Whats in my bag | weekendje weg met peuter

Eind februari ben ik een weekendje weg gegaan met de peuter en ik heb daarbij heel goed nagedacht wat ik wel en niet zou meenemen. We gingen met de trein en dus had ik één vrije hand voor een koffer. Omdat ik zwanger ben wilde ik geen rugzak of iets nog als extra tas, dus alles moest in de koffer passen. En dan het liefst een kleine trolley, zo eentje die je in het vliegtuig mee mag nemen. Anders zou het alsnog gesjouw worden. 

Gelukkig mocht ik een trolley van mijn ouders lenen en deze was toch nog groot genoeg om in ieder geval voldoende mee te nemen. Wel bofte ik met de peuter, zij wilde haar eigen rugzakje ook mee dus daar kon ik toch stiekem nog wat dingetjes in doen.

Whats in my bag

Ik heb dit keer echt gekeken naar wat ik ECHT nodig had. Dus geen 10 setjes kleding, maar echt maar 2 setjes voor mijzelf en drie voor de peuter. Dat was wel een risico aangezien soms nog ongelukjes heeft met plassen. Maar achteraf gezien hadden we het zelfs met 2 setjes voor haar afgekund.

Verder zat er nog in:

  • vochtige toiletdoekjes
  • (opladers voor) telefoon, laptop en tablet (ja dat ging allemaal mee.. weer voor die avonduren dat peuter sliep of ochtenduren dat ik nog sliep)
  • boeken voor peuter (voorlezen elke avond, ook met weekendje weg) en voor mijzelf (voor als ik geen zin had in netflix)
  • flesjes drinken (fijn voor onderweg) en broodtrommel met broodjes en bakje druiven
  • luiers voor de nacht
  • toilettas

Ik had er ook een grote toilettas in zitten met daar nog wat dingetjes zoals borstels, douchegel en shampoo (had achteraf niet gehoeven want kregen we van het hostel). Maar ook had ik er natuurlijk deo in zitten, minimaal make-up en gezichtsverzorging.

Rugzakje

In de peuter haar rugzakje had ik nog een paar stiften zitten, klein tekenblokje, extra ondergoed, snoetenpoetsers, wat lekkers zoals krentjes en koekjes van De Kleine Keuken en een klein flesje drinken. Fay droeg haar rugzakje met veel trots en had hem zelfs al op haar rug zitten ruim anderhalf uur voordat we ook werkelijk gingen haha.

Het scheelt denk ik wel dat de peuter maar weinig nodig heeft. Ze eet en drinkt gewoon met de pot mee, is overdag zindelijk en heeft dus maar weinig nodig. Ook gingen we maar twee daagjes en hadden we een “vol” programma. Dus veel speelgoed ofzo hoefde ook niet mee.

Wat neem jij allemaal mee als je weg gaat met je peuter?

16 reacties op “Whats in my bag | weekendje weg met peuter

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *