Yes! Ik mag weer autorijden..

Meer dan twee maanden lang mocht ik niet auto rijden. En dat was geen pretje. Hier in het dorp is er geen openbaar vervoer afgezien van een buurtbus die echt heel beperkt rijdt. Niet echt handig dus want zo werd ik wel heel erg afhankelijk van andere mensen. En aangezien de meeste mensen gewoon werken betekende dit vooral dat ik aan huis gekluisterd was. Nu moet ik toegeven: ik reed wel eens. Maar dit probeerde ik zo min mogelijk te doen, plus ik reed niet verder dan 5 km. Naar het dorp voor een belangrijke boodschap of een doktersbezoek. En dan echt als het niet anders kon.

Gelukkig is die tijd nu voorbij! Want ik ben weer goedgekeurd om te rijden. Hoe dat allemaal zo gekomen is en waarom ik nu wel weer mag rijden ga ik je vandaag vertellen.

Waarom ik niet mocht autorijden

Ik heb het vast al wel tussen neus en lippen door in andere blogartikelen vermeld, maar nooit echt specifiek verteld dat ik niet meer mocht autorijden en waarom niet. De vaste volgers zullen wel weten dat ik ben gediagnosticeerd met slaapapneu. Dit kreeg ik eind september jl te horen en ondanks dat ik er enorm blij mee was, gaf het ook een flink nadeel. Met deze diagnose ben je namelijk niet meer verzekerd wanneer je auto rijdt. Oftewel, je rijdt dan dus onverzekerd rond! En dat is ten eerste verboden en ten tweede gewoon heel gevaarlijk en vol risico.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Je kunt namelijk zomaar in slaap vallen achter het stuur, ook heb je verminderde concentratie vermogen en kun je dus veel trager op bepaalde situaties reageren. Het erge is nog dat je dit vaak zelf niet echt doorhebt.

Ik mag weer autorijden!

Nu is het niet zo dat wanneer je de diagnose hebt je nooit meer mag autorijden. Maar de wet zegt dat je eerst minimaal 2 maanden in behandeling moet zijn. Nu zit ik eindelijk over die twee maanden heen en kreeg ik gisteren telefonisch toestemming om weer te mogen rijden. Ondanks het feit dat ik nog steeds enorm veel last heb van het masker en nog steeds niet genoeg slaap, zien we wel verbetering. En door die verbetering mag ik dus ook weer autorijden.

Nu stap ik echt niet meteen de auto in om zo ver mogelijk te rijden, maar wat een vrijheid heb ik nu zeg! Zo ben ik gisteren naar de Brandevoortse Hoeve gereden zodat Fay lekker kon spelen en kon ik ook met een gerust hart naar het dorp rijden zonder bang te zijn dat er iets gebeurd. Het feit dat je medisch gewoon weer goedgekeurd bent voor zoiets geeft echt rust. En nu hoef ik andere mensen ook niet meer zo vaak lastig te vallen… wat ik misschien nog wel het allerfijnste vind!

Op naar een lijf die volledig gezond is!

17 reacties op “Yes! Ik mag weer autorijden..

Reageren is niet mogelijk.