelf taart maken of toch uitbesteden?

  • Ik vind bakken leuk en een verjaardag is een mooi excuus om wat recepten uit te proberen! Daarnaast moeten we rekening houden met een allergie, dus vind ik het wel prima om zelf controle te hebben op de ingrediënten.

Reageren is niet mogelijk.