In de winter ijsjes maken

shutterstock_528184426

Het is hartje winter, maar onze dochter maakt vrijwel elke dag ijsjes voor ons. Van klei welteverstaan want in december kreeg ze namelijk de Play-Doh Town ijswagen van Hasbro. Dat was meteen een hit want welk kind houdt nu niet van kleien? Ook wij waren er erg blij mee want stiekem hadden (en hebben) we nog niet zoveel klei spulletjes in huis. 

(Dit artikel bevat een ontvangen product, dit beïnvloed echter niet onze mening hierover)

Met de ijswagen kun je op verschillende manieren ijsjes maken. Met de wagen zelf of door de bijgevoegde ijsvormpjes en stokjes. De vormpjes en stokjes gebruikt onze kleine dame eigenlijk niet, maar de ijswagen zelf wel. Ze rijdt er mee rond, laat het poppetje de wildste avonturen meemaken en maakt ijsjes aan de lopende band voor ons. Groene, paarse, roze en soms zelfs een mix hiervan. Wel heeft ze nog moeite met het indrukken van de spuit, maar dat komt ook wel goed.

Met de ijswagen van Play-Doh heeft onze peuter in ieder geval al heel veel plezier gehad. Het leuke is ook om te zien hoe ze er in het begin mee speelde, heel aftastend, en nu. Ze begint alle vormpjes die erbij zitten echt te ontdekken en kan soms gewoon een half uur lekker zelf bezig zijn met de ijswagen. Dat is voor ons ook wel fijn, dan kunnen we even wat in het huishouden doen of gewoon even lekker niets. Al komt dat laatste er vrijwel nooit van, want hoeven we niet mee te helpen dan worden we wel betrokken in het spel. En dat is eigenlijk nog het allerleukste!

Houdt jouw kind van kleien?

 

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Monique op 11 februari 2017 om 09:23

  Wat een leuke set, die kende ik nog niet! Lise is dol op spelen met Play-Doh. Zij heeft er een speciaal schaartje van en het in stukjes knippen van klei is het nu helemaal 😉

  • Nicole op 12 februari 2017 om 21:42

   Oh leuk! Zoiets hebben wij dan weer niet..

 2. Els op 11 februari 2017 om 13:31

  Kleien vond ik vroeger zo;n feest. Ik vond het alleen jammer dat de kleuren soms zo in elkaar gingen zitten. Maar ja, dat hoort er wel bij ;-).

  • Nicole op 12 februari 2017 om 21:43

   Oh ja dat vind ik ook zonde haha!

 3. Daisy Dingen op 11 februari 2017 om 23:46

  Oooh wat leuk! Emma is helemaal fan van Play=Doh, deze heeft ze nog niet… Maar ik weet bijna zeker dat ze hem echt te gek vind!

 4. Danielle op 12 februari 2017 om 00:21

  Ha wat leuk! Dit was vroeger niets voor mij geweest, want ik had het waarschijnlijk gewoon opgegeten ;-)! En dat lijkt me dan weer niet de bedoeling~!

  • Nicole op 12 februari 2017 om 21:44

   Haha op een gegeven moment niet meer toch ? Fay een jaar geleden ook nog maar nu snapt ze het gelukkig..

 5. iris op 12 februari 2017 om 11:50

  wat leuk zeg. lekker bezig zijn en ijsjes krijgen zoveel zonder op te eten:)

 6. Tessa op 13 februari 2017 om 15:50

  Niet om het een of ander, maar ik vind échte ijsjes ook in de winter lekker hoor! 😉 De kleiset ziet er leuk uit. De peuterjongen is pas net een beetje begonnen met kleien en wil vooral slakken maken dus voorlopig nog niet zo geschikt denk ik. Maar een halfuur speelplezier klinkt wel heel erg goed!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje