Winnaars Speelgoed van het jaar – cadeautips

Elk jaar vraag ik mezelf weer af wat is nu leuk om te geven met feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis. Of wat is nou leuk en vooral ook goed speelgoed voor tijdens een verjaardag? De reclames op tv, in folders, op social media en Youtube liegen er niet om: er is heel erg veel om uit te kiezen. Daarom is het zo fijn dat er elk jaar “Speelgoed van het jaar” wordt georganiseerd waarbij een onafhankelijke jury kijkt naar de ingezonden speelgoed en spellen.

Inhoudsopgave

Speelgoed van het Jaar 2022

Om te helpen met de keuze welk speelgoed en welke spellen nu het leukste en beste zijn komt er ieder jaar een onafhankelijke jury bij elkaar. De een met een achtergrond van pedagoog, de ander is inkoper en weer een ander redacteur. Elk hebben ze een eigen kijk op het speelgoed en de spellen. Er wordt rekening gehouden met criteria zoals speelwaarde, originaliteit, vormgeving en ook prijs/kwaliteit. Nadat ze hebben overlegd komt er een beslissing en daarop volgt dus een mooi overzicht van het Speelgoed van het Jaar 2022. Alle speelgoed en spellen die uitgeroepen zijn tot speelgoed van het jaar 2022 krijgt een logo zodat dit voor de consument ook duidelijk is.

Een aantal jaar terug waren er nog genomineerden waaruit wij als consumenten de winnaars konden kiezen. Echter sinds vorig jaar worden de winnaars meteen bekend gemaakt. Wel kan het publiek stemmen op de publiekswinnaar. Er is overigens nog een verschil met vorig jaar. In plaats van een indeling op leeftijd worden er winnaars per categorie gekozen. Denk daarbij aan ‘actiefiguren’, ‘bouw & constructie’ en ‘duurzaamheid. Zo weet je meteen welk speelgoed aansluit bij de interesses van je kind (en jezelf).

Bol AlgemeenBol Algemeen

Stemmen & Speelgoed winnen

Jij bent aan de beurt! De vakjury heeft de winnaars gekozen en nu mag jij kiezen. Stem en maak kans op hele mooie speelgoedprijzen. Je kunt stemmen tot 28 oktober 2022 en de winnaars van de Gouden Publieksprijzen worden bekend gemaakt op 8 november tijdens het Nationale Speelgoed Gala. Wanneer je stemt word ook gevraagd om de naam van jouw school door te geven, want de school met de meeste stemmers maakt ook nog eens kans om al het speelgoed te winnen. Stemmen kan hier!

De winnaars van Speelgoed van het Jaar 2022

Dit zijn de winnaars van Speelgoed van het Jaar 2022. Welk speelgoed vind jij nou het leukste of beste? Stem via de website van Speelgoed van het jaar.

Kinderspellen

Peek A Zoo – Smartgames

Wie niet weg is, is gezien! Vind jij de correcte combinatie? Deze zoo-dieren spelen graag verstoppertje! Kan jij spotten waar deze ondeugende dieren zich verbergen? Kies een uitdaging en probeer de blokken te stapelen zoals op de speelkaart. Oefen taal en leer over kleuren, dieren en ruimtelijke concepten zoals op en onder of in en uit. Dit leerzame spel is gemaakt uit kwalitatief, duurzaam karton en is makkelijk op te bergen en overal met je mee te nemen. Vanaf 2+.

Meer informatie vind je hier.

Dodo – 999 games

De heilige dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt ieder jaar op de top van een berg een ei. Dit ei rolt tergend langzaam richting de afgrond. Samen met je medespelers zet je alles op alles om het ei te redden. Dit doe je door bruggen te bouwen, die ervoor zorgen dat het ei veilig en wel naar een boot aan de voet van de berg rolt. Maar als jullie te langzaam zijn, valt het ei te pletter!

In dit hilarische geheugen- en actiespel moet je samen zo snel mogelijk genoeg fiches vinden om bruggen op de berg te zetten. Dit doe je door met een dobbelsteen te rollen en het juiste bijhorende fiche onder alle gedekte fiches te vinden. Alleen als je onthoudt welke fiches waar liggen, kun je op tijd de bruggen in elkaar zetten. Dodo is een race tegen de tijd. Het wiebelende ei heeft namelijk een eigen willetje. Soms kruipt het ei met een slakkengang de berg af. En soms rolt het ei ineens met een rap tempo bijna een brug af. Weten jullie het ei op tijd te redden?

Meer informatie vind je hier.

Hoofd bewaking – Identity Games

Jouw huis is een museum en ligt vol met waardevolle kunstschatten. Probeer met een team van dieven zo veel mogelijk voorwerpen te stelen en naar de vluchtauto’s te brengen. Maar pas op, want een van de spelers is het. Hoofd Bewaking: een levende beveiligingscamera! Het is zijn taak om de dieven op heterdaad te betrappen. Wordt geleverd in full-colour doos. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Buitenspeelgoed

X-Shot Skins Last Stand Blaster – Zuru

Kies één van die vier Skins uit de productlijn en ga de strijd aan met de X-Shot Last Stand! De Last Stand is een pump-action blaster met een roterende cilinder waar 14 pijltjes in passen. Het Zuru X-Shot speelgoedpistool wordt geleverd inclusief 16 X-Shot pijltjes en er zijn vier verschillende skins van beschikbaar; graffiti, dragon, apocalypse en game over.

Meer informatie vind je hier.

Les Papattes – Tactic

De zon brandt op de dieren op de savanne, de rivier is niet ver weg en alle dieren hebben dorst. Kruip in de huid van een dorstig dier dat zin heeft in een spelletje en kom zo dicht mogelijk bij de rivier zonder te worden opgegeten door de krokodillen die zich daar verstoppen. Een spel om te spelen op gras of op zand.

Meer informatie vind je hier.

De Dief – BS Toys

Wees voorzichtig! Er is een dief in de stad! Kies wie de dief is. Kijk goed naar alle waardevolle stukken voordat de dief er één steelt. Draai je om en dan weer terug…hoe goed is je geheugen? Weet jij wat er gestolen is? Wees de eerste die het zegt en win de ronde! Vanaf 3 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Bouw en Constructie

Lego City Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars – 60354

Zin in een buitenaards leuke speelervaring? Laat kinderen vanaf 6 jaar kennis maken met interactief speelgoed door ze te verrassen met de LEGO City Ruimteschip voor verkenningsmissies op Mars (60354) speelset. Ze bouwen zelf een heuse game met LEGO stenen en spelen vervolgens de hoofdrol in avonturen op het beeldscherm, waarbij ze allerlei missies moeten voltooien.

Meer informatie vind je hier.

Gravitrax Power Starter Launch – Ravensburger

Met de elektronische GraviTrax Power Start en Finish elementen kan de speler via de controller met de track communiceren. Deze twee POWER elementen zijn radiografisch met elkaar verbonden. Wil je dat een nieuwe kogel moet beginnen zodra de vorige de Finish heeft bereikt? Geen probleem met de GraviTrax Power Starter Set Launch: Met deze Power set wordt de volgende kogel automatisch de baan op gestuurd! De Start en Finish actieblokjes kunnen elk maximaal 7 kogels bevatten.

Meer informatie vind je hier.

Smartivity Pinball Machine – Smart Games

De Smartivity Pinball Machine is constructiespeelgoed waarmee je met houten elementen een flipperkast kan bouwen. Dat gebeurt aan de hand van stapsgewijze instructies. Het bouwen vraagt oog voor detail en is een hele klus, maar levert een echt werkende flipperkast op, waarmee gespeeld kan worden. Het bouwen is leerzaam en uitdagend en zal soms ondersteuning vragen van een volwassene om frustratie te voorkomen. Doordat kinderen tijdens het bouwen zien hoe de onderdelen in elkaar grijpen, leren ze er ook iets mee over mechanica. Stimuleert ruimtelijk inzicht en constructieve vaardigheden.

Meer informatie vind je hier.

Knutsel en Creatief

Origami 3D Peacock

Een waar feest voor liefhebbers van creatief speelgoed. Origami 3D zijn unieke sets waarmee je de mooiste 3D-papiersculpturen kunt maken die je ooit hebt gezien. Dit alles dankzij gepatenteerde modules, zeer gedetailleerde instructies en stapsgewijze instructievideo’s die laten zien hoe het geselecteerde model moet worden gemonteerd. Voor 8+

Meer informatie vind je hier.

Doctor Squish Squishy Maker

Doctor Squish is de nummer 1 squishy Doc op YouTube, TikTok en Instagram – met in totaal meer dan 1 miljard views! Ze maakt allerlei cool DIY-slijm en beoordeelt putty en alles squishiliscious! Nu kan jij ook je eigen squishies maken met de Squishy Maker! Word jij de volgende Doctor Squish?

Meer informatie vind je hier.

Lego Dots – Eenhoorn Creatieve Gezinsset

Met dit creatieve 5-in-1 feestpakket kunnen kinderen 5 verschillende LEGO DOTS voorwerpen knutselen, waaronder 2 smalle armbandjes, een bakje met los deksel in de vorm van een eenhoorn, om te gebruiken als sieradendoos of pennenbakje, plus een klein letterbord en een slinger. Daarnaast zijn er een heleboel kleurrijke DOTS steentjes in de doos te vinden, plus 3 sets alfabetletters om alle voorwerpen mee te versieren.

Meer informatie vind je hier.

Pluche

Magic Mixies Magische ketel met echte mist

Ervaar échte magie met de Magic Mixies Magische Ketel! Wie tover jij op Magische wijze uit de Ketel tevoorschijn? Je Ketel wordt geleverd met een speciale Toverstaf en alle magische ingrediënten die je nodig hebt om een toverdrankje te mixen, waaruit je eigen interactieve, pluchen vriendje zal ontstaan! Je Magische Mixie reageert op aanraking en op je toverstaf. Hij vindt het heerlijk om samen met jou toverspreuken uit te voeren en je kunt zelfs een wens doen als zijn edelsteen oplicht! Hoe meer je je Magische Mixie koestert en verzorgt, hoe sterker zijn energieniveau wordt.

Meer informatie vind je hier.

Rainbocorns Puppycorn Rescue Surprise

Knuffel en kus deze harige vrienden weer gezond met Rainbocorns Puppycorn Rescue! In Rainboville voelen sommige puppy’s zich niet lekker en hebben je knuffels en kusjes nodig om ze te redden! Knal het ei open om je puppypatiënt te vinden en meer dan 12 magische verrassingen!

Meer informatie vind je hier.

Woezel en Pip Buurpoes Lopend en Pratend

e eigen interactieve Buurpoes met geluid, een unieke speelervaring! Nu kun je ècht spelen met jouw favoriete vriendje uit de Tovertuin! Aai haar over haar hoofdje of lijfje en ze begint te praten. Ze kan zelfs lopen en met haar staartje zwaaien. Speel, loop, lach en zing je met Buurpoes mee? Vanaf 2 jaar.

Meer informatie vind je hier.

Voertuigen

Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck

De Exost RC Rhino Wave 4×4 Off Road Monstertruck met een schaal van 1:8 rijdt niet alleen over land, maar ook over water! Dit amfibie voertuig heeft duurzame, lichtgewicht banden met anti-shock vering die alle ondergronden aankunnen.

Meer informatie vind je hier.

Maisto Tech RC radiografisch bestuurbare auto van de Red Bull Max Verstappen

Maisto Tech RC radiografisch bestuurbare auto van de Red Bull RB15 #33 Max Verstappen uit het seizoen 2019. Met deze modelauto in schaal 1:24 kruip je zelf achter het stuur van de RB15. De auto werkt op een afstandsbediening. Deze bevat een Li-ion batterij die op te laden is middels USB en heeft een frequentie van 2,4 GHz.

Meer informatie vind je hier.

Poppen

Cry Babies Dressy Coney huilpop

Maak kennis met de nieuwe Cry Babies Dressy Coney pop! Ze draagt voor het eerst een schattige trendy outfit: een wit zacht jasje met oren, een roze jurk en een legging met stippen. Ook draagt ze mooie roze schoenen! Je kunt haar uit en aankleden en zo eindeloos met haar spelen. Dressy Coney kan ook echte tranen huilen en schattige huilgeluidjes laten laten horen. Stop je haar speentje in haar mond, dan zal ze stoppen met huilen en weer tevreden zijn. Leeftijdsindicatie: 18 maanden+.

Meer informatie vind je hier.

L.O.L. Surprise! OMG Fashion Show Style Edition – Miss Frost

Deze OMG-modepoppen maken graag stijlvol plezier met hun vriendinnen en laten zien wie ze zijn op de catwalk. Missy Frost is fenomenaal, fantastisch en klaar voor haar modetransformaties! Ze heeft jouw hulp nodig om op de cover van het tijdschrift Fashion B.B. te komen. Creëer 320+ looks voor op de catwalk met de transformerende mode van Missy Frost! Maak jij haar lange rok korter, keer je hem om voor een andere kleur of doe je allebei? Zoek je vibe en laat die catwalk oplichten!

Meer informatie vind je hier.

Gabby’s Magische Poppenhuis

Speel in je eigen poppenhuiswereld met het Gabby’s Poppenhuis en breng de magie van Gabby’s Dollhouse tot leven. Dit fantastische poppenhuis voor kinderen is meer dan 60 cm hoog en zit bomvol fantastische functies om te ontdekken, waaronder een toren met verassing doosjes, werkende krulstaartlift, geluiden en nog veel meer! Dit fantastische poppenhuis is het ultieme cadeau voor kinderen vanaf 3 jaar. Het ideale poppenhuis cadeau voor verjaardagen, vakanties of welke gelegenheid dan ook.

Meer informatie vind je hier.

Peuter

Little Stars Badfontein met licht

Deze vrolijke gele bol drijft al op een klein laagje water in de badkuip of het buitenbadje en werkt op batterijen. Als het speeltje in contact komt met water geeft hij verschillende kleuren licht en sproeit water omhoog. Dit zorgt voor super veel waterpret, zowel binnen als buiten! Het hele jaar door samen spetteren met dit ondeugend lachende badvriendje.

Meer informatie vind je hier.

My First Wobbly Cars

Ga op een hobbeldebobbel avontuur met deze magnetische autootjes! Maak je eigen wiebeltrein en trek hem voort. Mix je autootjes met de metalen ballen en creëer verschillende wiebelende combinaties. Of gebruik het trekkoord als vishengel! Vanaf 12 maanden.

Meer informatie vind je hier.

Play-Doh Super Colorful Café speelset

Laat je verbeelding de vrije loop met deze superkleurrijke caféspeelset! Met deze caféspeelset kunnen kinderen creatieve Play-Doh-drankjes maken op hun manier. De speelgoedkoffiemaker vult de mokken met kleurrijke Play-Doh-boetseerklei en draait en verplaatst ze naar het toppingstation, waar nepslagroom wordt toegevoegd. Maak ook talloze kleurrijke Play-Doh-zoetigheden met de koekjes-, cupcake- en donutvormpjes en leg ze op de etagère. 

Meer informatie vind je hier.

Duurzaam

Ik leer Recyclen

Ik Leer Recyclen van Jumbo leert kinderen spelenderwijs hoe zij het beste afval kunnen scheiden om te recyclen. Met behulp van de 7 spelletjes, activiteiten en tips ontdekken kinderen welk materiaal in welke bak thuishoort. Zo maken we samen de wereld een stukje schoner en mooier! Ik Leer Recyclen is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevat spelletjes die samen of alleen gespeeld kunnen worden.

Meer informatie vind je hier.

Wiltopia dierenverzorgingscentrum – Playmobil

Wiltopia is de eerste PLAYMOBIL-productlijn die gemiddeld voor meer dan 80% uit duurzaam materiaal bestaat. Gesorteerd plastic afval krijgt een nieuw leven en dient als materiaalbron voor deze bijzondere speelwereld. Dit spaart grondstoffen en vooral het milieu. Uiteraard voldoen alle producten van Wiltopia aan de gebruikelijke hoge veiligheidsnormen en de bewezen PLAYMOBIL kwaliteit en duurzaamheid.

Meer informatie vind je hier.

Eco Create Decorate your Room

EcoCreate Decorate Your Room is upcycling en knutselen in één: Versier je kamer met deze schattige DIY pennenbakjes en plantenbakjes! De EcoCreate sets van Ravensburger bevatten alles wat je nodig hebt om geweldige en unieke doe-het-zelfprojecten te maken van materialen die je thuis niet meer nodig hebt, zoals bijvoorbeeld lege melkpakken of wc-papierrollen. 

Meer informatie vind je hier.

Wetenschap en Educatie (STEAM)

Het verhaal van Koning Schaak

Het verhaal van Koning Schaak, leren schaken vanaf 3 jaar maar ook als volwassenen! Een volledig nieuwe en unieke benadering van het klassieke schaakspel! “Het verhaal van Koning Schaak” is eenvoudig. Elk schaakstuk heeft een leuk, geïllustreerd verhaal over hoe dat stuk graag beweegt. Spelletjes zoals deze zijn perfect om als cadeau voor Sinterklaas of kerst te geven!

Meer informatie vind je hier.

Elektronisch lab

Elektriciteit is tegenwoordig niet meer dan normaal, maar hoe werkt het precies? Kom erachter met dit te gekke speelgoed van Clementoni. Verbindt de verschillende gepatenteerde modules en laat lichten en sensoren branden! Je bouwt zowel de onderdelen als het circuits. De opdrachten hebben verschillende moeilijkheidsniveaus, weet jij ze allemaal te voltooien?

Meer informatie vind je hier.

Mijn Interactieve Video Microscoop

Grote ontdekkingen beginnen klein! Maak kennis met een hele nieuwe, microscopisch kleine wereld. Vergroot objecten tot wel 200x en bekijk ze realtime op het 2.4 inch kleuren lcd-scherm of plaats één van de negen dubbelzijdige Smart Slides om op een leerzaam avontuur te gaan met BBC video content en afbeeldingen. Maak foto’s van de objecten die je onder de microscoop plaatst en speel 4 te gekke spellen!

Meer informatie vind je hier.

Actiefiguren

Horse Club Sofia’s Beauties Beauty Salon

De paarden beauty salon is de droom van elk (jong) paardenmeisje (of elke paardenjongen). De beautysalon bestaat uit allerlei onderdelen en kan verbouwd worden. Er zitten twee paarden bij met lange manen en staart van ‘echt’ haar, dat geborsteld en versierd kan worden met clipjes.  Verder twee paardenmeiden en allerlei attributen die typisch horen bij de paardenwereld, zoals zadels, dekens en spullen om de paarden te verzorgen. Alle onderdelen zijn heel gedetailleerd en mooi uitgevoerd.

Meer informatie vind je hier.

Funko Pops!

De Funko poppen zijn typische collectibles, maar ook heel leuk voor fantasiespel met vriendjes. Mooi uitgevoerd met grote hoofden en ogen, sluiten ze goed aan bij de kinderwereld. Er zijn heel veel verschillende poppen, die o.a. allerlei beroemdheden uit de echte wereld of uit films weergeven. Leuk om samen avonturen uit films of games te spelen of uit het leven van de betreffende beroemdheid. 

Meer informatie vind je hier.

Pokémon Trainer Mission

Pokémons zijn overal om je heen! Beweeg snel om ze te vangen! Verken je omgeving op zoek naar Pokémon, veilig thuis! Je missie: Vang alle Pokémon! De Pokémon Trainer Mission detecteert Pokémon om je heen. Volg je missies op je trainerkaart. Volg de stem en licht instructies van je Trainer Mission. Vang zoveel mogelijk Pokémon en voeg ze toe aan je electronische verzameling! Wees voorzichtig: om ze te vangen, moet je misschien overal om je heen bewegen!

Meer informatie vind je hier.

Kidult – speelgoed voor volwassenen

Lego Botanische Collectie – Orchidee

Geniet van een ontspannend bouwproject en maak een prachtige plant voor in huis met dit LEGO® Orchidee (10311) modelbouwproject voor volwassenen. Neem rustig de tijd en zet de gedetailleerde witte en roze bloemen en de vaas in elkaar. Het model is geïnspireerd op een echte orchidee en heeft onderaan 5 bladeren en 2 luchtwortels voor een authentiek displaymodel. Bouw de blauwe geribbelde vaas en vul deze met de bruine LEGO onderdelen: de schorsstukjes waar een echte orchidee in groeit.

Meer informatie vind je hier.

Beedz Art – Frida Kahlo 5000

Maak zelf een prachtig kunstwerk van strijkkralen van ca. 30x30cm groot met BEEDZ Art. Een echte eyecatcher voor aan de muur van bijvoorbeeld woon- of slaapkamer. Plaats eenvoudig de kralen in het juiste patroon, zoals aangegeven op het grote instructievel. Strijk daarna de kralen aan elkaar tot één geheel. De set bevat 5000 strijkkralen in de juiste kleurenmix, vier koppelbare strijkkralenborden, een instructieposter met groot voorbeeld, een groot strijkvel en verstevigingsvlies.

Meer informatie vind je hier.

Rear mirror puzzel Verkeersdrukte

Een nieuwe, eigentijdse puzzel: de Rear View Mirror puzzle. Deze puzzel is extra uitdagend omdat je de verkeerssituatie die je in de achteruitkijkspiegel ziet, in spiegelbeeld moet puzzelen. Bovendien is niet de gehele situatie zichtbaar en zul je de buitenste randen zonder voorbeeld moeten leggen. Hierdoor onderscheidt deze puzzel zich van bestaande puzzels. Deze 1000 stukjes puzzel is modern en vernieuwend. En dit is nog maar het begin!

Meer informatie vind je hier.

Familiespellen

Stella

In het competitieve kaartspel Stella – Dixit Universe moeten spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een gemeenschappelijk woord. Kies dezelfde kaart als de andere spelers om te winnen! Je moet risisco nemen, maar ook oppassen dat je niet in de val wordt gelokt. Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen?

Meer informatie vind je hier.

Cross Clues

Cross Clues is een coöperatief spel over het leggen van verbanden tussen aanwijzingen. Werk samen om het raster van codewoorden in te vullen door aanwijzingen te geven die de kruising van twee verschillende codewoorden in het raster voorstellen. Denk goed na over je aanwijzingen en denk als een team om zoveel mogelijk van het raster in te vullen! Duizenden verschillende combinaties garanderen eindeloos speelplezier..

Meer informatie vind je hier.

Renature

Renature is een vakkundige puzzel op een bord waarbij je met dominostenen een tuin aanlegt om zo gebied te ‘veroveren’. De stenen zijn van mooie kwaliteit met mooie afbeeldingen. Er staan in totaal 10 verschillende dieren op en elke combinatie zit maar 1 keer in het spel. Het spel heeft simpele en heldere spelregels. Spelers die hetzelfde aantal punten hebben in een gebied worden uitgesloten voor het scoren en zo kan het gebeuren dat een derde speler er met de punten vandoor gaat. Het spel is ontworpen met een klassiek spelmechanisme, maar krijgt daardoor ook zijn elegantie.

Meer informatie vind je hier.

Familiespellen, vanaf 10 jaar

Click! The Great Wall

Jullie staan op de Chinese Muur en natuurlijk wil jij de beste foto’s mee naar huis nemen! Wissel, schuif en speur de Chinese Muur af op zoek naar de beste compositie. Maar zorg dat je snel genoeg bent, anders heeft je tegenstander de foto al gemaakt!

Dit spel is ECOFRIENDLY! Het spel is gemaakt van FSC materialen, biologisch afbreekbaar plastic en inkt, en hars in plaats van lijm. Daarnaast is de productie en het vervoer CO2 gecompenseerd.

Meer informatie vind je hier.

Kudde Gedrag

Kuddegedrag is een gezelschapsspel met een simpele zwart-wit missie: denk zoals iedereen. Het doel van het spel is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Doe dit door als de kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers.

Meer informatie vind je hier.

Robin Hood

Neem het op tegen de Sheriff van Nottingham in dit coöperatieve avonturenspel. Verken het prachtig geïllustreerde speelbord en ontdek de geheimen van Sherwood Forest. Elke keuze die je maakt, beïnvloedt het verloop van het verhaal. De Avonturen van Robin Hood maakt gebruik van een begeleidend boek. Zo maak je geleidelijk aan kennis met het spel en hoef je van te voren bijna geen spelregels door te nemen. Het prachtig vormgegeven speelbord bevat locaties, die door middel van inkepingen en verwisselbare lagen tijdens het spel veranderen.

Meer informatie vind je hier.

Kennerspellen

Libertalia

Libertalia is een tactisch spel, waarbij je goed moet letten op wat je tegenspeler van plan is. Jullie hebben immers allebei dezelfde kaarten op handen! Hierdoor ontstaat een spannend kat-en-muis-spel. Wie zet het slimst de karakterkaarten in en gaat er met de buit vandoor? Libertalia bevat ook speciale automa-regels voor solospelers!

Meer informatie vind je hier.

Turning Tides

urning Tides is een spannend spel voor twee spelers waarin je blijft gissen naar de acties van je tegenstander. Met een spelbord dat iedere ronde beweegt en actiekaarten die tegelijk omdraaien zit in Turning Tides onverwachts veel interactie en strategie. Elke ronde varen de boten langs elkaar en beschiet je elkaar met kanonnen, als jij jouw kanonnen en bemanning tactisch positioneert en afwacht tot het juiste moment om te schieten zal je zegenvieren en het spel winnen.

Meer informatie vind je hier.

The Hunger

Het spel The Hunger is een deckbuilding game waarin de spelers hongerige vampiers zijn. Het spelbord van The Hunger toont een koninkrijk met een spiraalvorminge weg. De spelers moeten de weg afgelegd hebben in 15 rondes. Soms zijn er splitsingen waar ze keuzes maken (weg, water, spoor).

Meer informatie vind je hier.

1 reactie op “Winnaars Speelgoed van het jaar – cadeautips

Reageren is niet mogelijk.