Welke verzekeringen heb je nodig als je op reis gaat?

welke reis verzekeringen nodig?

De zomervakantie komt er weer bijna aan en dat betekent dat de meeste ervoor kiezen om de zon op te zoeken in een ander land of zelfs continent! Op reis gaan is super leuk, maar het kan voor sommigen ook spannend en stressvol zijn. Vooral als het gaat om verzekeringen, want welke heb je nodig wanneer je op reis gaat?

Veel mensen kijken uit naar hun vakantie, daar hebben ze het hele jaar hard voor gewerkt. Echter valt er ook veel te regelen wanneer je op vakantie gaat. Van het zorgen voor de juiste documenten tot aan het inpakken van je koffer. Een van de belangrijkste punten op het vakantielijstje is het uitzoeken van de juiste verzekeringen.

Deze verzekeringen heb je nodig wanneer je op vakantie gaat

Wanneer je in een compleet ander land bent, wil je natuurlijk wel zeker zijn dat eventuele ongevallen gedekt worden. Wij hebben in deze blog een aantal type verzekeringen op een rijtje gezet die je moet overwegen om af te sluiten als je op reis gaat.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Medische kosten, bagage en meer: verzekerd op reis

Een van de belangrijkste verzekeringen die je moet afsluiten voordat je vertrekt, is een reisverzekering. Deze verzekering geeft je namelijk dekking als er iets vervelends gebeurt op je reis, zoals het verliezen van je bagage of medische noodgevallen.

Daarnaast kan een dergelijke verzekering ook helpen wanneer je toch besluit om je reisplannen te annuleren. Bovendien zorgt een reisverzekering ervoor dat er altijd iemand voor je klaarstaat. De meeste verzekeraars bieden namelijk een alarmcentrale die 24 uur per dag bereikbaar is.

De verschillende voorwaarden, prijzen en type dekkingen verschillen per polis en verzekeraar. Check bij je huidige verzekeraar wat er allemaal gedekt wordt en of er eventuele kortingen zijn, bijvoorbeeld als je een student bent.

Gedekt op reis met de auto

Ga je met de auto op reis? Dan is het ook verstandig om een autoverzekering af te sluiten als je die nog niet had. Wanneer je tijdelijk naar het buitenland gaat, dan blijft je verzekering nog geldig, afhankelijk van het land waar je naartoe gaat. Bij je verzekeraar kun je een groene kaart aanvragen: dit geeft namelijk een overzicht van alle landen waar je verzekering geldig is.

Wees ervan bewust dat bepaalde dekkingen van een autoverzekering niet gelden in het buitenland, zoals het regelen van vervangend vervoer en pechhulp. Hiervoor heb je ook verschillende verzekeringen, zoals de Opel pechhulp en de Wegenwacht.

Extra dekkingen in speciale gevallen

Bij sommige vakanties gelden er ook nog extra dekkingen en verzekeringen waar je naar moet kijken. Ga je bijvoorbeeld op wintersportvakantie? Dan is het handig om een wintersport verzekering af te sluiten, want dit geeft extra dekking voor medische kosten en ongevallen die specifiek optreden tijdens zo’n vakantie.

Er bestaan ook dekkingen voor avontuurlijke activiteiten die meer risico’s met zich meebrengen, zoals duiken, bergbeklimmen of parachutespringen. Een andere type verzekering die ook misschien handig kan zijn is de rechtsbijstandverzekering: dit vergoedt namelijk juridische kosten. In het geval dat je betrokken raakt bij een geschil in het buitenland, zorgt deze verzekering dat je gedekt bent tegen bepaalde kosten.