Mijn winter favorieten

mijn-winter-favorieten-e1418901076431

Dinsdag zag ik bij Marion een leuke blog over haar december favorieten. Stiekem was ik ook al bezig met zoiets maar dan de “winter” variant. Ik ben namelijk echt een summertime girl maar er zijn ook zeker wel bepaalde dingetjes die ik erg fijn vind aan de winter. Vandaag deel ik dus graag mijn winter favorieten!

Kerst

Ja eigenlijk vind ik de kerst altijd een en al verplichting en houd ik niet van verplichting. Er worden cadeaus gekocht en dan voel je je verplicht om ook iets terug te geven terwijl je dat eigenlijk niet van plan was.. Hmm nee dit gaat de foute kant op. Waarom ik kerst wél leuk vind? Nou omdat ik samenzijn met mijn dierbaren altijd enorm waardeer. De mooiste verhalen komen vaak naar boven en zodra iedereen bij elkaar is dan voelt het gewoon weer als thuiskomen.

Thee

Ik drink door het jaar heen maar weinig thee maar zodra het winter wordt dan ben ik een echte theeleut! Het liefst drink ik verse muntthee of herfststorm, haha beetje gek in de winter maar toch!mijn winter favorieten munt thee

Hot Chocolate

Een echte favoriet van mij is naast de thee ook de warme chocolademelk met slagroom of marshmallows. Zo heb ik zelf al eens iets in die trant cadeau gedaan maar het is ook altijd leuk om cadeau te krijgen. Toevallig vond ik op maak je eigen sfeer echt hele mooie en schattige mokken met mix!

Kerstliedjes

Ik word helemaal vrolijk van kerstliedjes. Daarom heb ik ook eigenlijk bijna altijd Skyradio Christmas Station aan staan als ik thuis ben. In de auto eigenlijk niet, weet niet waarom haha. Maar thuis kan ik de hele dag kerstliedjes zingen. Iets waar mijn man af en toe wel gek van wordt haha!

santas coming to town 16x20 red gold

Sneeuw

Als er sneeuw valt vind ik dat altijd wel erg mooi. Maar dan wel ECHT sneeuw. Niet van dat neppe sneeuw wat weer snel ontdooit waarna het waterige papje bevriest en de wegen en stoepen gevaarlijk worden. Nee dat echte sneeuw. En dan het liefst in het weekend als de mensen vrij zijn zodat we er ook heerlijk van kunnen genieten. Met sneeuwpoppen, sleeën, engeltjes, enzovoort. Ja ik zie dat wel zitten!

Vuurwerk

Nee, niet het vuurwerk van de buurman of die knallers die het overbuurjongetje allemaal afsteekt. Nee georganiseerd vuurwerk, dat vind ik echt zo super mooi. Ik heb dit op Aruba mogen bewonderen en dat was echt magisch. Daar hou ik echt van!

Appelbeignets

Als er iets is waar je me rondom oud&nieuw wakker voor mag maken zijn het wel appelbeignets. Ik ben niet zo van de oliebollen, vooral niet die met de krenten erin. Maar de appelbeignets die kan ik wel 100 op haha. Dat doe ik niet hoor, wees maar gerust. Maar yummmm wat een uitvinding!

Kaarsjes

Ook vind ik het heerlijk om kaarsjes te stoken. Ja ik zeg stoken want ik moet regelmatig mijn voorraad aanvullen hoor. Door de hele woonkamer staan er wel kaarsjes. Allemaal in verschillende kaars houders ook.

mijn winter favorieten kaarsen

Carnaval

Carnaval valt altijd in de winter. En ik vind het ook geweldig om te vieren. Toch heb ik het dit jaar niet gevierd, maar dat had een goede reden. Ik lag namelijk te bevallen op dat moment. Echter ga ik het komend jaar ook niet vieren. En dat terwijl ik het zo leuk vind! Maar ik ga iets leukers doen, namelijk gezellig met mijn vader naar Berlijn!

Wat zijn jouw winter favorieten?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Marion op 19 december 2014 om 06:37

  Wat een leuk artikel! Hahaha, ik heb dus precies het tegenovergestelde met Sky Radio. Thuis vind ik het niks, maar id auto ga ik uit mijn dak. Jaaaaaaaa ik wil ook echte sneeuw!!!

 2. Jess op 19 december 2014 om 08:01

  Ik ben ook een zomermens hoewel ik het wel leuk vind als het sneeuwt.

 3. Jenn op 19 december 2014 om 08:46

  Leuke favorieten!

 4. Whitney op 19 december 2014 om 10:42

  Ik vind sneeuw niet heel leuk maar hoop toch dat het komt. Vooral leuk voor de kids! En idd in het weekend haha..
  ik heb je genomineerd voor de Sunshine Blogger Award, had je al gezien he 🙂

 5. Anita op 19 december 2014 om 13:19

  Thee en kaarsjes, idd veel leuker in de winter! Kerst liedjes heb ik gisteren voor het eerst geluisterd eigenlijk.

 6. Vlijtig Liesje op 19 december 2014 om 14:36

  Mijn winterfavoriet is bij onze houtkachel zitten!

 7. Michelle op 19 december 2014 om 17:47

  Wat een fijne lijst! Als ik aan de winter denk, denk ik aan: gezelligheid, kaarsjes, thee, chocomelk met slagroom, samen zijn, versiering en lichtjes..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje