Whats in my bag | weekendje weg met peuter

IMG_1528

Eind februari ben ik een weekendje weg gegaan met de peuter en ik heb daarbij heel goed nagedacht wat ik wel en niet zou meenemen. We gingen met de trein en dus had ik één vrije hand voor een koffer. Omdat ik zwanger ben wilde ik geen rugzak of iets nog als extra tas, dus alles moest in de koffer passen. En dan het liefst een kleine trolley, zo eentje die je in het vliegtuig mee mag nemen. Anders zou het alsnog gesjouw worden. 

Gelukkig mocht ik een trolley van mijn ouders lenen en deze was toch nog groot genoeg om in ieder geval voldoende mee te nemen. Wel bofte ik met de peuter, zij wilde haar eigen rugzakje ook mee dus daar kon ik toch stiekem nog wat dingetjes in doen.

Whats in my bag

Ik heb dit keer echt gekeken naar wat ik ECHT nodig had. Dus geen 10 setjes kleding, maar echt maar 2 setjes voor mijzelf en drie voor de peuter. Dat was wel een risico aangezien soms nog ongelukjes heeft met plassen. Maar achteraf gezien hadden we het zelfs met 2 setjes voor haar afgekund.

Verder zat er nog in:

 • vochtige toiletdoekjes
 • (opladers voor) telefoon, laptop en tablet (ja dat ging allemaal mee.. weer voor die avonduren dat peuter sliep of ochtenduren dat ik nog sliep)
 • boeken voor peuter (voorlezen elke avond, ook met weekendje weg) en voor mijzelf (voor als ik geen zin had in netflix)
 • flesjes drinken (fijn voor onderweg) en broodtrommel met broodjes en bakje druiven
 • luiers voor de nacht
 • toilettas

Ik had er ook een grote toilettas in zitten met daar nog wat dingetjes zoals borstels, douchegel en shampoo (had achteraf niet gehoeven want kregen we van het hostel). Maar ook had ik er natuurlijk deo in zitten, minimaal make-up en gezichtsverzorging.

Rugzakje

In de peuter haar rugzakje had ik nog een paar stiften zitten, klein tekenblokje, extra ondergoed, snoetenpoetsers, wat lekkers zoals krentjes en koekjes van De Kleine Keuken en een klein flesje drinken. Fay droeg haar rugzakje met veel trots en had hem zelfs al op haar rug zitten ruim anderhalf uur voordat we ook werkelijk gingen haha.

Het scheelt denk ik wel dat de peuter maar weinig nodig heeft. Ze eet en drinkt gewoon met de pot mee, is overdag zindelijk en heeft dus maar weinig nodig. Ook gingen we maar twee daagjes en hadden we een “vol” programma. Dus veel speelgoed ofzo hoefde ook niet mee.

Wat neem jij allemaal mee als je weg gaat met je peuter?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 21 maart 2017 om 06:14

  Toen ik weg ging met de peuters nam ik natuurlijk het dubbele mee. Ik nam eigenlijk altijd een extra broek en onderbroek mee als ik ergens heen ging.

  • Nicole op 22 maart 2017 om 08:09

   Ja dat doe ik meestal ook wel hoor. Maar dat past bij wijze van spreken in mn handtas.

 2. marije op 21 maart 2017 om 06:16

  Knap hoor zo licht pakken. Ik neem altijd 1001 dingen mee voor het geval je weet maar nooit .. hahaha

 3. Patricia op 21 maart 2017 om 06:44

  Ze zeggen dat je als je kinderen hebt net zo’n pakezel bent… en nu neem ik altijd graag zekere voor onzekere, dus ik weet niet of ik zo ‘light’ zou kunnen reizen, haha.

 4. jonna@burgertrutjes op 21 maart 2017 om 06:55

  Ik heb al moeite met het inpakken van mijn eigen koffer. Laat staan die van mijn toekomstige kids ooit!

 5. Monique op 21 maart 2017 om 07:10

  Ik denk wel wat meer dan je hier noemt. Maar dat dit ‘m vooral in het feit dat ik vaak zelf een enorme toilettas meeneem en liefst ook nog slippers en extra schoenen bijv. Maar ik snap dat je het nu graag in 1 trolley wilde krijgen!

  • Nicole op 22 maart 2017 om 08:10

   Oh voor een weekendje doe ik dat echt nooit, nooit gedaan ook. Alleen als ik echt langer weg ga dan neem ik vaak echt way too much mee 😛

 6. MARIJKE op 21 maart 2017 om 07:53

  Zo leuk dat jullie samen een weekendje weg zijn gegaan. Lijkt mij ook super leuk om een keertje te doen met mijn dochter!

 7. Sylvia op 21 maart 2017 om 08:33

  Zo fijn als ze eindelijk uit de luiers zijn. Scheelt een hele hoop gesjouw. Ik wil ook zo graag een keertje weg met mijn dochtertje lijkt me echt geweldig!

  • Nicole op 22 maart 2017 om 08:10

   Ja geen luiers scheelt echt heel veel!

 8. Nicole op 21 maart 2017 om 09:23

  Het valt me inderdaad op dat je voor een peuter steeds minder nodig heb! Afgelopen week zelf een midweek weg geweest, en voor Veerle ( bijna 3 ) Was een klein koffertje genoeg! En toen moest ik spullen gaan pakken voor Evy ( 13 weken ) man wat een volksverhuizing!! Daar had ik meer voor bij me als voor mijn man en ik samen!

 9. MamaIssues op 21 maart 2017 om 11:08

  Wat moet je toch eigenlijk veel mee zeulen voor een weekendje weg he! Laat staan als je 2 weken weg moet haha
  Ik vind inpakken altijd lastig, bang dat ik van alles vergeet
  Neem dan ook standaard te veel mee
  Wel fijn dat hoe ouder kids worden hoe minder je mee hoeft te nemen 🙂

  • Nicole op 22 maart 2017 om 08:11

   Vond het inderdaad best tegenvallen. Klinkt als weinig maar toch een flinke trolley, rugzak en mn eigen schoudertas waar nog wat in zat haha..

 10. Huismama op 21 maart 2017 om 12:52

  Al probeer ik altijd heel bewust te kijken naar wat ik wil meenemen, het wordt altijd meer dan ik van tevoren had gepland…Onze laatste vakantie leek daarom ook wel een volksverhuizing!

  • Nicole op 22 maart 2017 om 08:12

   Herkenbaar hoor. Als wij met de auto (plus dakkoffer) weggaan dan nemen we ook altijd echt veeeeel te veel mee. Omdat het kan. Haha..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje