BLT (bacon tomato lettuce) pastasalade
Deze pastasalade klinkt heel erg calorierijk maar met de aanpassingen die ik gedaan heb valt dit reuze mee. Er zitten veel groenten in en de dressing heb ik zelf bedacht en gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Maaltijdsalade
Keuken Amerikaans
Koekenpan
Steelpan
Keukenpapier
Dressing
- 2 eetlepels mayonaise je kunt hiervoor de light variant nemen
- 1 eetlepel zuivelspread naturel
- 1 scheutje rijstmelk Rice dream
- droge mint naar smaak - deze kopen wij altijd bij de Turk
- droge dille naar smaak, zeker het dubbele van de mint
Salade
- 200 gram pasta wij kiezen altijd voor fusili
- 2 krop sla
- 3 grote tomaten of 250 gram snoep tomaatjes
- 150 gram bacon of gerookte spekjes
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
Vooraf
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat
Spoel de pasta af onder koud water en laat hem afkoelen
Zet de pasta daarna in de koelkast en haal hem er pas weer uit wanneer je hem verder af gaat maken én gaat eten
Dressing
Meng eerst alle 'natte' producten door elkaar, dus de mayonaise, zuivelspread en rijstmelk
Schep daarna de droge mint en dille erdoor. Doe dit naar smaak dus begin met eerst een theelepel en schep er meer bij wanneer nodig
Salade
Snijd de tomaten, paprika en ui in kleine stukjes
Scheur de krop sla in stukken
Bak de bacon of spekjes in de koekenpan en giet daarna (met deksel op de pan) het vet af.
Leg de bacon op een stuk keukenpapier zodat het overige vet ook nog kan uitlekken
Meng de dressing met de inmiddels afgekoelde pasta
Voeg daarna alle andere ingrediënten toe
Trefwoord bbq, lunch, pasta, salade