Mijn eerste weken als werkende moeder

Twee weken geleden begon ik, na bijna 3 jaar niet gewerkt te hebben, bij mijn nieuwe baan als webshop medewerker. Ik had er enorm veel zin in want ondanks dat ik de eerste twee jaar ook echt niet in staat was om te werken was ik er nu wel echt klaar voor. Nu twee weken verder vertel ik hoe het me eigenlijk bevalt als werkende moeder. 

Wat een geregel!

Ik was dolgelukkig toen ik hoorde dat ik de baan had, maar tegelijkertijd kwam er ook een boel stress op me op. Dit onder andere in verband met het leed dat opvang regelen heet. Maar ook omdat het toch best een geregel was wat betreft het brengen en ophalen van onze dochter, hoe gaan we het doen met het avondeten, enzovoort?! Gelukkig heb ik echt een geweldige man die sowieso vanaf dat ik werk elke dag met de fiets naar zijn werk gaat. Het is toch zo’n drie kwartier en dat over een ontzettend donkere weg, met de regen en de kou. Ik doe het hem niet snel na! Maar daardoor heb ik de auto en dat is toch wel fijn. Want met de auto is het al een half uur rijden naar mijn werk, laat staan met de fiets. En openbaar vervoer hebben we niet echt in het dorp.

Ook heeft mijn man wisselende diensten waardoor hij de ene week van 8 tot 16uur werkt en de andere week van 12 tot 20uur. In de week dat hij vroege dienst heeft haalt hij onze dochter bij de opvang op en begint hij ook al aan het avondeten. Ik kom dan dus thuis in een gespreid bedje, echt geweldig! Maar in de weken dat hij late dienst heeft dan moet ik zelf mijn dochter ophalen en ben ik vaak pas tegen 6 uur thuis met haar. Dan moet ik nog beginnen met koken en dergelijke. Gelukkig zijn er genoeg maaltijden in een handomdraai te maken en maak ik vaak ook dubbele porties zodat we wat kunnen invriezen of de volgende dag weer ervan kunnen eten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een werkende moeder

Toen ik nog thuis zat las ik altijd verhalen van moeders die werken en kon ik me er gewoon niets bij voorstellen. Maar nu ik dus zo’n twee weken bezig heb weet ik vrijwel precies hoe ze zich af en toe moeten voelen. Want het kan dus echt wel heftig zijn! Vooral als je naast je werk ook nog een hobby hebt zoals bloggen. En dit eigenlijk ook fulltime doet. Dan kan het soms best veel worden. En dan denk ik niet eens aan het huishouden en je sociale leven die je ook nog graag hebt.

img_8694

Wanneer ik op mijn werk ben dan denk ik eigenlijk helemaal nergens aan behalve aan wat ik voor mijn werk moet doen. Ik vergeet gewoon dat ik een blog heb, dat ik graag op social media zit en zelfs af en toe dat ik moeder ben van een peuter en ook nog zwanger. Al is dat laatste soms moeilijk te vergeten aangezien ik weer hele dagen misselijk ben. Maar goed, dat negeren we dan gewoon. Het werk is echt super leuk en ook heel divers. Ja ik pak elke dag leuke notitieboekjes en pakketjes in, maar ik doe nog veel meer daarnaast. Het voelt bijna als mijn eigen webshop en het bevestigt wel echt mijn idee over dat het houden van een webshop erg leuk is, maar dat er wel heel veel tijd in gaat zitten. Gelukkig ligt de nadruk op “het is erg leuk”, waardoor ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Kortom, het voelt goed om een werkende moeder te zijn!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

20 reacties op “Mijn eerste weken als werkende moeder

Reageren is niet mogelijk.