Wat ik wil veranderen in ons huis

In een vorig artikel vertelde ik al dat ik me niet echt thuis voel in ons eigen huis. Dat heeft grotendeels te maken met de keuzes die ik gemaakt heb toen we hier kwamen wonen. Hoogzwanger maakte ik niet bepaald de meest verstandige beslissingen. Maar goed, inmiddels wonen we er alweer zo’n 4 jaar en beetje bij beetje komt er toch wel verbetering in. Al heb ik dus wel nog een best lang to do lijstje wat betreft veranderingen in ons huis.

De woonkamer

We zijn als eerste begonnen met de woonkamer. Er is helaas nog geen andere salontafel. Ik weet wel wat voor iets ik wil, maar de zoektocht naar een betaalbare variant hiervan heeft nog niets opgeleverd. Ook het tv-meubel is nog steeds niet vervangen. Op zich hoeft dat ook niet meteen, maar ik zou hem wel willen pimpen.

Wat we al wél hebben gedaan is er een extra kast bij gekocht voor het speelgoed van de kinderen. We hadden al 1 trofast kast staan, maar met de komst van ons zoontje is dit te weinig. We hebben alleen al drie bakken vol aan knutselspullen. Al wil ik dat ook nog ergens anders kwijt. Ik weet alleen nog niet zo goed waar. Nu moeten we alleen nog een plank op maat laten zagen zodat we die tussen de twee kasten kunnen leggen. Dan hebben we meteen een tafeltje voor de kinderen..

Andere dingen die ik wil veranderen in ons huis

Als er over een tijd klaar zijn met de woonkamer, dan wil ik nog een boel andere ruimtes en dingen aanpakken.

De slaapkamer

Zo zitten we in onze slaapkamer met de kastruimte. We hebben een hele grote kast met vakken van de Ikea in de slaapkamer, maar die is eigenlijk niet zo handig voor kleding. Daarnaast hebben we ook nog een ladekast, maar die is niet groot genoeg voor ons allebei.

Eigenlijk moet de vakkenkast we en moeten we er gewoon een andere kast voor in de plaats neerzetten. Maar ja, dat is best even een investering plus waar laten we die vakkenkast dan?

De badkamer

De tegels in onze kleine badkamer zijn ontzettend oubollig en gewoon lelijk. Ook niet gek in een huis waarin wij de tweede bewoners zijn. Dat is dan weer het nadeel van huren. Maar ondanks dat dit een huurwoning is zou ik toch graag de tegels willen aanpakken. Of dat dan ook werkelijk de tegels eraf gaan halen en er anderen voor in de plaats willen weet ik niet. Misschien kunnen we ook wel iets met stickers ofzo.

Vloerbedekking

Dan hebben we ook nog donkerblauwe vloerbedekking op onze trap en in de hal boven. Op zich niet erg, maar wij hebben twee witte honden en die haren nogal. Je kunt je dus wel voorstellen dat we eigenlijk zowel de trap als de hal elke dag moeten stofzuigen om deze haar-vrij te krijgen. Niet dat we dat doen, maar het moet dus wel. Ik zou dus heel graag de vloerbedekking weg willen.

trappen huurwoning

Mijn kantoor

En dan mijn kantoor. Ik heb een prachtig vloerkleed gekregen voor kerst, maar hij ligt nog steeds niet op de juiste plek. Ik zou heel graag mijn kantoor beter/mooier willen aankleden zodat het echt een inspirerende plek wordt waar ik graag zit. Dat houdt in dat ik dan ook muren moet gaan verven en wellicht de rest van de ruimte ook iets praktischer moet gaan indelen.

Zoals je ziet, er valt nog genoeg te doen en dan heb ik het nog niet eens over de achtertuin gehad en de schuifpui die we eigenlijk willen. Maar laten we eerst maar de woonkamer afmaken, dan zien we daarna wel wat het volgende project wordt.

Is er aan jouw huis iets wat je wilt veranderen?