Quinoa salade met avocado en mango
Een heerlijke frisse en zoete quinoa salade, ideaal voor in de lente of zomer. Je kunt hem eten als maaltijdsalade maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
- half pak quinoa Bijvoorbeeld Lassie 3 kleuren quinoa
- halve verse mango
- 1 avocado
- handje cherrytomaten
- gegrilde paprika uit pot
- 1 aubergine
Dressing
- 2 eetlepels olie uit de pot van de gegrilde paprika
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel honing
- peper & zout Naar smaak
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de aubergine in plakken van een halve cm en grill deze zonder olie in een grillpan totdat deze aan beide zijde grill strepen heeft. Leg even apart en snij daarna in reepjes.
Snij de mango in stukjes en de avocado in schijfjes. Was en snij de tomaatjes en gebruik ongeveer de helft van de gegrilde paprika en snij deze in stukken.
Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed door elkaar te roeren.
Leg nu de quinoa op een grote schaal of bord, verdeel alle ingrediënten erover en giet als laatste de dressing er over heen. Klaar is je lekkere fris zoete quinoa salade.