Nu nog een winterjas kopen?

De nieuwste winterjassen hangen al ergens in augustus of september in de winkels. Zowel online als offline. Dat is dan vaak ook het moment dat ik op zoek ga naar een nieuwe winterjas voor de kinderen. Een van de redenen dat ik dat doe is omdat ik dan nog alle keus heb. Toch komt het wel eens voor dat ik op een later moment alsnog op zoek ga naar een winterjas. Zoals nu.

Op zoek naar een winterjas

Het is inmiddels al februari en toch ben ik op zoek naar een winterjas. Waarom? We hebben per kind slechts één jas voor in de winter. Niet heel slim want ze moeten natuurlijk ook uitgewassen worden. Maar door de lockdown ben ik er niet meer actief naar op zoek geweest. Ik kon met gemak de jassen wassen wanneer ze vies waren. Ze hoefden toch niet op een gezette tijd naar buiten.

Echter nu de scholen weer beginnen is dat wel anders. Jassen worden sneller vies, ze komen pas laat uit school en de volgende dag moet de jas weer vroeg aan om naar school te gaan. Dus ik wil nu toch weer een reserve jas voor beide kinderen.

Voordelen en nadelen

De nadelen van nu nog een jas zoeken is dat de keuze heel wat minder is. Veel jassen zijn al uitverkocht en als je dan het geluk hebt een jas te vinden naar je smaak zijn er nog maar een paar maten. Het grote voordeel nu is wel dat de jassen vaak afgeprijsd zijn. Soms zelfs voor 50%. Dat is dan weer een groot voordeel. Scheelt je geld. Ik kies er dan overigens wel vaak voor om een maat groter te pakken. Kunnen we hem wellicht volgende winter ook nog gebruiken.

Leuke winterjassen

Als het gaat om winterjassen kijk ik vaak bij bepaalde merken. Zij hebben vaak de leukste jassen en ook nog zo laat in het seizoen hebben ze nog mooie jassen hangen. Denk bijvoorbeeld aan een koko noko winterjas of van Name it of Vingino. De jas die onze dame nu draagt is overigens geen echte merk jas. Deze komt namelijk van de Hema. Echter die van vorig jaar was van b.Nosy.