Welke tussendoortjes voor een baby

Vanaf dat je kind zes maanden is eet hij als het goed is al hapjes. Dat hoeft niet perse al heel veel te zijn, een paar lepeltjes is ook al goed. Maar met de komst van de hapjes beginnen ook al de tussendoortjes voor een baby. Je kind lijkt steeds vaker te willen eten en dus zijn tussendoortjes een goede uitkomst. Op die manier kun je overigens ook meteen een juist eetritme aanwennen waarbij je drie hoofdmaaltijden hebt en 2 tussendoortjes. 

Maar wat voor tussendoortjes kies je?

Dan komt echter wel de vraag: wat voor een tussendoortjes kun je aan je baby geven? Er zijn een heleboel dingen te vinden in de supermarkten en ook online. Maar niet alles is even gezond. Aan jezelf uiteraard de keuze waar je voor gaat. Ook wij geven ook wel eens iets wat wellicht een minder gezonde keuze is. Al probeer ik deze momenten wel zo min mogelijk te hebben.

Gezondere keuzes

Zelf wil ik zoveel mogelijk gezonde keuzes maken voor mijn kinderen. Zelf ben ik heel mijn eetwijze aan het veranderen en wil ik gezondere keuzes maken. Dus ik wil mijn kinderen dit ook leren. Daarom kook ik al zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes en laat ik mijn kinderen altijd van mijn eten proeven.

Ook wat tussendoortjes betreft kies ik er 9 van de 10 keer voor om iets gezonds voor te schotelen. En met gezond bedoel ik dus dat ik ook echt kijk naar de toegevoegde suikers aan een product, maar ook naar toevoegingen die helemaal niet nodig zijn.

Welke tussendoortjes voor een baby

Voor mijn blog heb ik regelmatig dingen mogen testen, dus ook tussendoortjes voor baby’s. Daarnaast heb ik zelf natuurlijk ook dingen gekocht om te testen. Het ene kind is het andere niet en wat Fay niet lekker vond dat vind Milo wel lekker. Dus je het is sowieso belangrijk om er niet direct vanuit te gaan dat je kind iets niet lust als het andere het niet lekker vindt.

De Kleine Keuken

De eerste tussendoortjes die ik ooit heb getest waren die van De Kleine Keuken. Ik ben sowieso helemaal fan van hun broodbeleg en mijn beide kinderen ook. Maar ook de biologische groentewolkjes van hen zijn een groot succes. Bij mijn zoontje dan, onze dochter moest er niets van hebben toen ze kleiner was.

Rijstwafels van HIPP

Helaas zijn de rijstwafels van HIPP niet in Nederland te koop. Zelf heb ik ze in Duitsland gekocht bij de DM en met succes want zowel de peuter als onze baby zijn er dol op. Het zijn hele kleine rijstwafels dus echt een tussendoortje. Maar sowieso een rijstwafel is een goed iets om te geven.

Love my Veggies

Een ander merk wat ik door de blog heb ontdekt is Love my Veggies. Het eerste pakketje wat ik kreeg was geen succes bij onze dochter. Maar toen ons zoontje geboren werd en hij oud genoeg was voor de producten bleek dit bij hem dus wel een succes! Hij is vooral fan van de snoepsterren maar ook de smulstengels gaan er goed in.

Goodies

Tot nu toe had ik nog geen ervaring met de tussendoortjes van Goodies. Ik zag de producten wel in de supermarkt liggen, maar had altijd het idee dat het niet gezond was. Boy was I wrong! Ook de producten van Goodies hebben een no junk promise en zijn gemaakt van biologische producten. Op de Negenmaandenbeurs kreeg ik een volle tas met daarin onder andere kaas- en wortelknabbels. Aangezien deze vanaf 12+ zijn heeft onze baby ze nog niet getest, maar onze bijna kleuter heeft ze goedgekeurd hoor!

Goodies Organix beurstas

Fruit

En dan heb je natuurlijk ook nog fruit die je als tussendoortje kunt geven. Dit doen wij sowieso 1x per dag, maar soms ook twee keer. Je kunt ervoor kiezen om het in stukjes te geven of je maakt er bijvoorbeeld een smoothie van. Ook erg lekker voor jezelf!

Welke tussendoortjes geef jij aan je kind?

5 reacties op “Welke tussendoortjes voor een baby

  • Ik probeer ook zoveel mogelijk gezond te kiezen voor de kleine man. In de appie heb ik wel ook kleine rijstewafels met appel smaak gevonden. En de koekjes van de kleine keuken gaan er hier goed in. Verder kies ik regelmatig voor soepstengels of liga voor baby,s. En fruit krijgt hij elke dag.

  • Hier zijn fruit en rijstwafels de tussendoortjes die onze zoon krijgt. Of snoeptomaatjes en komkommer, daar is hij ook gek op!

  • Hier ook rijstewafels zonder smaak, krentjes en gewone krackers. Eigenlijk kregen ze van ons niet echt tussendoortjes. Ik eet zelf ook niet elke dag koekjes.

    • Jij eet dus alleen de drie hoofdmaaltijden en geen tussendoortjes? En dan heb ik het niet over koekjes.. Ik eet altijd een stuk fruit of maiswafel ofzo tussen de maaltijden door.

  • Ik eet 4 hoofdmaaltijden per dag en inderdaad geen ( niet elke dag, ) tussendoortjes. En natuurlijk eet ik fruit maar niet tussen de maaltijden door.

Reageren is niet mogelijk.