Zakelijke planners voor ondernemers

Wanneer je ondernemer bent is het belangrijk om een goede agenda / planner bij te houden. Maar veel planners zijn gewoon niet geschikt voor ondernemers. Ze hebben te weinig ruimte voor aantekeningen, het overzicht houdt al bij 18uur op of er zijn tig andere redenen waarom ze niet bij je passen. Als ondernemer ben ik verschillende zakelijke planners voor ondernemers gaan testen. Onder andere de Purpuz planner, Paper Time planner en sinds kort ook de Balansplanner. 

Zakelijke planners voor ondernemers

Aangezien elke ondernemer anders is en dus ook hun eigen voorkeuren gaat dit artikel dus vooral om hoe ik deze zakelijke planners heb ervaren. Het kan dus zijn dat wat ik niet prettig vind jij wel fijn vindt. Ik heb geprobeerd om zo veel mogelijk informatie te geven zodat je zelf een oordeel kunt vellen. Mocht je alsnog vragen hebben over een van deze planners voor ondernemers dan hoor ik dit graag!

Balans planner

Balans overkomt je niet, balans creëer je. Een prachtige uitspraak van Jisca, die deze balans planner (2018 versie) in eerste instantie voor zichzelf maakte en hem nu met succes verkoopt. Als ondernemer herken je het waarschijnlijk wel; je hebt het druk. Met je klanten, je bedrijf, je gezin, huishouden, als partner en zo zijn er nog veel meer ballen die je in de lucht wilt houden. Daardoor raak je totaal uit balans en je weet niet goed hoe je dit terug moet vinden. De balansplanner zorgt voor meer focus, structuur en ja.. ook balans.

Bol AlgemeenBol Algemeen

balans planner zakelijke planner

In de balansplanner komt alles bij elkaar. Je to-do lijsten, plannen, afspraken, projecten, aantekeningen en ideeën.

Wat ik van de Balans planner vind

Ik gebruik nu al een week of zes deze planner en ik merk dat ik veel meer rust ervaar. Natuurlijk moet ik zelf al het werk doen en dus wel echt wekelijks en soms zelfs dagelijks plannen. Maar het geeft me zoveel meer houvast. Je ontvangt namelijk niet alleen een planner, maar ook wekelijks een mail met daarin tips en trucs om de planner zo effectief mogelijk te gebruiken. Verder staat er heel duidelijk in de planner beschreven hoe je hem kunt gebruiken en er wordt vertelt hoe je taken en ideeën kunt inplannen. Daarnaast ga je ook wat meer de diepte in door middel van focus op doelen, tijdschrijven, wat je energie geeft/kost en nog veel meer.

Bij de weekschema’s vul je niet alleen in wat je taken of to do’s zijn, maar je kunt ook opschrijven waar jouw focus op ligt die week. Er is veel ruimte voor krabbels, boodschappenlijstjes of wat dan ook en ook de weekenden krijgen de ruimte die de weekdagen ook hebben. Ondernemers zijn namelijk niet klaar in het weekend maar werken vaak door. Ik tenminste wel.

De planner is te bestellen in 6 stijlvolle designs dus er is voor ieder wat wils. Én je kunt starten wanneer het jou uitkomt, de Balans planner is namelijk ongedateerd. Ik vind de Balans planner een echte aanrader!

Purpuz planner

De Purpuz planner (2017 versie) is speciaal ontworpen voor diegene die in balans zijn of haar doel wil halen. Clen Verkleij geeft je in de planner acht tools om van droom naar werkelijkheid te gaan. Het is dus niet alleen maar een planner met maand- en weekoverzicht, nee het neemt je mee op een reis waarbij je visualiseert, ordent, plant en reflecteert.

Wat ik van deze zakelijke planner vind

Wat ik zelf zo fijn vind aan de Purpuz planner is dat het niet alleen een agenda is. Hij bevat namelijk ook een soort werkboek waarbij je jouw doelen kunt bepalen en jezelf kunt verdiepen in het maken van maand-, week- en dagplanningen. Het agenda gedeelte is heel erg handig omdat er een maandoverzicht in zit en je voor elke week twee pagina’s hebt met tijdens van 6 – 22 uur. Ook kun je bij elke week een weekdoel opschrijven en is er onderaan ruimte voor je to do’s en creatieve ideeën.

purpuz planner 2017

Daarnaast is deze planner ook gratis te downloaden via Purpuz.com. Tenminste de 2018 variant. Alhoewel ik denk dat je in 2019 ook de 2019 versie kunt downloaden. Er is overigens ook een nieuwe – limited edition – variant te koop. Namelijk een roze planner. Het origineel is in het grijs, wat zakelijk oogt natuurlijk. Maar sommigen willen het liefst juist iets wat eruit springt. En dat is dat roze wel…

Zakenmam agenda

De Zakenmam agenda (2018 versie) is, zoals de naam al doet vermoeden, voor moeders die daarnaast ook nog een eigen bedrijf hebben. Een zaken mam dus. Er zit een grote jaarplanner in en een pagina waarin je terugblikt op afgelopen jaar. Ook speelt de zakenmam goed in op de huidige bullet journal trend door telkens een aantal pagina’s tussendoor te stoppen waarop je zelf wat kunt journalen.

de zakenmam agenda 2018

De agenda is opgedeeld in kwartalen. En bevat als eerste dus drie maandoverzichten, dan een pagina met de focus van die maand en een pagina waarin je wat cijfers kwijt kunt zoals km’s, inkomsten, etc. De weekoverzichten zijn heel duidelijk met tijden van 6 tot 22 uur. En onderaan kun je aangeven wat je moet doen voor je bedrijf en voor je gezin. Aan het einde van een kwartaal zitten geen specifieke reflectiepagina’s maar wel twee pagina’s waar je zelf notities kunt opschrijven. Aan het einde van het jaar vind je wel een terug blik qua inkomsten en doelen .

Wat ik van de Zakenmam agenda vind

De structuur van de Zakenmam agenda vind ik ontzettend prettig. Er is ruimte voor doelen, inkomsten, kilometers, enzovoort. Ik houd dit ook wel digitaal bij maar vind het prettig om het eerst op papier te noteren. Verder is het erg fijn dat het ingedeeld is in kwartalen. Het nadeel van deze agenda is dat het aan data gekoppeld is. Verder gaan de tijden maar tot 22 uur in een dagplanning en ik werk juist vaak tot 23uur of langer.

Just Be You planner

De Just Be You planner (2018 versie) is gemaakt door Marian Palsgraaf die je wellicht ook kent van het Gedachten en Mooie momenten dagboek. In de planner vind je de nodige inspiratie, motivatie en positiviteit (onder andere door middel van quotes). Volgens Marian is het een planner waarbij je het praktische van alledaags combineert met je dromen en doelen.

Just be you planner

Wat ik ervan vind

Bij deze planner zitten twee stickervellen. Nu ben ik echt een sucker voor dit soort dingetjes, dus hiermee krijgt Marian al bonuspunten. Daarnaast kun je voorin direct je goede voornemens opschrijven en je actiestappen. Dan de weekoverzichten. Je kunt daar je geluksmomenten en dankbaarheid kwijt plus aankruisen hoeveel water je hebt gedronken. Maar er staan geen tijden bij wat bij mij zorgt voor minder overzicht en de maandoverzichten ontbreken.

Na de week overzichten van één maand vind je wel twee pagina’s waarbij je onder andere kunt reflecteren op de maand en je inkomsten en uitgaves kwijt kunt. Deze planner is erg mooi vormgegeven en bevat veel inspiratie, maar qua werkbaarheid vind ik hem tekort schieten als ondernemer zijnde.

Daily Greatness Business planner

De Daily Greatness Business planner (2018 versie) is een Engelstalige zakelijke planner. De enige webshop in Nederland die deze planner verkoopt is My Lovely Notebook en door mijn voormalige werk daar heb ik hem dus ontdekt. Deze variant is echt voor entrepreneurs bedoeld maar er is ook een algemene variant. Het is een planner met maar liefst 432 full color pagina’s die zorgt voor meer focus, organisatie, persoonlijke groei en overzicht door middel van allerlei handige werkbladen, tools en weekplanners.

Wat ik ervan vind

Het is even wennen aan de planner omdat hij in het Engels is, maar er staan geen abracadabra woorden in dus is goed te begrijpen. De werkbladen, uitdagingen en planners (zoals bijvoorbeeld de wekelijkste actie planner en social media content planner) zijn allemaal goed beschreven en worden goed uitgelegd. Het allerfijnste aan deze planner is dat er geen datums in staan. Je kunt dus op elk moment ermee starten.

Voor elk weekoverzicht sta je eerst stil bij de prioriteiten en actiepunten van de komende week en naderhand is er plek voor reflectie. Bij het weekoverzicht kun je van 8 tot 20 je afspraken kwijt, maar is er ook ruimte om op te schrijven waar je dankbaar voor bent die week en nog veel meer dingen. Ook handig: er staat een vakje voor volgende week in het overzicht. Ik vind het echt een fijner planner om mee te werken en zeker zijn geld waard.

Paper Time planner

De Paper Time planner (2018 versie) doet me enigszins denken aan de filofax organizers, maar dan beter. Het systeem werkt namelijk hetzelfde. Het is een ringband planner met inklikbare pagina’s. Dit betekent dat je bepaalde pagina’s eruit kunt halen en er ook weer in kunt doen op de plek waar jij wilt.

Zelf ontving ik de Planner basis set compleet waar het planboek zelf in zit (inclusief harde kaft, elastiek en leeslint). Maar ook pagina’s voor werkweken, social media planner pagina’s en 22 pagina’s met notitie ruimte. Verder zitten er ook twee vellen stickers in en er zit een los blok met een inklikbare dagplanning bij. Deze laatste vind ik persoonlijk erg handig omdat er qua to-do lijstjes maar weinig ruimte is in de planner zelf.

Wat ik van deze zakelijke planner vind

Ik heb deze planner intensief gebruikt ondanks dat ik wel even mijn weg erin moest vinden. In mijn werkweek noteerde ik mijn afspraken en zette ik alle grote taken en prioriteiten neer. De inklikbare dagplanning gebruikte ik op werkdagen om de grote taken in kleine taakjes te hakken en zo behapbaar te maken. Wat ik wel mis (en wat je bijvoorbeeld in de Zakenmam agenda wel hebt) zijn de pagina’s voor je urenregistratie en bijvoorbeeld de kilometers. Dat is iets wat ik ook wel in mijn planner kwijt zou willen.

Verder vind ik het erg handig dat hij niet gedateerd is dus dat je hem kunt gebruiken wanneer je wilt. Je vult zelf alle data en jaartallen in. Wel zou ik het leuk vinden als je kunt kiezen tussen meerdere kleuren. Dus misschien is dat iets leuks voor in de (nabije) toekomst?

Welke zakelijke planner gebruik jij?

* Dit artikel krijgt regelmatig een update. Laatste update: 18-12-2018

13 reacties op “Zakelijke planners voor ondernemers

 • De daily greatness business planner lijkt mij een mooie en handige agenda.

  De purpuz planner heb ik dit jaar getest en was ik zeker tevreden over.

 • Dank je voor de info! Ik gebruik nu de Purpuz planner, maar weet nog niet welke ik volgend jaar wil, reviews zoals deze helpen me met het maken van een keuze, dus ik denk er nog even over na!

 • Ik heb dit jaar de purpuzplanner gebruikt en voor 2018 de zakenmam al in huis gehaald. Dus het vergelijken gaat bij mij in 2018 pas beginnen. Maar de zakenmam ziet er al goed uit.

  • Eigenlijk zoals bij mij dus 🙂 Ben ook benieuwd hoe de zakenmam me uiteindelijk echt bevalt als ik hem ook werkelijk in gebruik heb. Maar zo op het eerste gezicht en in vergelijking met denk ik dat het een goede aanwinst is!

 • Oh, ik wil ze allemaal wel hebben! Ik vind planners zo leuk, maar ik ben soms zoveel bezig om te plannen en te weinig aan het werken 😉 Ik heb nu een uitwisbare (whiteboard) greenbook, dat vind ik ideaal, dan kun je eigenlijk je eigen planner maken en het is nog duurzaam ook 🙂

  • Mijn agenda is ook direct mijn bewijslast voor de belastingdienst dus niet zo handig op een whiteboard dan. Al kan dat voor andere zaken zeker heel fijn zijn lijkt me!

 • oh, twee mogelijkheden om te commenten? Wat is handig?

  Maar, Mooie foto’s en wat een heerlijk onderwerp; planners. Zelf gebruik ik mijn eigen planner. Al deze planners zijn verschrikkelijk mooi en ik heb ze graag in mijn handen, maar ze vragen zoveel van me. Moet zoveel bijhouden dat het bijhouden van mijn planner een job wordt. Daardoor hield ik me te weinig bezig met de reden waarom ik een planner nodig heb: focus houden en vandaag doen wat nodig is om vooruit te komen met mijn ideeën en plannen. Heb je interesse om mijn planner een keer te reviewen?

  • Beide manieren is prima, net wat je zelf fijn vindt! Vele vinden het handiger via fb account dus vandaar die optie 🙂
   Ben zeker wel benieuwd naar je planner, al zal ik er geen losse review van maken maar hem toevoegen aan het artikel die je dus gelezen hebt.
   Als je dat geen probleem vindt dan graag 🙂

  • Aah ja die hoor ik ook regelmatig voorbij komen. Heb hem zelf eens op een markt gezien alleen door de drukte had ik geen zin om me er tussen de wurmen om hem eens goed te bekijken haha.

 • Hoi!
  Heb jij de 2019 editie van de Zakenmam agenda? Deze is flink verbeterd tov de 2018 agenda.
  De agenda loopt tot 22 uur elke dag. In het artikel staat 21 uur maar dat klopt dus niet.
  Fijn dat je er verder zo enthousiast over bent!
  Groet, Marieke

  • Hoi Marieke,
   Ik heb de tijd aangepast. Verder heb ik er nu ook bij gezet om welke versie het gaat.
   Dit artikel wordt regelmatig geupdate en op social media gedeeld.
   Warme groet,
   Nicole

Reageren is niet mogelijk.