Zelf Gifjes leren maken

tripod voor een graffiti muur

Wie wel eens op social media zit of op WhatsApp tijd doorbrengt ziet ze voorbijkomen: gifjes. Oftewel korte animaties met meestal een komische boodschap. Er zijn verschillende soorten gifjes te vinden. Memes, meestal van beroemdheden. Grafische gifjes met afbeeldingen en teksten. En gifjes van mensen zelf. En over die laatste gifjes wil ik het in deze blog hebben. Want alhoewel ik voor mijn eigen bedrijf dit soort gifjes heb laten maken door een fotograaf, kun je dit dus ook heel goed zelf doen.

Waarom zelf gifjes maken?

In 2017 startte ik mijn eigen bedrijf. Onder dat bedrijf valt onder andere deze blog, maar ik ben ook Instagram juf. Oftewel ik help ondernemers met zichtbaar zijn en verbinding maken op Instagram. Omdat ik zelf ook graag dingen leer heb ik een lange tijd terug een mini cursus ‘gifjes maken’ gedaan. Dit waren grafische gifjes. Oftewel gifjes gemaakt van een afbeelding. Zoals je in het voorbeeld hieronder kunt zien. Nadat ik dit had geleerd heb ik zelfs voor anderen dit soort gifjes gemaakt. Juist de creativiteit die je erin stopt vind ik zo ontzettend leuk. En dit soort gifjes zijn hartstikke handig om jezelf te profileren op Instagram. Als bedrijf of als blogger.

Omdat ik heel erg sta voor verbinding op Instagram en ik sta voor persoonlijk contact, leek het me ook echt geweldig om gifjes te hebben van mezelf. Mensen kopen namelijk van mensen en hoe gaaf is het dan dat je gifjes van jezelf kunt gebruiken in plaats van een ander. Tijdens een fotoshoot liet ik ook meteen gifjes van mezelf maken. Supertof natuurlijk, maar wel prijzig wil je een flink aantal gifjes hebben. Ik hield het toen dus bij vijf gifjes. Echter vond ik ze zo leuk dat ik heel graag nog meer van dit soort gifjes wilde. En daar was Anne Ermens met haar gifjes cursus.

Over Anne Ermens

Anne geeft zangles, zangworkshops en doet voice-over werk. Echter in de corona tijd had ze heel wat minder werk waardoor ze gifjes is gaan maken van zichzelf die ze overal op social media, in nieuwsbrieven en op haar site deelde. Ze kreeg daar zoveel complimenten over en vraag naar dat ze besloot om eenmalig een masterclass gifjes maken te geven. Dit werd zo goed ontvangen dat ze van die masterclass toch een cursus heeft gemaakt die inmiddels door meer dan 400 mensen is gevolgd. Waaronder ik dus.

Je eigen gifjes maken binnen een uur

In de gifjes cursus van Anne Ermens krijg je stap voor stap uitgelegd in een video hoe je de gifjes van jezelf maakt, maar ook hoe je ze bewerkt en waar je ze kunt uploaden. Anne heeft een hele prettige stem om naar te luisteren en ze legt alles echt in Jip en Janneke taal uit. Ook geeft ze je voldoende tijd om de video even op pauze te zetten zodat je wat je geleerd hebt direct kunt uitvoeren. Ik adviseer je dan ook om dat te doen. In totaal ben je dan ongeveer zo’n 45 – 60 minuten bezig en dan heb je jouw eerste gifjes al!

Naast de video waarin ze je vertelt hoe je gifjes van jezelf kunt maken heeft ze ook een e-book gemaakt waarin je eigenlijk alles kunt terug lezen. En er zijn twee bonus video’s gemaakt. Een van de bonus video’s is een uitleg over hoe je grafische gifjes maakt en de andere video geeft uitleg over waar en hoe je de gifjes kunt delen. Een complete online cursus dus.

De gifjes cursus

Als je hierboven leest wat je allemaal leert in de cursus verwacht je misschien een hoge prijs voor deze gifjes cursus. Dat is echter niet zo. Je betaalt slechts €35,- inclusief btw voor deze online cursus. Hieronder nog even een kort overzicht wat je allemaal krijgt.

  • Een video met uitleg hoe je gifjes van jezelf maakt
  • Een e-book met alle stappen uitgelegd en extra informatie & inspiratie
  • Een bonus video waarin vertelt wordt hoe je grafische gifjes maakt, zoals bijvoorbeeld je logo
  • Een bonus video met uitleg over hoe en waar je de gifjes kunt inzetten

Wil jij ook aan de slag met je eigen gifjes? Via de website van Anne Ermens kunt je deze online gifjes cursus aanschaffen.

1 reactie op “Zelf Gifjes leren maken

Reageren is niet mogelijk.