Werkende moeder: van 5 naar 3 dagen op kantoor

shutterstock_268812152

Ik ben alweer bijna 3 maanden een werkende moeder en dat verdiende wel een update. Zoals de meesten van jullie wel weten heb ik 2,5 jaar in de ziektewet gezeten en ging ik daarna eindelijk weer op zoek naar werk. Een zoektocht waarbij ik eigenlijk niet wist waar ik het moest zoeken. Totdat ik gewezen werd op een vacature die perfect bij mij paste. Ik ging van thuisblijfmoeder naar werkende moeder en wat was ik daar blij mee. 

En nog steeds hoor! Al voel ik me wel eens schuldig omdat ik werk, ik geniet er echt van. Het werk zelf is vermoeiend en druk, maar vooral erg leuk. De taken die ik heb sluiten precies aan bij wat ik in huis heb qua kwaliteiten en eigenschappen. Daarom hoopte ik stiekem ook dat wanneer mijn baas, Juliette, weer terug van verlof zou zijn ik gewoon daar kon blijven werken. Ik wist dat dit wel haar intentie was want dat vertelde ze al bij het sollicitatiegesprek. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het loopt en of ze wel tevreden is over het werk wat ik doe.

Fijn gesprek

Gelukkig kreeg ik al regelmatig te horen dat ze met volle vertrouwen in haar verlof zat en zeker tevreden was over mij, maar die bevestiging kreeg ik ook nog vorig week tijdens een gesprek. In dat gesprek kwam naar voren dat ze graag doorgaat met mij en dat ze hoopt dat ook nog erg lang te kunnen doen. De zaken moeten dan natuurlijk wel goed blijven lopen maar daar hebben we beide de volste vertrouwen in. Qua uren zou ik bijna hetzelfde aantal behouden als tijdens haar verlof, de ene week is het wellicht meer en de andere week minder.

Andere werktijden

Wel hebben we andere werk- en kantoortijden afgesproken. Het stond eigenlijk al vast dat ik in ieder geval 1 dag minder zou gaan werken en dat wordt de vrijdag. Dat is dan ook echt mijn dag vrij. Kan ik weer fijn naar de Efteling met mijn dochter of gezellig ergens lunchen. Heb er nu al zin in! Daarnaast gaat er nog een dag af, maar ook weer niet. Ik ga namelijk voortaan op de donderdag thuis werken. Mijn dochter is in de ochtenden sowieso naar de peuterspeelzaal dus dan kan ik thuis aan de slag. Maandag tot en met woensdag blijven gewoon hetzelfde zoals nu. Dus die dagen ga ik van 12 tot 17 uur naar kantoor.

Ik ben echt heel erg blij met deze verdeling en kan dan ook bijna niet wachten tot deze tijden in gaan. Kan ik weer wat meer aandacht gaan besteden aan mijn blog (ik werkte eerst altijd vooruit, dat is er nu al maanden niet van gekomen). En ik heb nog plannen voor andere projecten, dus die komen dan wellicht ook eindelijk van de grond!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. marije op 19 januari 2017 om 06:07

  Wat een fijn werk schema straks. Hopelijk bevalt het je.

  • Nicole op 19 januari 2017 om 19:54

   Ja hoop ik ook, maar ik heb een groot vermoeden van wel 🙂

 2. Marieke op 19 januari 2017 om 06:47

  Wat superfijn dat je kan blijven werken en dat het zo verdeeld kan worden! Fijne werkgever 🙂

  • Nicole op 19 januari 2017 om 19:55

   Ja echt fijn, denkt goed mee 🙂

 3. Merel op 19 januari 2017 om 06:52

  Super om te horen dat het voor jullie beiden zo bevalt. En ideaal dat je straks de vrijdag vrij hebt voor leuke dingen. Gefeliciteerd Nicole! Klinkt echt als een fijne balans tussen thuis en werken.

  • Nicole op 19 januari 2017 om 19:57

   Ja lijkt mij dus ook. Ben er zo super blij mee!

 4. Marisca| Mamablogger op 19 januari 2017 om 07:05

  Gefeliciteerd! Leuk dat je mag blijven! Het is heerlijk om een betere verdeling te hebben wat betreft werk. Ik heb dat sinds deze week ook na jaren op een andere manier te hebben gewerkt en het is zo fijn! Juist als je er nog iets naast kan doen versterkt dat elkaar alleen maar.

  • Nicole op 19 januari 2017 om 20:08

   Ja inderdaad, nu kon ik amper op adem komen.. Maar vanaf 1 februari een fijnere verdeling 🙂

 5. Channa op 19 januari 2017 om 07:06

  Fijn zeg! Heerlijk ook de vrijdag vrij, geniet ik ook sinds een aantal maanden van 🙂

 6. Geertje - Stay At Home Mama op 19 januari 2017 om 07:13

  War fijn dat je mag blijven en dat je wat meer tijd voor Fay over houdt!

 7. mama van dijk op 19 januari 2017 om 07:46

  heel begrijpelijk maar super leuk joh!

 8. Volgmama op 19 januari 2017 om 07:54

  Fijn dat je een beter schema hebt en zo meer tijd voor jezelf over houd.

 9. Joyce op 19 januari 2017 om 08:07

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat je mag blijven zeg! En een betere verdeling van je werktijden is alleen maar fijn 🙂

 10. Monique op 19 januari 2017 om 08:08

  Wat een heerlijke verdeling! Ik werkte voorheen ook van ma t/m wo buiten de deur. Zo fijn om dan de rest van de week je meisje om je heen te hebben 🙂

 11. Alissa op 19 januari 2017 om 08:49

  Wat fijn dat je door kunt gaan met tijden die nog beter bij je passen! Kunnen de kids weer eens samen spelen wellicht (wij hebben sinds Sint ook een abbo!)

 12. Sylvia op 19 januari 2017 om 08:57

  Wat een goed nieuws! Lekker ook dat de dagen en tijden wat aangepast worden en dat de vrijdag nu weer echt jouw dag is. Lekker genieten!

 13. Essma op 19 januari 2017 om 09:57

  Klinkt ideaal! En wat fijn dat je na relatief zo’n korte periode een goede klik hebt met je leidinggevende! Veel plezier in je werk!

 14. Anita op 19 januari 2017 om 10:40

  Ben zo blij voor je dat je mag blijven en je tijden aangepast zijn!

 15. Jacqueline op 19 januari 2017 om 14:22

  Wat fijn dat het zo geregeld is!

 16. Jessica op 19 januari 2017 om 14:48

  Wat fijn, gefeliciteerd met het behouden van je baan!

 17. Loes Johanna op 19 januari 2017 om 16:27

  Wat fijn dat je kan blijven! Gefeliciteerd. 🙂

 18. Anja op 19 januari 2017 om 21:29

  Gefeliciteerd wat een leuk nieuws! Zo te horen naar ieders tevredenheid geregeld.

 19. Vlijtig Liesje op 20 januari 2017 om 10:40

  Wat fijn dat ze zo tevreden is. En deze werktijden klinken heel prettig. Een dag vanuit huis werken is ook best fijn.

 20. Jootje op 20 januari 2017 om 12:39

  Wat fijn!! Proficiat 🙂 En geniet van je fijnere privé-zaken balans. X.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje