Wereldfamiliedag: Tijd voor het gezin met een lekkere maaltijd

Wanneer je een gezin hebt is het soms erg lastig om dagelijks tijd samen door te brengen. Tenminste, dat merk ik zelf heel erg. In de ochtendspits is mijn man allang naar zijn werk en ik ben vooral bezig met alles en iedereen zover krijgen dat we de deur uit kunnen. En ook ’s avonds is de avondmaaltijd ook niet altijd gezamenlijk. Ons zoontje krijgt alvast zijn eten omdat mijn man later thuis is. Of de kinderen eten samen en wij later. Of we moeten even vlug vlug eten in verband met een afspraak die mijn man heeft, of ik zelf.

En dat terwijl het samen eten aan tafel juist wel erg belangrijk is, ook in de ontwikkeling van kinderen. Tijd dus voor het gezin, met een lekkere maaltijd!

Een familiemoment aan tafel

Samen aan tafel eten gebeurt hier dus niet dagelijks, maar dat is wel ons streven. Het heeft gewoon iets gezelligs om samen te koken en tafelen en de dag door te spreken. Uit onderzoek van HelloFresh blijkt ook dat samen koken (40%) en eten (66%) volgens Nederlanders belangrijke momenten zijn voor het versterken van de familieband. Zo gaan we in gesprek met onze kleuter, maar stelt zij ook vragen aan ons. Ondertussen eten we dan een lekkere maaltijd en we merken ook dat wanneer we zulke momenten hebben dat het eten bij de kleuter ook makkelijker gaat.

Een lekkere maaltijd van HelloFresh

Omdat wij qua eten nogal vastgeroest zitten aan bepaalde gerechten die iedereen lust, is de HelloFresh maaltijdbox een uitkomst. Hiermee ontdekken we allerlei nieuwe gerechten en recepten en leren we onze kinderen ook nieuwe dingen eten. Onze dochter roept al snel dat ze iets niet lust, maar ze probeert het altijd. Super knap vind ik dat. We ontvingen een maaltijdbox van HelloFresh met daarin onder andere recepten voor een maaltijdsoep, rucola stamppot en een aardappelsalade met heekfilet.

Soep wordt hier niet veel gegeten omdat mijn man er niet veel aan vindt en mijn dochter telkens roept dit niet te lusten. Maar toch was dat het eerste gerecht wat ik klaar gemaakt heb: Japanse noedelsoep met kipfilet. En warempel, zowel mijn man als mijn dochter vond het erg lekker. En ook onze kleine man heeft er flink van gegeten.

familiemoment hellofresh

Vooral de noedels waren een groot succes. We hebben dan ook heerlijk genoten van ons familie momentje aan de buitentafel. Want het was ook nog eens mooi weer.

Wereldfamiliedag / Internationale Dag van het Gezin

Wereldfamiliedag, of ook wel Dag van het Gezin is een internationaal gedenkdag die jaarlijks op 15 mei plaatsvindt. De Verenigde Naties riepen deze dag in 1993 uit en sindsdien wordt er in vele landen aandacht aan besteed. In Nederland doorgaans iets minder, maar daar moet verandering in komen!

Mede daarom willen wij, in samenwerking met HelloFresh, onze lezers oproepen om juist vandaag (op de Dag van het Gezin) extra aandacht te besteden aan de avondmaaltijd. Gezellig samen koken en/of tafelen met het gezin. En hier dan ook echt de tijd voor nemen. Want zoals wij hebben ervaren is het niet alleen erg gezellig, maar merken we ook dat het een positieve invloed heeft op onze kinderen.

Eet jij dagelijks samen met je kinderen aan tafel?

Ook staan wij op deze dag nog even extra stil bij hoe dankbaar we voor ons gezin zijn. Dat we elke dag een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten en dat we twee prachtige kinderen hebben om van te genieten.

Win 2 gratis maaltijdboxen van HelloFresh!

Naast dat wij zelf een aantal maaltijdboxen ontvangen van HelloFresh gaan we ook iemand anders blij maken met twee weken lang maaltijdboxen van HelloFresh*! Dat is een prijs die iedereen natuurlijk wel wil winnen, want je kiest zelf de gerechten uit en krijgt de ingrediënten thuisbezorgd op het tijdstip van jouw keuze. Dat scheelt weer een boel qua boodschappen, je leert lekkere nieuwe gerechten kennen en hoeft dus zelf niet na te denken over wat je dit keer weer moet koken. Ideaal!

Wat moet je doen om kans te maken op deze super prijs?

Like deze blog en plaats voor 1 juni een familiefoto op Instagram met #familiemoment en #meisjeeigenwijsje. Succes!
(Mocht je echt geen Instagram hebben dan hoor ik dit graag in de reacties hieronder. Dan ding je alsnog mee naar de prijs)

De winactie loopt tot en met 1 juni 2018. De winnaar maak ik bekend op mijn Instagramaccount.

* Het gaat om 2x een maaltijdbox bestaande uit 3 gerechten naar keuze voor 1-4 personen.

5 reacties op “Wereldfamiliedag: Tijd voor het gezin met een lekkere maaltijd

  • Marjolijn zegt:

    Wij ontvangen sinds 3 weken de Hellofresh box voor 5 dagen. Wij zijn er echt heel blij mee, lekkere recepten, verse ingrediënten en niet in een lange rij bij de kassa hoeven staan.

  • Manon Toemen zegt:

    Wat ideaal! Met ons jonge gezin (5-1 jaar) niet altijd de inspiratie om iets nieuws op tafel te zetten. Lijkt me leuk om dit een keer uit te proberen. Helaas geen insta maar doe graag mee!

  • Wat een lekkere winactie! Ik ben al jaren erg nieuwsgierig naar de boxen van Hello Fresh… Dit zou een mooie gelegenheid zijn om ze uit te proberen ????❤️

Reageren is niet mogelijk.