Wentelteefjes met pumpkin spice mix

IMG_0995

Zodra de herfst in aantocht is haal ik pompoen en pumpkin spice mix in huis. Ik verwerk het in allerlei gerechten en recepten want het is een van mijn favoriete dingen aan de herfst. Naast de gekleurde blaadjes, de kaarsjes die branden en de lekkere dikke sokken die ik dan draag. Dit keer deel ik mijn recept voor wentelteefjes met pumpkin spice mix. Deze mix gebruik ik stiekem al een aantal maanden want ik houd van deze smaak.

Lees ook: Recept voor Pumpkin spice latte

Wentelteefjes

Wentelteefjes zijn het perfecte ontbijt voor op de zondagochtend of juist als brunch op de zondagmiddag. Wij hadden ze eigenlijk al jaren niet meer gegeten maar ik had zin om mijn nieuw gekochte kruiden te gaan testen en had nog wat wit brood over. Het maken is heel simpel en het resultaat is enorm lekker.

Ingrediënten voor de wentelteefjes met pumpkin spice mix

Ik heb dit recept van een Amerikaanse site (en er zelf wat aan aangepast) dus daarom zijn de maten wellicht wat anders dan je gewend bent. Zelf heb ik speciale maatbekers en maatlepels met die maten erop dus ik heb deze dan ook gebruikt.

 • 240 ml (of 1 cup) melk
 • 4 eieren, geklopt
 • 1 theelepel (12,5 gram) bruine suiker
 • 2 theelepels Pumpkin spice mix
 • 1/2 theelepel vanille (ik gebruikte heel slecht vanille aroma maar eigenlijk moet je echte vanille extract gebruiken)
 • wit brood

Hoe maak je het?

 1. Mix de melk, de eieren, bruine suiker, Pumpkin spice mix en vanille in een grote kom.
 2. Dip de sneetje brood in het mengsel en laat het er even een beetje intrekken.
 3. Zet een koekenpan met antibaklaag op matig vuur en spray er wat olie in.
 4. Bak de snee aan beide kanten bruin
 5. Je kunt als topping daar nog poedersuiker op doen of stroop, maar ik vind zonder het lekkerst!

Eet smakelijk!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. Marije op 4 oktober 2017 om 06:29

  Wentelteefjes zijn sowieso al lekker maar dit geeft volgens mij een extra touch

 2. Maaike op 4 oktober 2017 om 08:01

  Wentelteefjes zijn inderdaad sowieso al lekker. Terwijl wij ze maar zelden maken eigenlijk. Binnenkort maar eens doen! Dank voor het recept!

 3. marleen op 4 oktober 2017 om 11:33

  Oooh lekker! Zeker het proberen waard vrees ik hihi 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje