Giet de gecondenseerde melk in de slowcooker en voeg daar de brokken chocolade aan toe.
Zet de slowcooker op high voor zo'n 45 tot 60 minuten.
Roer om het kwartier het mengsel even door.
Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is en vermengd met de gecondenseerde melk dan kun je het mengsel in een bakblik of ovenschaal gieten.
Je kunt op dit punt ook eerst nog wat schuddebuikjes of kruidnoten door het mengsel heen mengen. Dat is wat ik deed.
Zorg er wel voor dat er bakpapier in het bakblik of ovenschaal zit. Op die manier krijg je het er straks tenminste nog uit.
Zorg dat het mengsel niet gloeiend heet is wanneer je hem gaat versieren met het strooigoed. Dit omdat het anders al direct smelt.
Leg het strooigoed naar eigen inzicht op het mengsel en druk eventueel heel zachtjes aan zodat het er half in zit.
Daarna gaat het bakblik of de ovenschaal voor minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast. Niet korter, anders is het nog niet hard genoeg.
Na die tijd kun je het uit de koelkast halen, het bakpapier met de fudge uit het blik halen en alles in stukken snijden. De Sinterklaas fudge is klaar!