Zelf kerststukjes maken met de kinderen

Een van de dingen die ik zelf altijd erg leuk vond om te doen vroeger was kerststukjes maken. Ik kan me ook nog herinneren dat Fay dit bij de peuters of kleuters ooit gedaan heeft, maar eigenlijk nooit thuis. Dus ik besloot om wat dingen bij elkaar te verzamelen en samen met de kinderen kerststukjes te maken. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt om zelf kerststukjes te maken en hoe je dit met de kinderen kunt doen.

Wat heb je nodig om een kerststukje te maken?

De basis dingen die je nodig hebt zijn een leuke gekleurde bloempot, een stuk oase (steekschuim) die erin past en wat groen (een dennentak of iets in die trant). Oh en natuurlijk een kaars. Al kun je de kaars ook achterwege laten, want een kaars aansteken in het kerststukje zelf kan toch niet in verband met brandveiligheid.

Verder kocht ik nog wat versieringen, het liefst waar dan ook een prikker aan zit om in het schuim te steken. Wij hadden onder anderen sterretjes, paddenstoelen, balletjes, sneeuwvlokjes, stukjes hout, roosjes, dennenappels en meer van dat soort kerstachtige dingen. Je kunt hier en hier hele leuke items vinden.

Zelf een kerststukje maken

Kerststukjes maken met de kinderen

Voordat je de kerststukjes gaat maken is het goed om de oase in de pot te doen en deze te vullen met water. Na een minuut of tien giet je het overgebleven water weer weg en dan kan het ‘knutselen’ beginnen. Je maakt het oase nat voor het groen wat je erin steekt. Op die manier blijft het langer mooi.

Alhoewel ik moet toegeven dat de hele voorbereiding langer duurde dan het maken van de kerststukjes zelf was het wel erg leuk om te doen. Ik heb voor beide kinderen alles klaargelegd en daarna mochten ze helemaal zelf aan de slag. De jongste van drie heb ik af en toe meegeholpen, maar ook hij deed het voornamelijk zelf. Na een minuut of tien waren ze klaar en vooral erg trots. De kerststukjes gingen elk naar een oma toe. Lief toch?!

Heel veel over

Ik had me trouwens volledig verkeken op hoeveel we nodig hadden voor een kerststukje. Want ik heb nog een hele bak met versiersels over. En zelfs nog wat groen. Daarom binnenkort maar weer wat steekschuim kopen, dan kunnen ze nog eens aan de slag. En wat daarna overblijft is fijn voor volgend jaar.

Kerst stukje maken met kinderen

1 reactie op “Zelf kerststukjes maken met de kinderen

Reageren is niet mogelijk.