Zelf een adventskalender maken: zo doe je dat

zelf adventskalender maken

Adventskalenders lijken steeds populairder te worden. Je kunt kalenders kopen die gevuld zijn met bijvoorbeeld speelgoed voor kinderen en met make-up voor volwassenen. Maar wist je dat het ook heel makkelijk is om een adventskalender zelf te maken? In deze blog deel ik verschillende leuke ideeën met je.

Zelf een adventskalender maken

Wil je zelf een adventskalender gaan maken, dan kun je van alles verzinnen. Ben je op zoek naar wat inspiratie, dan kun je op Pinterest heel veel leuke voorbeelden vinden van leuke adventskalenders. Je kunt het voorbeeld zo aanpassen naar wat jij of je kind mooi vind of voorhanden hebt. Zo maak je je eigen unieke adventskalender. Ook kun je een duurzame adventskalender maken door doosjes of zakjes op te zoeken in huis die je kunt hergebruiken voor je kalender. Doe er een mooie kerststicker op of een mooi lint omheen en je hebt een mooi pakketje om je cadeautje in te doen.

Adventskalender van papieren zakjes

Bij bijvoorbeeld de Action kun je hele fijne, kleine kartonnen advent zakjes kopen. Deze kun je zelf of je kind laten versieren en er daarna een cadeautje erin doen. Een advent sticker erop of een andere kerststicker zodat het zakje goed gesloten is en je bent klaar! Je kunt al deze zakjes met elkaar verbinden door stukjes touw en ze dan aan bijvoorbeeld een mooie kledinghanger of tak hangen. 

Adventskalender maken van wc rolletjes

Verzamel voor deze adventskalender 24 wc rolletjes. Hier kun je de cadeautjes in doen en dan in verschillende kleuren crêpepapier of knutselpapier inrollen. De uiteinden kun je vastmaken met (cadeau) lintjes. Knip nu uit een stevig stuk karton een grote cirkel (slim om van te voren eerst even de rolletjes in een cirkel op het karton te leggen en dan pas te knippen). Nu kun je de wc rollen op de cirkel lijmen en heb je een vrolijke advents krans. Of je plakt ze zo aan elkaar (met een lijmpistool) in de vorm van een kerstboom. Dat ziet er helemaal leuk uit!

Mand met tasjes of zakjes

Heb je niet zoveel tijd of wil je last minute nog even een adventskalender maken? Dan kan dat natuurlijk nog! De snelste en simpelste manier om een adventskalender te maken is door tasjes te gebruiken. In verschillende maten en uitvoeren is dan nog het leukst. In de tasjes doe je uiteraard de cadeautjes. De tasjes kun je in een mand doen, wat ook nog eens heel feestelijk staat naast bijvoorbeeld de kerstboom. 

Heb jij al eens zelf een adventskalender gemaakt? Hoe heb je dat toen aangepakt? Laat het ons weten in een reactie onder dit blog of tag ons op Instagram. Vinden we leuk! Wil je nog meer knutsel inspiratie? Op mijn blog LindaSchrijft kun je nog meer knutsels vinden die je ook met kinderen kunt maken.

3 reacties op “Zelf een adventskalender maken: zo doe je dat

  • Ik heb zo’n kant en klaar mini kastje met 24 mini laatjes. Daar past heel weinig in, dus stop ik er briefjes in.
    Rondom Sint wordt er al genoeg gekregen, dus de adventskalender zit bij ons vooral vol gezelligheid: ‘we maken een boswandeling en drinken warme chocolademelk’, ‘we doen kaarsjes aan tijdens het eten’, enz.
    Dit jaar doe ik een Wasgij kerstpuzzel in delen in de laatjes. Vorig jaar een Lego kerstsetje. Dat is dan op kerstavond compleet.

    • Ja dat is ook leuk! Hier hebben we zelf alleen gekochte adventskalenders dit jaar. Volgend kaar wil ik ook wel weer zoiets doen.
      Heb nog zo’n kalender met zakken ooit bij de H&M gekocht.

Reageren is niet mogelijk.