De leukste woontrends voor de zomer*

woontrends-zomer-2018

Je kunt er eigenlijk niet meer omheen; de flamingo’s en cactussen vliegen je in de winkels weer om de oren. Maar naast deze terugkerende woontrend, zijn ook nog vele andere prachtige zomerse trends te vinden deze zomer. Zo zie je weer heel veel hout voorbij komen, maar ook de Ibiza look en zelfs de holographic trend verplaatst zich van de beauty- en fashion wereld naar het interieur en exterieur. 

De woontrends van deze zomer

Omdat voor mij de zomer gelijk staat aan buiten leven ben ik vooral naar de woontrends in de tuin gaan kijken. Hoe kun je jouw tuin zo inrichten dat hij zowel huiselijk, praktisch als mooi is? En hoe haal je, op dagen dat je niet in de tuin kunt zitten toch buiten naar binnen? Dat kan allemaal met de interieur en exterieur ontwikkelingen van deze zomer.

Creëer sfeer met hout

De houten look is weer helemaal terug. Of was hij er altijd al? Zowel de verschillende houtsoorten zoals teak en eiken kun je weer met elkaar combineren, maar ook de rotan krukjes en poefjes zijn weer veelvuldig in beeld. In de tuin zie je deze trend vooral terug in de loungebanken gemaakt van pallets, maar ook de tuinhuisjes mogen weer in een natuurlijke houten look.

woontrends voor deze zomer

En vind je het spannend om mooie dure meubelen voor de tuin te kopen? Wees gerust, want in de meeste gevallen dekt je inboedelverzekering ook schade aan je tuinmeubelen. Bekijk bijvoorbeeld de all risk inboedelverzekering van Centraal Beheer.

Planten en groen

Alhoewel je verwacht dat wanneer je het over de tuin hebt er altijd wel planten en groen te vinden is, zit je er in ons geval naast. Wij hebben echt alleen maar tegels dus willen wij een tuin idee verwezenlijken dan hebben we toch echt wat meer groen nodig. Maar ook in huis mag het groen zijn. Je ziet dit op Instagram ook steeds meer voorbij komen. Het is dat ik echt geen groene vingers heb, anders had ik het wel geweten.

Ibiza stijl

Wat het dit jaar ook goed doet is de Ibiza stijl. Daarmee bedoel ik dus geen flamingo’s die je in elke hoek van de tuin of woning terug vindt. Maar bijvoorbeeld het ophangen van een hangmat. Mooie kleurrijke kussens in verschillende maten voor op de loungebank of juist op de grond ergens in een hoek.

De leukste woontrends voor de zomer

Gebruik daarbij dan ook een leuk buitentapijt bijvoorbeeld. In plaats van een parasol gebruik je een driehoekige doek om schaduw te creëren. Hang een macramé wandkleed tegen de schutting en je hebt al snel een Ibiza look te pakken.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje