Wel of geen speeltoestel in de tuin?

Wij wonen in een dorp waarbij de meeste huizen een enorme achtertuin hebben. In ieder geval groot genoeg om daar een grote trampoline in kwijt te kunnen en een speeltoestel. Vaak is er dan ook nog meer dan genoeg ruimte voor een fijn terras en een stuk gras om op te spelen. Onze tuin is niet zo groot. Hij is groter dan het balkonnetje wat ik had toen ik nog in Eindhoven woonde. Ook is hij in oppervlakte groter dan de achtertuin die ik vroeger bij mijn ouders had. Toch blijft het bij ons passen en meten wat er wel en niet kan.

Dit staat er in de tuin

Alhoewel er geen houten buitenspeelgoed in de tuin staat moet ik toegeven dat we eigenlijk al best veel in de tuin hebben staan. Zo hebben we in een hoek een prieeltje gezet waaronder de tuinmeubelen staan. Dit vind ik altijd een fijne plek om te zitten. Vanuit daar kunnen we ook heel veel zien wat er in de tuin gebeurd. Dan hebben we voor het raam een kleine zandbak staan. Deze wil ik eigenlijk al een jaar lang weg hebben maar de kinderen spelen er toch nog mee. Ook hebben we een kleine trampoline in de tuin staan. Eentje voor slechts twee kinderen. Er staat ook een klein tuinhokje voor de fietsen en het gereedschap en we hebben een glijbaantje.

Lees ook: 19x leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

Bol AlgemeenBol Algemeen

Toch zou ik er het liefst een houten speeltoestel neer willen zetten. Ik heb op Wickey.nl echt hele leuke en betaalbare toestellen gezien. Echter blijft dan de vraag: waar zetten we het neer. Ik wil ook geen tuin waar op elke centimeter wel iets staat. Het moet overzichtelijk blijven en je moet er ook gewoon nog kunnen rennen. De kinderen dan. Ik ren niet.

Geen gemis, wel leuk

Ik moet overigens toegeven dat de kinderen er nooit om hebben gevraagd. Ze zien dit soort speeltoestellen wel bij vriendjes en vriendinnetjes en vinden het geweldig om erin te spelen. Het is echter niet zo dat ze dit perse ook bij ons willen hebben. Dat gevoel heb ik zelf alleen. Het lijkt me gewoon zo leuk. Dit soort houten toestellen gaan vaak ook echt jaren mee en mochten de kinderen te groot ervoor zijn verkoop je het weer. Zo goed zijn zulke speeltoestellen.

Mijn ouders hebben overigens wel een tuin waar je zo’n speeltoestel neer zou kunnen zetten. Ik probeer ze dus ook al jaren over te halen, zonder succes helaas. Maar wie weet. De aanhouder wint. Toch?

Heb jij een speeltoestel in de achtertuin?