Ga terug
–+ servings

Sinterklaas fudge uit de slowcooker

Alhoewel je deze Sinterklaas fudge natuurlijk heel makkelijk in een pannetje kunt klaarmaken heeft het ook zo zijn charme om dit in een slowcooker te doen. Het kost je meer tijd, maar de kans dat het misgaat is een heel stuk kleiner.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 4 uur
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 porties

Equipment

  • 1 Slowcooker
  • 1 bakblik of ovenschaal
  • 1 bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gram chocolade
  • handvol schuddebuikjes
  • handvol mini kruidnootjes
  • strooigoed naar eigen inzicht Denk aan (chocolade) kruidnoten, schuimpjes, mini lettertjes, enzovoort

Instructies
 

  • Giet de gecondenseerde melk in de slowcooker en voeg daar de brokken chocolade aan toe.
  • Zet de slowcooker op high voor zo'n 45 tot 60 minuten.
  • Roer om het kwartier het mengsel even door.
  • Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is en vermengd met de gecondenseerde melk dan kun je het mengsel in een bakblik of ovenschaal gieten.
  • Je kunt op dit punt ook eerst nog wat schuddebuikjes of kruidnoten door het mengsel heen mengen. Dat is wat ik deed.
  • Zorg er wel voor dat er bakpapier in het bakblik of ovenschaal zit. Op die manier krijg je het er straks tenminste nog uit.
  • Zorg dat het mengsel niet gloeiend heet is wanneer je hem gaat versieren met het strooigoed. Dit omdat het anders al direct smelt.
  • Leg het strooigoed naar eigen inzicht op het mengsel en druk eventueel heel zachtjes aan zodat het er half in zit.
  • Daarna gaat het bakblik of de ovenschaal voor minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast. Niet korter, anders is het nog niet hard genoeg.
  • Na die tijd kun je het uit de koelkast halen, het bakpapier met de fudge uit het blik halen en alles in stukken snijden. De Sinterklaas fudge is klaar!
Trefwoord sinterklaas, slowcooker, toetje
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!