Winactie: Fun in the Sun (3x goodiebag)

De zomervakantie is begonnen en ook de zon laat zich gelukkig ook weer zien! We worden allemaal gelukkig van die zon en dat is ook vrij logisch aangezien de zon zorgt voor Vitamine D en endorfine. De combinatie zomervakantie en zon betekent ook lekker buiten spelen voor de kinderen. Want binnen houden is geen realistische optie. Smeer ze daarom goed in met zonnebrand en doe ze UV-kleding aan.

‘Fun in the Sun’

Stichting Melanoom heeft deze zomer de campagne ‘Fun in the Sun‘ opgezet en onder andere aan mij gevraagd hier aandacht aan te besteden. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. En helaas stijgt het aantal melanoompatiënten ieder jaar. Dat is voor een deel te wijten aan zonverbranding in de kindertijd. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat als je in je jonge jaren verbrandt door de zon, je een grotere kans hebt om op latere leeftijd huidkanker en ook melanoom te krijgen. De tere kinderhuidjes moeten goed beschermd worden en daar maakt Stichting Melanoom zich hard voor!

De struggles

Onlangs was ik met de peuter in de speeltuin waar er een aantal ouders hun kroost wilden insmeren. Dit ging echter niet van een leien dakje. Wat zeg ik, dit leverde zelfs behoorlijk wat strijd op! Zelf herken ik dat niet aangezien onze dochter juist graag zichzelf (en mama) insmeert. Dit komt waarschijnlijk omdat goed voorbeeld doet volgen en ik mezelf altijd iedere ochtend insmeer.

Smeer tips

 • Smeer je kinderen al in voordat ze hun kleding aantrekken. Je vergeet dan geen randjes of plekken die half onder de kleding verdwijnen. Bovendien laat reguliere kleding UV-straling door. Een wit T-shirt heeft bijvoorbeeld een beschermingsfactor 10.
 • Zet de zonnebrand naast de tandpasta. Insmeren wordt zo een ochtendritueel.
 • Denk niet: ‘wat voor weer wordt het vandaag?’. Je kan verrast worden door het zonnetje en soms is de zonkracht heel sterk zonder dat het warm is.
 • Vergeet de verborgen plekken niet, zoals de hals en de oren! En houd ook rekening met korte haren; smeer bij heel kort haar ook de schedel in.

Smeer de oogleden in met sunblock (wat je normaal op de lippen smeert), dit is stugger en dikker en daardoor ook voor de ogen geschikt.

 • Realiseer je dat UV-werende pakjes echt geen zon doorlaten. Zodra het pakje uit is, zijn die plekken dus gevoeliger voor verbranding dan de huid die al in aanraking is geweest met de zon.
 • De huid heeft ook zon nodig vanwege de aanmaak van vitamine D en het creëren van een dikkere huid. Deze dikkere huid kan weer beter tegen zonverbranding! Laat ze vooral lekker zandkastelen bouwen op het strand, maar buiten de piekuren om.
 • Smeer per beurt 7 theelepels zonnebrand en bedenk dat na zwemmen en afdrogen een deel weg is.
 • Het is belangrijk dat je dan opnieuw smeert. Idealiter om de 2 à 3 uur. Smeer bijvoorbeeld in de ochtend, middag en later op de dag nog eens.
 • Jij moet het goede voorbeeld geven. Smeer jezelf dus ook in waar zij bij zijn.

Winactie – 3x goodiebag

Om mijn volgers nóg meer te stimuleren mag ik namens Stichting Melanoom 3x een goodiebag weggeven.

Wat zit er in die goodiebags?

 • Zonnebrand van Drs Leenarts
 • UV-Fashions pakje (geef geslacht en maat door)
 • Boekje ‘Dikkie Dik en de smeerpoes’

Hoe maak je kans?

Je maakt kans door hieronder in het reactieveld te vertellen op welke manier jij ervoor zorgt dat je kind(eren) goed beschermt is/zijn.

Reageren, liken en/of taggen op Facebook wordt zeer gewaardeerd! Deze winactie duurt een week, op woensdag 26 juli worden de drie winnaars bekend gemaakt.

24 reacties op “Winactie: Fun in the Sun (3x goodiebag)

 • Door goed te smeren hoop ik hem te beschermen. En soms (als hij hem wil opzetten) dan krijgt hij ook een pet op. Ik heb nog geen UV werende kleding voor hem. Maar dat zou wel ideaal zijn. Zeker omdat hij echt een buiten kind is.

 • Met mijn zoontje maak ik er een spelletje van hierdoor wil hij zelf smeren en zodra hij de fles ziet staan komt hij er al mee aan lopen. Hoop dat dit bij nr 2 (nu 6 weken oud) ook gaat werken

 • Ik probeer inderdaad ook het goede voorbeeld te geven en mezelf in te smeren waar onze dochter bij is. Ze vindt het nu zelf ook erg interessant om te smeren, dus mag ze helpen om mij én zichzelf in te smeren.
  Als we bij het water zijn midden op de dag, dan krijgt ze een uv-shirt aan, en altijd een petje als we de zon in gaan.

 • Hier is insmeren gelukkig nog geen strijd!
  Behalve dan wanneer mevrouw haar baby zusje perse wilt insmeren ( met goede bedoelingen) maar dat gaat niet altijd zachtjes?. Mijn lieve dochtertje kan soms ( vaaaak) een olifhant in een porseleine kast zijn?.

 • Wat goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik die graag mee 🙂
  Evy probeer ik zoveel mogelijk uit de hete zon te houden. Maar als we er dan toch doorheen moeten smeer ik ons allebei in ;), krijgt ze een leuk zonnehoedje op en als ze in de kinderwagen zit, klik ik daar de UV zonnekap op (die wel genoeg lucht doorlaat).
  Ons meisje draagt nu maatje 74 🙂

 • Hier wordt gesmeerd en uv shirts gedragen. Helaas heeft de jongste er nu geen een meer. Ik doe graag mee dus :). Maat 104 voor een meisje!

  • Hoi Gera ik had het al op Facebook laten weten maar daar reageerde je helaas niet. Je bent 1 van de winnaars. De opdrachtgever wil graag morgen de pakketjes in orde gaan maken dus graag reageren voor 12uur morgen anders moet ik toch iemand anders gaan kiezen.

 • We smeren elke ochtend en na haar middag slaapje. Het is nooit een strijd, ze weet niet beter dan dat er ingesmeerd wordt. We doen haar ook altijd een petje op. Ze heeft geen uv pakje, lijkt me een handig. (Meisje naast 92)

 • Wij smeren meerdere keren per dag in, en tijdens de middaguren proberen we de zon te ontlopen en zitten we in de schaduw of onder een parasol. Verder dragen de kinderen in de zon een petje of zonnehoedje. De jongste zet ik altijd in de schaduw buiten. Meisje maat 74 of jongen maat 110.

 • Claudia Diependaal zegt:

  Smeren is idd heel erg belangrijk. Ik deed de kinderen ook zonnebrand in hun tas naar school. Voor ze naar school gingen smeerde ik ze al in. Mijn oudste is allergisch voor de zon. Dus dat kostte wat aan zonnebrand ?. Een meisje maat 98 zou fijn zijn!

 • Ik smeer mijn kids ook altijd goed met factor 50 in, maar hoewel mijn zoontje het vroeger leuk vond om dan te helpen, kan hij nu niet wachten om te gaan spelen en daardoor wel eens te ongeduldig. Goede tip om het inderdaad al ’s ochtends voor het aankleden te doen (al is dat weer spitsuur met 2 kids en 1 mama) Nou, dan maar even mopperen, er moet toch gesmeerd worden. en bij een dagje zwemmen of strand heb ik een uv shirt, al wordt die van de peuter wel wat te klein, dus ik doe graag mee voor een jongenspakje maat 116

 • Leuke actie! Hier geen kids, dus sla de winactie even over. Maar als doorgewinterde vakantieganger weet ik hoe belangrijk het is vaak en goed te smeren. Hoe vaak je wel niet kindertjes ziet lopen op het strand die behoorlijk verbrand zijn…. Altijd zo zielig om te zien!

 • Wij hadden de eerste 2 jaar een UV-shelter in de tuin zodra het zonnig was. Zo stond het zwembadje altijd in de schaduw en konden ze in de schaduw spelen. Voordeel was dat als het regende ze ook lekker buiten op het gras konden spelen onder de tent. Daarnaast hadden en hebben ze nog altijd een UV-shirtje (de eerste 2 jaar ook een uv-broekje) aan en worden ze regelmatig en goed ingesmeerd.

 • De zonnebrandcreme staat bij de luiers in het mandje, om in te kunnen smeren voordat de kleren aan gaan. Op het kdv zijn ze gelukkig ook heel strikt met insmeren. Het is niet de favoriete bezigheid van mijn zoontje, maar hij laat het wel gebeuren. Het boekje van Dikkie Dik kennen wij nog niet, ben benieuwd!

 • Heel graag! Als ik mijn zoontje insmeer, mag hij mama’s benen insmeren. Op deze manier loopt hij niet weg en blijft het leuk voor hem. Bij voorkeur smeer ik hem in voor het aankleden, zonder kleren aan gaat het smeren een stuk sneller.

 • Smeren smeren smeren. Wij hebben van nivea nu zo’n pop die ook rood wordt als er gesmeerd moet worden, dus zo vinden de kinderen het ook nog leuk om het zelf mee in de gaten te houden!

 • Regelmatig insmeren, hoedje/petje op, niet op het heetst van de dag in de volle zon, af en toe lekker de schaduw opzoeken, onze zandbak hebben we geplaatst in onze ‘schaduwrijke’ zijtuin (komt het gemis aan zon toch nog van pas 😉 ) en op uitjes naar het strand of een waterplas nemen we een parasol en een strandtentje mee. Zo, dat klinkt best fanatiek! 😀
  UV-pakjes hebben de meiden (nog) niet, dat is ook een heel goed idee!

  • Hoi Bodil ik had het al op Facebook laten weten maar daar reageerde je helaas niet. Je bent 1 van de winnaars. De opdrachtgever wil graag morgen de pakketjes in orde gaan maken dus graag reageren voor 12uur morgen anders moet ik toch iemand anders gaan kiezen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *