Werken in de trein

Ik reis niet vaak in de trein, maar als ik dat doe zijn het vaak korte stukjes. Echter was dat onlangs wel anders. Ik moest naar Groningen en omdat ik geen zin had om 3 uur te rijden met de auto besloot ik met de trein te gaan. Ik nam onze tablet mee inclusief toetsenbord zodat ik lekker kon werken in de trein.

Erg productief

Omdat ik al erg vroeg was en ook beetje geluk had ik telkens een fijne plek inclusief werkruimte. Op het traject van Eindhoven naar Utrecht schreef ik een volledig artikel over kindermaaltijden. En van Utrecht naar Zwolle was de Virtual Asisstant website aan de beurt. Doordat ik mijn telefoon op vliegtuigstand had gezet en geen Wifi aan had was ik erg productief. Ik had weinig afleiding en kon zo dus goed door…

Prachtige landschappen

Niet een keer keek ik naar buiten, totdat we vlakbij Zwolle waren. Daar raakte ik namelijk met iemand aan de praat die het plots had over de waterstand van de rivier. Ik wierp een blik uit het raam en was even stil… Wauw wat een prachtig uitzicht!

Bol AlgemeenBol Algemeen

In Zwolle moest ik overstappen en ik besloot om wel mijn tablet erbij te pakken, maar om ook regelmatig een blik naar buiten te werpen. Het zonnetje scheen op zijn mooist en ik genoot van de vele prachtige landschappen waar we doorheen reden. Wat is Nederland toch mooi!

Genieten van de kleine dingen

Ik besefte me wederom dat dit soort dingen erg belangrijk zijn. Even stilstaan. Even leven in het nu. In plaats van continu bezig zijn met wat er op mijn takenlijst staat en wat er allemaal nog moet gebeuren.
Mijn gedachten dwaalden af en de tablet bleef ongeroerd. Want ik dacht aan hoe fijn ik het heb met mijn gezin in ons kleine dorpje. Hoeveel liefde ik wel niet heb om te geven aan hen en hoe gelukkig zij me maken. Ook dacht ik aan mijn bedrijf, mijn passie. En hoe blij ik word om anderen te helpen met mijn talenten.

Mijn blik ging op oneindig en voor ik het wist viel ik in slaap…

3 reacties op “Werken in de trein

  • Wat een mooi einde van dit artikel, Nicole! Je hebt helemaal gelijk.. Dat je gaat werken in de trein, maar zeker ook dat we regelmatig even stil moeten staan bij onze mooie leventjes!

  • Eerlijk; met de trein reizen vind ik zo slecht nog niet hoor. Als je tenminste fantsoenlijk kan zitten natuurlijk, anders heb ik het ook liever niet, haha. En dat je dan een stuk productiever zet kan ik ook alleen maar beamen! Heerlijk! Heel herknebaar dus:).

Reageren is niet mogelijk.