Mijn eerste weken als werkende moeder

shutterstock_321947684

Twee weken geleden begon ik, na bijna 3 jaar niet gewerkt te hebben, bij mijn nieuwe baan als webshop medewerker. Ik had er enorm veel zin in want ondanks dat ik de eerste twee jaar ook echt niet in staat was om te werken was ik er nu wel echt klaar voor. Nu twee weken verder vertel ik hoe het me eigenlijk bevalt als werkende moeder. 

Wat een geregel!

Ik was dolgelukkig toen ik hoorde dat ik de baan had, maar tegelijkertijd kwam er ook een boel stress op me op. Dit onder andere in verband met het leed dat opvang regelen heet. Maar ook omdat het toch best een geregel was wat betreft het brengen en ophalen van onze dochter, hoe gaan we het doen met het avondeten, enzovoort?! Gelukkig heb ik echt een geweldige man die sowieso vanaf dat ik werk elke dag met de fiets naar zijn werk gaat. Het is toch zo’n drie kwartier en dat over een ontzettend donkere weg, met de regen en de kou. Ik doe het hem niet snel na! Maar daardoor heb ik de auto en dat is toch wel fijn. Want met de auto is het al een half uur rijden naar mijn werk, laat staan met de fiets. En openbaar vervoer hebben we niet echt in het dorp.

Ook heeft mijn man wisselende diensten waardoor hij de ene week van 8 tot 16uur werkt en de andere week van 12 tot 20uur. In de week dat hij vroege dienst heeft haalt hij onze dochter bij de opvang op en begint hij ook al aan het avondeten. Ik kom dan dus thuis in een gespreid bedje, echt geweldig! Maar in de weken dat hij late dienst heeft dan moet ik zelf mijn dochter ophalen en ben ik vaak pas tegen 6 uur thuis met haar. Dan moet ik nog beginnen met koken en dergelijke. Gelukkig zijn er genoeg maaltijden in een handomdraai te maken en maak ik vaak ook dubbele porties zodat we wat kunnen invriezen of de volgende dag weer ervan kunnen eten.

Een werkende moeder

Toen ik nog thuis zat las ik altijd verhalen van moeders die werken en kon ik me er gewoon niets bij voorstellen. Maar nu ik dus zo’n twee weken bezig heb weet ik vrijwel precies hoe ze zich af en toe moeten voelen. Want het kan dus echt wel heftig zijn! Vooral als je naast je werk ook nog een hobby hebt zoals bloggen. En dit eigenlijk ook fulltime doet. Dan kan het soms best veel worden. En dan denk ik niet eens aan het huishouden en je sociale leven die je ook nog graag hebt.

img_8694

Wanneer ik op mijn werk ben dan denk ik eigenlijk helemaal nergens aan behalve aan wat ik voor mijn werk moet doen. Ik vergeet gewoon dat ik een blog heb, dat ik graag op social media zit en zelfs af en toe dat ik moeder ben van een peuter en ook nog zwanger. Al is dat laatste soms moeilijk te vergeten aangezien ik weer hele dagen misselijk ben. Maar goed, dat negeren we dan gewoon. Het werk is echt super leuk en ook heel divers. Ja ik pak elke dag leuke notitieboekjes en pakketjes in, maar ik doe nog veel meer daarnaast. Het voelt bijna als mijn eigen webshop en het bevestigt wel echt mijn idee over dat het houden van een webshop erg leuk is, maar dat er wel heel veel tijd in gaat zitten. Gelukkig ligt de nadruk op “het is erg leuk”, waardoor ik met veel plezier naar mijn werk ga.

Kortom, het voelt goed om een werkende moeder te zijn!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 15 november 2016 om 06:04

  Wat fijn dat het zo goed bevalt.

 2. Miss B BlogzThingz Over.. op 15 november 2016 om 06:16

  Hey Girl! Cingratz met je nieuwe baan!?Ohww Yesss!
  It was fun to read!
  Hugz & Kisses , Miss B.?

 3. Channa op 15 november 2016 om 06:53

  Inderdaad wel even wennen, maar een goede planning en goede afspraken doen wonderen!

 4. Romy op 15 november 2016 om 08:00

  Wat fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt op je werk! ik kan me wel voorstellen dat het nogal wennen is en soms ook het nodige gedoe geeft met opvang regelen.

 5. Bregje op 15 november 2016 om 08:02

  Ik ben zo blij voor je dat het zo goed bevalt!! X

 6. Charlotte op 15 november 2016 om 08:46

  Super fijn dat je het zo naar je zin hebt! En dat het wennen is dat geloof ik wel! Maar je hebt het allemaal goed geregeld 🙂

 7. Joni op 15 november 2016 om 08:56

  Lijkt me een leuke job ook 🙂 zou nog iets voor mij zijn, haha!
  Ik begrijp de ‘pas om 6u thuis en dan nog koken etc etc’-dilemma’s. Ik werk sinds kort op maandag en donderdag ook wat langer, en zit in hetzelfde schuitje. Props voor food prepping en de diepvries 😉

 8. Merel op 15 november 2016 om 09:24

  Bewondering voor je, je hebt het ritme snel opgepakt. Lekker om weer bezig te zijn, kan ik me zo voorstellen. En fijn dat je man zo meehelpt.

 9. Jeske op 15 november 2016 om 10:01

  Wat fijn dat je man kan gaan fietsen. Soms best stressen dat ‘gedoe’ met avondeten. Ik ben ook fan van de diepvries en dubbele porties invriezen. Fijn dat je je draai al gevonden hebt. Maar balen dat je zo misselijk bent. Vreselijk…

 10. Lori (Mama's Jungle) op 15 november 2016 om 10:34

  Wat fijn dat het je goed bevalt, ondanks het geregel. Heerlijk toch, om even puur en alleen Nicole te zijn zonder alle andere rollen (Dat vind ik althans heerlijk aan werk). Maar ook wel af en toe hectisch ja. Die tijd rond het halen bij de opvang en eten koken is echt spitsuur!

 11. MetMirjam op 15 november 2016 om 12:17

  Heel fijn dat je het zo naar je zin hebt, anders breekt het geregel eromheen je toch snel op!

 12. Marguerita op 15 november 2016 om 12:26

  Ja die combi is best heftig he? Alle ballen hooghouden. Wel fijn dat je er direct ook voldoening uithaalt, daar gaat het om. Je leert weer allemaal nieuwe dingen op deze manier. Heel veel succes en hopelijk is de misselijkheid snel voorbij. Xx

 13. Loes Johanna op 15 november 2016 om 14:09

  Fijn dat het zo goed bevalt! Hopelijk kun je ook snel een fijn ritme vinden :).

 14. marleen@burgertrutjes op 15 november 2016 om 14:15

  Oh joh wat zal dat wennen zijn voor jou even! Fijn dat het goed bevalt, ik was al benieuwd 🙂

 15. Anita op 15 november 2016 om 14:27

  Het is een hele omschakeling voor je maar fijn dart het zo goed gaat! Dat de misselijkheid maar snel afneemt!

 16. Alissa op 15 november 2016 om 21:09

  Fijn dat het er zo goed bevalt! Je zei al dat je het opeens erg druk had, maar ik kan me goed voorstellen dat dit wel een leuk tijdverdrijf is.

 17. Jessica op 15 november 2016 om 22:42

  Wat fijn dat het zo goed gaat 🙂 Van de week ga ik je aan het werk zetten… 😉 even een mooi notitieboekje bestellen!

 18. Nicole @ Everyday-Life.nl op 15 november 2016 om 23:03

  Heerlijk toch om weer te werken! Is goed om weer aan andere dingen te denken enzo 🙂

 19. Dagmar op 16 november 2016 om 14:23

  Wat een mooi artikel en super hoe je alles combineert. Ik hoop heel erg dat de misselijkheid gauw over zal gaan voor je zodat je je goed kunt focussen op werk, de kleine in de buik, je prachtige dochter, het huishouden, sociale activiteiten… Het is stiekem veel, maar ik hoop dat je er veel voldoening voor terug zult krijgen <3 X

 20. Jacqueline op 16 november 2016 om 15:13

  Leuk dat het werken je zo goed bevalt! En ja, heel herkenbaar, dat gedoe met opvang en nog moeten koken enzo.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje