Zelf kerststukjes maken met de kinderen

kerststukjes-maken-kinderen

Een van de dingen die ik zelf altijd erg leuk vond om te doen vroeger was kerststukjes maken. Ik kan me ook nog herinneren dat Fay dit bij de peuters of kleuters ooit gedaan heeft, maar eigenlijk nooit thuis. Dus ik besloot om wat dingen bij elkaar te verzamelen en samen met de kinderen kerststukjes te maken.

Wat heb je nodig om een kerststukje te maken?

De basis dingen die je nodig hebt zijn een leuke gekleurde bloempot, een stuk oase (steekschuim) die erin past en wat groen (dennentak of iets in die trant). Oh en natuurlijk een kaars.

Verder kocht ik nog wat versieringen, het liefst waar dan ook een prikker aan zit om in het schuim te steken. Wij hadden onder anderen sterretjes, paddenstoelen, balletjes, sneeuwvlokjes, stukjes hout, roosjes, dennenappels en meer van dat soort dingen.

Kerststukjes maken met de kinderen

Voordat je de kerststukjes gaat maken is het goed om de oase in de pot te doen en deze te vullen met water. Na een minuut of tien giet je het overgebleven water weer weg en dan kan het ‘knutselen’ beginnen.

Alhoewel ik moet toegeven dat de hele voorbereiding langer duurde dan het maken van de kerststukjes zelf was het wel erg leuk om te doen. Ik heb voor beide kinderen alles klaargelegd en daarna mochten ze helemaal zelf aan de slag. De jongste van drie heb ik af en toe meegeholpen, maar ook hij deed het voornamelijk zelf. Na een minuut of tien waren ze klaar en vooral erg trots. De kerststukjes gingen elk naar een oma toe. Lief toch?!

Heel veel over

Ik had me trouwens volledig verkeken op hoeveel we nodig hadden voor een kerststukje. Want ik heb nog een hele bak met versiersels over. En zelfs nog wat groen. Daarom binnenkort maar weer wat steekschuim kopen, dan kunnen ze nog eens aan de slag. En wat daarna overblijft is fijn voor volgend jaar.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje