DIY: winter(dorp) in een pot | The days before Christmas

MG_9932-2

Officieel is het nog herfst, maar de winter komt eraan. Nu vind ik de winter stiekem best leuk. Onder andere om de winterdorpen, ik vind ze echt prachtig! Mijn tante maakt er altijd een heel mooi spektakel van en ook mijn moeder kan er wat van. Zelf hebben wij ook een klein dorpje staan al is de helft niet helemaal heel door zwiepende honden staarten en kleine handjes. Daarom besloot ik om als “Kerst” DIY een winterdorp in een pot te maken. Geweldig om ergens neer te zetten óf om cadeau te geven

Lieve Maud van Maudgeniet.nl heeft vandaag overigens een heerlijk kerst recept online staan. Haar DIY komt vrijdag online en ik kan je verklappen dat is superleuk!

IMG_0036

DIY winterdorp in pot

Je ziet soms DIY’s voorbij komen waarbij je alles moet kopen. Niet altijd even erg, want bij winkels als de Action en Big Bazaar kun je voor weinig veel halen. Toch is het ook wel eens fijn als je al een deel van de producten in huis hebt. Daarom bedacht ik een leuke DIY met potten, vazen en ander glaswerk die iedereen wel in huis heeft. Ik gebruikte het volgende glaswerk:

 • Een grote masonjar
 • Een grote voorraadpot
 • Een glazen stolp (die is wel nieuw gekocht maar wilde ik sowieso hebben)
 • Een glazen toren voor snoepjes

Daarbij had ik bij de Action een tijd terug van die nepboompjes en dergelijke gekocht, heb ik laatst bij Groenrijk nepsneeuw gehaald en mini dennenappeltjes, had ik in mijn knutselverzameling nog glitters, houten figuurtjes en nog wat klein spul.

winterdorp in een pot

Het maken is echt heel simpel, je doet bij elkaar in een pot wat je leuk vindt en klaar! Ja serieus, ik meen het. Een kind kan de was doen, zo makkelijk is het. Ik heb in totaal 4 potten gemaakt en overal deed ik wat anders. Deed ik bij de ene pot alleen nepsneeuw, bij de ander eerst mos en daarna sneeuw. Het fijne aan deze sneeuw is dat de poppetjes en boompjes gewoon blijven staan. Ik heb de pot al een aantal keer verplaatst en het bleef allemaal gewoon staan. Ideaal dus. Ook ideaal vanwege kleine kinderhandjes. Milo heeft de potten al een aantal keer naar zich toe getrokken om het eens goed te bekijken!

winter in een pot

Ik ben echt super tevreden en enorm blij vooral ook met mijn winterwonderland. Het liefst zou ik nu nog veel meer potten maken maar dan wordt het een overkill denk ik. Ik weet overigens nog niet waar ik ze neer ga zetten. Voor de foto had ik ze even bij elkaar gezet maar denk dat ik ze wel “uit elkaar” ga halen. Door deze kleine DIY heb ik overigens wel echt zin om verder te gaan met dit soort dingen en ik heb dan ook nog een aantal leuke ideetjes die ik ga uitwerken…

winterdorp in een pot

Wat vind je van mijn winterpotten? Iets voor bij jou in huis of leuk bij een ander?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Channa op 26 november 2015 om 06:22

  Super leuk! En ik echt een idee voor hier. We hebben de woonkamer verbouwd en dat betekent geen plek meer voor al onze kersthuisjes, maar dit kan natuurlijk prima.

 2. Wilmaaa op 26 november 2015 om 06:38

  Ik vind ze super leuk! Heel erg sfeervol en makkelijk te maken!

 3. Josan op 26 november 2015 om 06:53

  Wat ontzettend leuk Nicole zo creatief! Heerlijk hé dat frobelen vlak voor Kerst

 4. Charlotte op 26 november 2015 om 07:06

  Dat ziet er leuk uit!

 5. Miranda op 26 november 2015 om 08:06

  Wat een leukerds. Ik heb ze al vaker voorbij zien komen de laatste tijd, maar vind die van jou ook weer erg leuk! Vooral die in de 3laagjes pot.
  Lijkt me inderdaad handig voor wanneer er kleine grijpgrage handjes in de buurt zijn;)

 6. Dina op 26 november 2015 om 08:53

  Ik vind jouw potjes er heel gezellig uitzien! Leuk gedaan!

 7. maai op 26 november 2015 om 09:25

  Ziet er echt super gezellig uit. Ik ben slecht in dit soort dingetjes met de feestdagen. Ergens wil ik het graag gezellig maken maar aan de andere kant vind ik het al snel een enorme troep. Stom he? Maar deze zijn wel gezellig en denk dat de kinderen het ook wel leuk vinden mee te knutselen. Toch eens over na denken 🙂

 8. Karen op 26 november 2015 om 09:33

  Echt waanzinnig leuk Nicole! Superleuk als cadeau ook. Dank voor de tip!

 9. Insoon op 26 november 2015 om 09:36

  Wat een leuke winterdorpjes heb je gemaakt! Staat gezellig 🙂

 10. Drie op 26 november 2015 om 09:51

  Ik ben helemaal niet van het DIY-en en koop het liever bij de action ofzo. Maar ik moet wel zeggen dat jouw winterdorp er echt heel leuk uitziet!

 11. Anita op 26 november 2015 om 10:52

  Wat een leuke dorpjes heb je gemaakt. Ook lekker handzaam en makkelijk op te bergen zo 🙂

 12. Malou op 26 november 2015 om 11:32

  Dit vind ik echt heel leuk staan!

 13. Marion op 26 november 2015 om 11:41

  Hoe leuk!!! Weet niet of ik daar ongestraft mee wegkom hier thuis 😉

 14. Vandaagismooi.nl op 26 november 2015 om 11:48

  Heel erg leuk gedaan zeg!! Werkelijk super zoet! Ik sla hier met een peuter en de katten even over maar vind het echt leuk gedaan. 😀

 15. Marijke op 26 november 2015 om 23:28

  Wat zijn ze leuk! Ik vind die potten een goed idee. Zelf gebruik ik altijd een omgekeerd wijnglas en een windlicht (ook Action, haha).

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 26 november 2015 om 23:31

   Ja dat wijnglas had ik ook op Pinterest gezien.. Ga ik misschien ook nog doen 🙂

 16. Personal Peaks #3 op 30 november 2015 om 06:04

  […] hoop leuke blogs te zien bij mijn collega’s. Nicole laat bijvoorbeeld zien hoe je deze leuke kerst DIY maakt. Ontzettend leuk om met je kindjes te maken of cadeau te geven. Bij Desirée kun je een […]

 17. Tamara op 30 november 2015 om 17:39

  wat een super leuke DIY! Ik denk dat ik er 1 voor mijn moeder ga maken 🙂

 18. Saskia op 3 december 2015 om 20:21

  Leuk gedaan. Ik heb hem gelijk even gepind. Wie weet ga ik hem ook nog een keertje maken. Eerst even wat potten sparen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje