Zo kun je jouw yoga mat ook gebruiken!

Heb jij net als ik ergens een yoga mat liggen? Onder het stof omdat je hem sportief gezien niet (meer) gebruikt? Dat is niet nodig! Die yoga mat kun je voor veel meer dingen gebruiken naast yoga. Dus haal hem maar snel onder het stof vandaan, het is namelijk zonde om hem zo te laten verstoffen.

Yoga of geen yoga?

Laat ik beginnen met het feit dat vrijwel iedereen een yoga mat koopt omdat ze er daadwerkelijk yoga op willen gaan doen. Al moet ik toegeven dat ik hem kocht puur voor andere sportieve oefeningen in huis. Vooral in de periodes waarin we aan huis gekluisterd waren vond ik het prettig om thuis oefeningen te doen. Mijn dochter deed dan met me mee. Echter was het thuis sporten voor mij toch niet weggelegd en dus verdween de yoga mat naar zolder. Zonde! Want je kunt nog veel meer met zo’n yoga mat dan alleen yoga oefeningen of andere oefeningen.

Wat kun je nog meer met een yoga mat?

Zelf kocht ik mijn Yogamat online en gebruikte ik hem dus om thuis te sporten. Maar er zijn nog meer dingen die je met een yoga mat kunt doen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

1. Gebruik de yoga mat als anti slip onder de douche. Wij hebben zelf een zoontje met een beperking en voor hem is een anti slip erg belangrijk. Maar hij is ook handig voor onszelf, want de douche uit stappen kan soms best een glibberige boel zijn. Je kunt de mat dus ook net buiten de douche neerleggen.

2. Neem de yoga mat mee tijdens het kamperen. Hij is namelijk heel handig voor onder een luchtbed wanneer de ondergrond niet zo vlak is. Maar ook om in het gras te leggen en lekker op te zonnen. Aangezien een yoga mat ook vaak leuke kleurtjes heeft oogt het ook nog eens gezellig.

3. Gebruik de mat in de tuin. Alhoewel ik zelf geen groene vingers heb en dit idee niet zo snel zal uitvoeren is het wel een handige tip voor iedereen die houdt van tuinieren. Want hoe vaak zit je wel niet op je knieën in de tuin terwijl je onkruid eruit plukt of in je moestuin werkt? Zo’n yoga mat als ondergrond is dan veel fijner voor je knieën dan zo op de harde tegels.

4. Verknip de mat. Ben je de mat echt beu en gebruik je hem niet tijdens een van bovenstaande activiteiten? Dan kun je de mat altijd nog verknippen. Maak er dan bijvoorbeeld placemats van of vloerbeschermers voor je meubels. Zomaar weggooien is altijd zonde. Zo hergebruik je hem tenminste.

Hoe gebruik jij je yoga mat?

Door het schrijven van dit artikel en het bedenken van alle ideeën om de yoga mat te hergebruiken heb ik de mat in ieder geval weer onder het stof vandaan gehaald. Ik hoop dan ook dat jij hierdoor ook geïnspireerd raakt. Het beste is natuurlijk om hem gewoon voor de yoga te gebruiken. Ik denk dat ik zelf gewoon weer een poging ga wagen. Wie niet waagt wie niet wint, toch?!