Werkende moeder: van 5 naar 3 dagen op kantoor

Ik ben alweer bijna 3 maanden een werkende moeder en dat verdiende wel een update. Zoals de meesten van jullie wel weten heb ik 2,5 jaar in de ziektewet gezeten en ging ik daarna eindelijk weer op zoek naar werk. Een zoektocht waarbij ik eigenlijk niet wist waar ik het moest zoeken. Totdat ik gewezen werd op een vacature die perfect bij mij paste. Ik ging van thuisblijfmoeder naar werkende moeder en wat was ik daar blij mee. 

En nog steeds hoor! Al voel ik me wel eens schuldig omdat ik werk, ik geniet er echt van. Het werk zelf is vermoeiend en druk, maar vooral erg leuk. De taken die ik heb sluiten precies aan bij wat ik in huis heb qua kwaliteiten en eigenschappen. Daarom hoopte ik stiekem ook dat wanneer mijn baas, Juliette, weer terug van verlof zou zijn ik gewoon daar kon blijven werken. Ik wist dat dit wel haar intentie was want dat vertelde ze al bij het sollicitatiegesprek. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt en of ze wel tevreden is over het werk wat ik doe.

Fijn gesprek

Gelukkig kreeg ik al regelmatig te horen dat ze met volle vertrouwen in haar verlof zat en zeker tevreden was over mij, maar die bevestiging kreeg ik ook nog vorig week tijdens een gesprek. In dat gesprek kwam naar voren dat ze graag doorgaat met mij en dat ze hoopt dat ook nog erg lang te kunnen doen. De zaken moeten dan natuurlijk wel goed blijven lopen maar daar hebben we beide de volste vertrouwen in. Qua uren zou ik bijna hetzelfde aantal behouden als tijdens haar verlof, de ene week is het wellicht meer en de andere week minder.

Andere werktijden

Wel hebben we andere werk- en kantoortijden afgesproken. Het stond eigenlijk al vast dat ik in ieder geval 1 dag minder zou gaan werken en dat wordt de vrijdag. Dat is dan ook echt mijn dag vrij. Kan ik weer fijn naar de Efteling met mijn dochter of gezellig ergens lunchen. Heb er nu al zin in! Daarnaast gaat er nog een dag af, maar ook weer niet. Ik ga namelijk voortaan op de donderdag thuis werken. Mijn dochter is in de ochtenden sowieso naar de peuterspeelzaal dus dan kan ik thuis aan de slag. Maandag tot en met woensdag blijven gewoon hetzelfde zoals nu. Dus die dagen ga ik van 12 tot 17 uur naar kantoor.

Ik ben echt heel erg blij met deze verdeling en kan dan ook bijna niet wachten tot deze tijden in gaan. Kan ik weer wat meer aandacht gaan besteden aan mijn blog (ik werkte eerst altijd vooruit, dat is er nu al maanden niet van gekomen). En ik heb nog plannen voor andere projecten, dus die komen dan wellicht ook eindelijk van de grond!

24 reacties op “Werkende moeder: van 5 naar 3 dagen op kantoor

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *