Ga terug
+ servings

Couscous salade met avocado en garnalen

Een ontzettend makkelijke lunch maaltijd om te bereiden. Daarnaast ook gewoon echt lekker en gezond.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 7 min
Totale tijd 12 min
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 1

Equipment

  • Waterkoker

Ingrediënten
  

  • 75 gram couscous Dit staat gelijk aan ongeveer 100 gram couscous wanneer het bereid is
  • garnalen Ik koop altijd een tapas bakje bij de Jumbo
  • halve avocado
  • 1 rode paprika
  • 1 bouillonblokje

Instructies
 

  • Wel de couscous in gekookt water met een bouillonblokje, zie verpakking hoeveel water (doorgaans is dat evenveel als de hoeveelheid couscous).
  • Snijd de paprika en avocado in stukjes.
  • Zodra de couscous klaar is doe je dat op het bord met daarbovenop de garnalen, avocado en paprika.
  • Eventueel kun je de olie uit het tapasbakje er nog doorheen roeren.

Notities

Deze couscous salade is een echte lunch maaltijd. Wil je hem toch uitbreiden qua ingrediënten dan kun je er bijvoorbeeld nog meer groente toevoegen zoals tomaten. Ook kun je er bolletjes geitenkaas aan toevoegen of een gekookt eitje. 
Trefwoord gezond, lunch, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!