Yes! Ik mag weer autorijden..

driving-918950_1280

Meer dan twee maanden lang mocht ik niet auto rijden. En dat was geen pretje. Hier in het dorp is er geen openbaar vervoer afgezien van een buurtbus die echt heel beperkt rijdt. Niet echt handig dus want zo werd ik wel heel erg afhankelijk van andere mensen. En aangezien de meeste mensen gewoon werken betekende dit vooral dat ik aan huis gekluisterd was. Nu moet ik toegeven: ik reed wel eens. Maar dit probeerde ik zo min mogelijk te doen, plus ik reed niet verder dan 5 km. Naar het dorp voor een belangrijke boodschap of een doktersbezoek. En dan echt als het niet anders kon.

Gelukkig is die tijd nu voorbij! Want ik ben weer goedgekeurd om te rijden. Hoe dat allemaal zo gekomen is en waarom ik nu wel weer mag rijden ga ik je vandaag vertellen.

Waarom ik niet mocht autorijden

Ik heb het vast al wel tussen neus en lippen door in andere blogartikelen vermeld, maar nooit echt specifiek verteld dat ik niet meer mocht autorijden en waarom niet. De vaste volgers zullen wel weten dat ik ben gediagnosticeerd met slaapapneu. Dit kreeg ik eind september jl te horen en ondanks dat ik er enorm blij mee was, gaf het ook een flink nadeel. Met deze diagnose ben je namelijk niet meer verzekerd wanneer je auto rijdt. Oftewel, je rijdt dan dus onverzekerd rond! En dat is ten eerste verboden en ten tweede gewoon heel gevaarlijk en vol risico.

Je kunt namelijk zomaar in slaap vallen achter het stuur, ook heb je verminderde concentratie vermogen en kun je dus veel trager op bepaalde situaties reageren. Het erge is nog dat je dit vaak zelf niet echt doorhebt.

Ik mag weer autorijden!

Nu is het niet zo dat wanneer je de diagnose hebt je nooit meer mag autorijden. Maar de wet zegt dat je eerst minimaal 2 maanden in behandeling moet zijn. Nu zit ik eindelijk over die twee maanden heen en kreeg ik gisteren telefonisch toestemming om weer te mogen rijden. Ondanks het feit dat ik nog steeds enorm veel last heb van het masker en nog steeds niet genoeg slaap, zien we wel verbetering. En door die verbetering mag ik dus ook weer autorijden.

Nu stap ik echt niet meteen de auto in om zo ver mogelijk te rijden, maar wat een vrijheid heb ik nu zeg! Zo ben ik gisteren naar de Brandevoortse Hoeve gereden zodat Fay lekker kon spelen en kon ik ook met een gerust hart naar het dorp rijden zonder bang te zijn dat er iets gebeurd. Het feit dat je medisch gewoon weer goedgekeurd bent voor zoiets geeft echt rust. En nu hoef ik andere mensen ook niet meer zo vaak lastig te vallen… wat ik misschien nog wel het allerfijnste vind!

Op naar een lijf die volledig gezond is!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

17 reacties

 1. Nicole op 9 december 2015 om 06:14

  Wat goed!! Lijkt me mega onhandig idd zonder auto

 2. Wilmaaa op 9 december 2015 om 06:42

  Wat fijn voor je! Dat je afhankelijk bent van anderen is niet fijn, ik wilde ook wel een auto:) veel rijplezier!

 3. Jeanine op 9 december 2015 om 07:26

  Huh dat wist ik helemaal niet dat dat dan niet meer mocht. Lijkt me ook vet onhandig inderdaad. Waardeer je het wel weer extra denk ik. Gelukkig mag je weer rondtuffen.

 4. Channa op 9 december 2015 om 08:18

  Fijn, snap dat je meteen een stuk vrijer bent! Lekker van genieten weer 🙂

 5. Charlotte op 9 december 2015 om 08:21

  Fijn dat je weer mag rijden! Lijkt mij ook behoorlijk frustrerend!

 6. Anouk op 9 december 2015 om 08:32

  Fijn! Weer een stapje in de goede richting, dat er nog veel mogen volgen!

 7. Karen op 9 december 2015 om 09:31

  Oh wat fijn! Dan wordt het ook weer makkelijker voor je naar events te gaan!

 8. Malou op 9 december 2015 om 10:08

  Wat fijn zeg! En wat heb je trouwens een geweldige foto in je sidebar staan 😀

  • Nicole op 9 december 2015 om 12:37

   Haha dank je.. Dacht even beetje kerstsfeer ?

 9. Cindy op 9 december 2015 om 11:01

  Wat fijn dat je weer mag autorijden, weer gelijk meer vrijheid!

 10. Kim op 9 december 2015 om 11:39

  Wat fijn dat je weer mag autorijden! 🙂

 11. Lifesabout op 9 december 2015 om 11:43

  Yeah wat goed! Zo fijn voor je!

 12. Anita op 9 december 2015 om 14:26

  Zo super fijn voor je meis dat je weer mag rijden! De vrijheid die het je geeft, wat moet dat een heerlijk gevoel zijn.

 13. Lilian op 9 december 2015 om 15:33

  Fijn dat je weer mag rijden! Zat laatst een dag zonder auto en toen werd het net glad (en dan vind ik fietsen met kind achterop eng), dus ik miste hem meteen.

  En inderdaad een geweldig kerstfoto op je profiel 🙂

 14. Jenn op 9 december 2015 om 22:00

  He, ik wist niet dat je dan onverzekerd was! Ik dacht dat je het zelf niet meer aandurfde, fijn dat het nu weer mag! Ik kan me voorstellen dat je je behoorlijk onthand voelt zonder auto…

 15. Kapper Amersfoort op 10 december 2015 om 17:42

  Wat lullig zeg dat je in slaap kunt vallen en daarom niet meer mag autorijden. Goed om te lezen dat je dit nu wel weer mag. Zonder auto voel je je toch echt wel beperkt in je bewegingsvrijheid!

 16. Mamascrapelle op 10 december 2015 om 22:10

  Wat heerlijk dat je je ‘vrijheid’ weer terug hebt.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje