Winweek #5 Spel naar keuze van Sunny Games

Spelletjes spelen wordt hier met de paplepel ingegoten. Mijn man is een groot spelletjes fanaat en ik moet toegeven dat ik het stiekem ook wel leuk vind. Ik ben erg fanatiek en vind het verschrikkelijk om te verliezen. Maar toch is het wel heel erg leuk. Onze kinderen houden ook van spelletje spelen dus sinds de Corona tijd zijn er ook steeds meer spellen bijgekomen in huis. Sinds kort hebben we ook twee spellen van Sunny Games in huis, namelijk Max de Kat en ZooMemo. Die laatste hebben we ook al daadwerkelijk gespeeld.

ZooMemo

Er komt nog een uitgebreide review over dit spel online, maar ik wil toch kort er iets over vertellen.

Vandaag gaan de jonge dieren op avontuur in de dierentuin. Aan het einde van de dag helpen wij ze om hun eigen plek terug te vinden. Maar plotseling brult de leeuw! De jonge dieren schrikken en rennen door elkaar! Ondertussen is de directeur onderweg naar de dierentuin. Lukt het om alle dieren naar hun plek te brengen voordat de directeur er is?

Bol AlgemeenBol Algemeen

ZooMemo is de coöperatieve tegenhanger van het bekende spel Memory. De spelers helpen elkaar namelijk met het onthouden van de afbeeldingen. En samen probeer je ervoor te zorgen dat alle dieren weer in het hok zitten voordat de directeur in de dierentuin is.

Max de Kat

Vogel, muis en eekhoorn zijn op weg naar hun holletje in de boom. Max de kat heeft honger en zit achter ze aan! De spelers zorgen samen voor de kleine diertjes. Elk diertje kent een korter weggetje. Maar… Max de kat kent deze sluippaadjes ook! Gelukkig kunnen we Max weglokken met een lekker hapje.

Max de Kat is een spannend strategiespel voor kinderen van alle leeftijden. Ze overleggen met elkaar: Welk diertje brengen we als eerste thuis? Wanneer krijgt Max wat lekkers? En wat vind je ervan als Max tóch een diertje weet te pakken?

Sunny Games

Je merkt het al, Sunny Games staat voor coöperatieve spellen. Dit is wat ze er zelf over zeggen:

Steeds meer mensen ontdekken dat ze liever mét elkaar dan tégen elkaar willen spelen. In coöperatieve spellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare ‘competitiespellen’, stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.

Winactie Sunny Games

Tijdens deze winweek maak je kans om een spel naar keuze te winnen van Sunny Games. Op hun website staan alle spellen waar je uit kunt kiezen waarbij je ook nog eens kunt filteren op leeftijd.

Wat moet je doen om een spel naar keuze te winnen?

 • Reageer hieronder dat je meedoet en welk spel je wilt winnen
 • Volg zowel Meisje Eigenwijsje als Sunny Games op Instagram (geen must, wel lief)
 • Deel deze winactie met anderen (weer geen must, wel heel fijn)

Nadat de winweek is afgelopen maak ik op 27 november alle winnaars bekend in een post op Facebook. Het is je eigen verantwoordelijkheid dit in de gaten te houden. Heb ik op 30 november nog geen reactie dan kies ik een andere winnaar.

 

33 reacties op “Winweek #5 Spel naar keuze van Sunny Games

 • Femke Dekker zegt:

  Wat geweldig fijn dat samenwerken centraal staat bij de spellen en niet tegenwerken. Spelletjes eindigen hier vaak met gehuil en/of een boos kind. Het spel ‘Winter’ lijkt mij wel erg leuk voor mijn kids.

 • Linda Smeets zegt:

  Dit lijken mij ontzettend leuke spellen! Ons gezin is dol op spelletjes. Wij houden iedere week dan ook een spelletjesmiddag/avond. Ik doe graag mee voor ‘Ogen van de Jungle’

 • Superleuk! Gezellig samen spelletjes spelen daar houden onze 2 kids zo van! En nog leuker als er weer een nieuw spel uitgeprobeerd kan worden.

 • Hier spelen we ook graag spelletjes. Erg leuk zulke spellen waar je moet samenwerken en elkaar niet moet tegenwerken. Ik doe graag mee voor de geheime gang. Klinkt spannend, met name door de tikkende klok. Eens testen of mijn kinderen een goed geheugen hebben.

 • Callista Langen zegt:

  Het spel Mount Everest lijkt me heel erg leuk voor mijn tweeling, ik doe graag mee aan deze actie. ????

 • Wat leuk! Mijn kleinzoon is gek op dieren, dus Zoo Memory is vast een spel om uren plezier mee te beleven.

 • jaaa Max de kat! sinds ik dat spel heb gezien staat ie op het velranglijstje, lijkt ons super leuk voor onze kleine kattenfan (en ons zelf lol)

 • Anneliese de Waal zegt:

  Heel erg leuk spel voor de kinderen, ik doe erg graag mee voor ze ???????? Groetjes Anneliese de Waal

 • Mijn oudste dochter is 12, dus ik zou graag kans maken op Archipel. Dan kunnen ze wat langer met zo’n mooi spel doen!

 • Galinka van Bokhorst zegt:

  Ik zou graag kans maken op zoo memo, omdat je er ook nog iets anders van kan maken met tegenstellingen. De ene zit en de ander staat. Zo leuk dat niet alle dieren hetzelfde zijn en je elkaar moet helpen. Lijkt me erg leuk om met mijn voorleeskindjes te spelen en dan leren ze ook tegelijkertijd de dieren

 • Zou het heel leuk vinden om het spel Max de kat te winnen voor onze dochter.
  Geweldig om te spelen, zeker in de gezellige decembermaand!

 • Heidie van der Steeg zegt:

  Ik maak graag kans. we hebben in het verleden al eens een spel van Sunny games gehad. Het zijn echt spellen weer eens anders dan vele anderen.
  Ik maak graag kans op “de geheime gang”, een detectivespel zal mijn kinderen zeker aanspreken.

 • Mijn dochtertje is dol op dieren. En je zou ons enorm plezieren. Met het kado Max de Kat. Spelletjes zijn fantastisch & elke poes is een schat. Overleggen, vooruitdenken en genieten van het spel. Klinkt fantastisch dat willen we wel!!! In ieder geval bedankt voor deze kans. Hoop dat we Max mogen verwelkomen die geinige snorremans 😀

 • TurtleBookwurm zegt:

  Wat een leuke spellen om uit te kiezen! We vinden het heerlijk om samen gezellig een spel te spelen. Graag een kansje voor Nisyros

Reageren is niet mogelijk.