Wensen en doelen 2016 update #3

Het was mijn bedoeling om elke maand een update te laten zien van mijn wensen en doelen. Aangezien we nu in juni zitten en dit update nummer 3 is kunnen jullie wel raden dat dit niet gebeurd is. Maar dat was wel (gedeeltelijk) bewust. Omdat er een aantal dingen stilstonden ivm operaties en andere dingen besloot ik om een paar maanden over te slaan. Wel wilde ik het terugpakken, aangezien ik voor mezelf toch een beetje bij wil houden hoe het nu met al die wensen en doelen gaat. Terwijl ik dit schrijf ben ik eigenlijk best benieuwd naar hoe ver ik ben en of het al tijd is om nieuwe wensen en doelen te maken..

Inhoudsopgave

Gezondheid

Dat mijn wensen en doelen starten met mijn gezondheid is voor iemand een verrassing. Nu had ik begin dit jaar nooit verwacht dat het zo snel bergopwaarts zou gaan, maar er zijn nog wel wat punten voor verbetering.

 • Ik wilde een cleansing doen aan het begin van dit jaar, dat is gelukt al werd ik wel heel ziek. Dus besloot ik na bijna een half jaar weer de clean 9 te doen en daar zit ik nu middenin!
 • Helaas ben ik nog steeds niet gestart met de cognitieve gedragstherapie. Maar er zit nu wel meer schot in aangezien ik afgelopen donderdag van mijn hulpverlener een adres heb gekregen. Nu is het een kwestie van contact opnemen en hopen dat ik snel terecht kan.
 • Ik had de wens om vaker mijn wekker te zetten en dat is redelijk gelukt. Het helpt echter niet dat ik zo laat naar bed ga dus zet ik mijn wekker ook later dan ik eigenlijk van plan was haha. Ik heb toch mijn uurtjes slaap nodig.
 • Het meer bewegen gaat hartstikke goed. Ik beweeg nog steeds niet zoveel als ik eigenlijk zou willen, maar het goede weer komt eraan wat ervoor zal zorgen dat ik meer zal zwemmen, langer zal wandelen en ook ga beginnen met fietsen.
 • Het bewuster eten is ook een doel en wens waar ik enorm goed mee bezig ben. Zoals jullie weten ben ik bezig met Weight Watchers en dat zorgt ervoor dat ik 99% van de tijd nadenk over wat ik eet en drink.

Gezin

Mijn gezin staat natuurlijk samen met onze gezondheid op nummer 1. Daarom vind ik het belangrijk om daar ook aandacht aan te besteden.

Bol AlgemeenBol Algemeen
 • Een van mijn wensen was een opgeruimder huis. Nu moet ik zeggen dat we dus nog steeds geen goed systeem hebben gevonden. Maar wellicht dat het vanaf nu wel wat beter gaat. We hebben vorige week elke ochtend gebruikt om de boel weer een flink onder handen te nemen. Wij zijn namelijk spaarders, we bewaren vrijwel alles dus het werd tijd om dingen uit te zoeken en een hoop weg te gooien.
 • Wat ook een grote wens is, is om samen met mijn man een weekend of week weg te gaan. Even lekker met zijn tweetjes ertussenuit. Die wens is helaas nog niet uitgekomen en ik weet ook niet of het gaat gebeuren. Maar het jaar duurt nog lang, dus wie weet..
 • We gaan wel met zijn drietjes weg, over iets meer dan twee weken rijden we naar Duitsland om daar een week op een vakantiepark te zitten.
 • Wat ik ook stiekem wilde, maar niet op mijn wensenlijst had gezet, was een abonnement op een pretpark. En die is er hoor… De Efteling!image (3)

Bloggen

Als ik kijk naar wat mijn doelen en wensen waren begin dit jaar en nu zit er nogal verschil in. Ik ben minder gaan bloggen bijvoorbeeld. Nog steeds komt er bijna elke dag een blog online, maar hoe ik eerst soms wel 14 blogs per week online zette is het nu hoogstens 7 of 8. Dat is nogal een verschil. Ook is er een verschuiving van onderwerpen gaande. Hoe ik eerst niet veel de deur uit kwam en vooral moeder was, begin ik steeds meer mijn eigen draai te vinden en doe ik meer dingen voor mezelf. Ik ben erg de health kant op aan het gaan en schrijf dan ook steeds meer over lifestyle.

Verder was een wens van mij om te blijven samenwerken met andere bloggers. Nu zijn we met ons Bloggers Zuid app groepje al vanalles aan het bekokstoven maar neem ik ook deel aan een project dat Magic-Mama heeft opgezet. Namelijk project #MomsAreMagic! Meer hierover vertel ik binnenkort en als je heel nieuwsgierig bent kun je natuurlijk ook even op de link klikken.

Overig

 • Social media minderen. Dit gaat naar mijn zin best redelijk. Er zijn dagen bij dat ik amper op Social Media zit en dagen dat ik er veel mee bezig zijn, het heeft eigenlijk een natuurlijke afwisseling.
 • Vaker afspreken met vrienden/vriendinnen. Dit doe ik steeds vaker en dat komt natuurlijk ook omdat ik beter in mijn vel zit. Deze mensen zijn me zo dierbaar, zelfs na mijn moeilijke (lange) periode zijn ze er nog..
 • Meer boeken lezen. Ik kijk nog steeds veel series, maar heb ondertussen ook zeker al 10 boeken gelezen wat betekent dat ik precies op schema zit! Ik wil er namelijk 2 per maand gemiddeld gelezen hebben…
 • Verder gaan met fotografie. Ik hou van fotograferen en ondanks dat ik er waarschijnlijk nooit echt mijn werk van kan maken blijf ik er lekker mee doorgaan. Het is gewoon te leuk om te doen. Dus mocht je in de buurt wonen en zin hebben in een leuke fotoshoot.. Je weet me te vinden!

Het gaat dus best goed met mijn wensen en doelen. Denk dat ik binnenkort zelfs kan gaan nadenken over nieuwe doelen en/of wensen!

Hoe gaat het met jouw wensen en doelen?

13 reacties op “Wensen en doelen 2016 update #3

 • Echt goed bezig! Dat opgeruimder huis, daar zou ik voor mij ook nog wel een systeem voor willen. Ben benieuwd naar jullie project dus ga hierna even doorklikken!

 • Wat fijn dat het al een stuk beter met je gaat! Je hebt – zo te lezen- al echt grote stappen gemaakt. Knap hoor!

 • Wat handig dat je deze doelen opgesteld had. Nog beter dat je er ook hard aan gewerkt hebt, super knap. Ik stel ze meestal wel op maar voer ze niet zo enthousiast uit :p

 • Goed bezig! Fijn om zo’n lijst te hebben met doelen, daar kan ik een voorbeeld aan nemen. Heel leuk ook dat je mee doet aan het project, ik kijk er naar uit!

 • Wat fijn om te lezen! Je maakt goede en grote stappen en dat je nieuwe doelen op kan gaan stellen zegt ook al heel veel 🙂

  • Ja haalbare doelen zijn echt een must. Vaak zijn de doelen te groot en dan is het veel beter om kleinere stapjes te willen maken.

 • Goed dat je je doelen al voor een groot deel hebt nageleefd. Een opgeruimd huis is iets waar je elke dag aan moet werken. Tenminste: Als wij een dag niks doen stapelt de boel weer op.

  • Ja klopt daar moet je zeker elke dag aan werken. Maar daar moeten we dus nog een goed systeem voor vinden 🙂

Reageren is niet mogelijk.