Welk matras kies je voor je baby?

Wanneer je ontdekt hebt dat je (opnieuw) moeder wordt gaat er een wereld voor je open. Een wereld waarin er een heleboel babyproducten op een lijst staan en je van alle kanten hoort wat goed en niet goed is. Zo ook met het matras voor in het ledikantje. Want welk matras kies je voor je baby? 

Dacht je dat het uitkiezen van een matras voor jezelf soms lastig was? Het kiezen van een matras voor je baby is nog veel lastiger. Want je wilt natuurlijk het beste van het beste voor je kleine. Onlangs mocht ik voor Milo een matrasje uitzoeken bij Royal Health Foam en ik heb me dus even extra verdiept in wat nu belangrijk is.

Waar let je op bij een baby (kinder) matras?

Wat natuurlijk belangrijk is voor het uitzoeken van een matras is dat hij veilig is en comfortabel. Daarnaast is praktisch ook iets waar je naar moet kijken als ouder zijnde. Want baby’s spugen nog wel eens. Of ze lekker door met hun luiers. En ook al heb je dan nog bescherming onder je baby liggen.. Soms is dat niet genoeg.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Veilig

Op de website van Royal Health Foam vindt je hele fijne informatie over hun kindermatrassen. Zo is het schuim wat zij gebruiken medisch gekwalificeerd, gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en heeft het alle mogelijke certificaten. Het koudschuim dat zij gebruiken voor de kindermatrassen Charlize, Donna en Prima Donna is hetzelfde schuim dat zij leveren in de kindermatrassen aan het AMC (Amsterdam Medisch Centrum).

Wanneer je weet dat een hoogstaand ziekenhuis dit gebruikt voor hun kindermatrassen dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat het een goed en vooral veilig product is.

Praktisch

De kindermatras tijkjes zijn afritsbaar en kun je wassen op 60 graden. Dit is erg handig omdat de tijkjes hierdoor ook een goede ventilatie hebben maar ook omdat wanneer het vuil wordt je het dus gewoon kunt wassen. Ook zit er een 14 dagen proeftijd op de kindermatrassen dus mocht je je toch bedenken (zelfs na gebruik) dan kan dat.

Juiste maat

Wat ook erg prettig is, is dat dit merk maatwerk aflevert. Sowieso zijn er een boel standaard maten te vinden op de website, maar mocht de maat van jouw keuze er niet bij zitten dan kun je contact met ze opnemen en kijken zij wat ze voor je kunnen doen. Zelf heb ik een matras voor onze ledikant besteld, maar je kunt ook voor peuterbedjes en zelfs voor eenpersoonsbedden een kindermatras bestellen.

Onze ervaring

De informatie op de website is heel uitgebreid en erg duidelijk. Daardoor was het bestellen van een baby matras erg makkelijk. Je kunt kiezen om voor een regular tijk te gaan, maar ook voor de 100% organic tijk (deze kost €69,- extra). Deze tijk is GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd en gemaakt van 100% katoen. Ik koos voor het kindermatras Donna met de 100% organic tijk in eerste instantie, maar ontving daags na het maken van de bestelling een telefoontje.

Goede klantenservice

De man die ik aan de telefoon kreeg vertelde me dat de organic tijk op dat moment niet leverbaar was en dit zeker een paar weken kon duren. De vraag was of ik wilde wachten hierop of toch voor de standaard tijk wilde gaan. Het was een heel prettig gesprek waarbij de man nog wat dingen uitlegde. Uiteindelijk koos ik ervoor om toch de standaard tijk te nemen omdat deze ook gewoon al erg goed is.

De manier van afhandelen van onze bestelling voelde heel prettig en vooral heel persoonlijk aan. Er werd echt goed meegedacht en dat voelde heel fijn en geruststellend. Deze mensen weten waar ze het over hebben en maken geen verkooppraatje!

Het matras

Het matras zelf kwam netjes verpakt met Postnl en is direct te gebruiken. Het is een erg dik matras vergeleken met het matras wat wij al hadden. Onze ‘oude’ matras is 10 cm en deze is 14 cm. Dat verschil merk je echt. Nu is het natuurlijk heel lastig om te zeggen of het matras goed ligt aangezien wij er zelf niet op liggen. Dat doet onze baby Milo namelijk. En hij kan niet vertellen wat hij ervan vindt. Maar als we af gaan op wat we zien, voelen en hoe de nachten zijn tot nu toe zijn dan kan ik zeggen dat onze ervaring tot nu toe erg prettig is.

Silvana mijn eerste kussen

We ontvingen ook de Silvana mijn eerste kussen voor onze peuterdochter. Dit is, zoals de naam het al zegt, een eerste kussen voor kinderen vanaf 2 jaar. Merk je namelijk dat je kind een knuffel als steuntje onder het hoofd gebruikt? Of een handje of de deken? Dan is je kind toe aan een eerste kussen en kun je denken aan de Silvana mijn eerste kussen.

Fay gebruikte al een kussen, maar dat was een standaard kussen van de Ikea en vaak vond ze hem toch niet prettig en lag hij halverwege de nacht op de grond. Dit kussen die we nu hebben is nog geen enkele keer op de grond beland en hij slaapt erg lekker volgens onze peuter.

Het is een dun kussen dat een binnen- en buitenhoes heeft (zorgt voor een dooradembare tussenruimte) welke gewoon op 60 graden gewassen kan worden. Wel moet je hierbij gewoon nog een kussensloop gebruiken. Dit zorgt voor een langere levensduur van het kussen.

Onze ervaring is dus een hele prettige. Dus ben je nog op zoek naar een baby en/of kindermatras, kijk dan ook eens bij Royal Health Foam!

Het matras en het kussen heb ik opgestuurd gekregen. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening en ervaring.

1 reactie op “Welk matras kies je voor je baby?

Reageren is niet mogelijk.