Wel of geen peuterbed?

peuterbed

Wel of geen peuterbed? Alhoewel we voor onze oudste kind ervoor kozen om direct een eenpersoonsbed aan haar te geven kochten we in september 2019 voor onze jongste kind een peuterbed. Geen meegroeibed want qua matras en beddengoed lijkt me dat ontiegelijk onhandig. Maar echt een peuterbed. Zo eentje van Petit Amelie. Mega schattig en leuk. Aangezien ons mannetje erg klein is en zijn kamer ook klein is vond ik het niet meer dan logisch om ook een klein bedje voor hem te kopen. Toch hebben we er nu enigszins spijt van. En in deze blog vertel ik je waarom.

Waarom wij niet opnieuw zouden kiezen voor een peuterbed

Als het gaat om overgang van ledikant naar een groter bed dan is een peuterbed echt ideaal. Daarnaast neemt zo’n bedje ook niet veel ruimte in. Ik werd dan ook verliefd op het peuterbedje van Petit Amelie. Met dit bedje zou ons zoontje zeker tot zijn 5 of 6 jaar kunnen doen. Na flink was gediscussieer kon ik mijn man er ook van overtuigen en bestelden we dit bedje.

Ons mannetje was er helemaal blij mee en slaapt er, voor zijn doen dan, erg goed in. Hij kan er niet uit vallen omdat er een hekje voor zit. Maar kan wel zelf in en uit bed klimmen door de opening. Ideaal. Het enige wat ik zelf niet zo handig vond was dat het zo laag bij de grond is dus het is flink bukken om even nog een kus of knuffel te geven. Maar ach.. als dat alles is..

Helaas is dat dus niet alles. Want het bedje heeft nu aan één kant bij de poten een scheur. Dit komt waarschijnlijk omdat er teveel gewicht op gekomen is. Waar wij namelijk geen rekening mee gehouden hebben is dat zo’n bed waarschijnlijk niet al teveel gewicht kan houden. En dat terwijl wij dus regelmatig bij hem op bed zijn gaan zitten om bijvoorbeeld een boekje voor te lezen. Nu is de scheur nog niet dusdanig groot dat het bedje echt kapot gaat. En we hebben er nu extra versteviging onder gezet. Maar toch… Hij zal geen drie jaar meer mee gaan. En dat terwijl we hem nu nog geen jaar hebben. Zonde.

Liever direct een groot bed

Als ik heel eerlijk ben heb ik me bij de aanschaf van dit peuterbed echt door mijn gevoel laten leiden. Ik wilde mijn zoontje klein houden. Hij is mijn laatste baby en ja dat is hij natuurlijk allang niet meer. Dus een groot bed voor hem? Echt niet! Maar als ik het nu over zou moeten doen dan had ik toch een groot bed gekocht voor hem. Bijvoorbeeld een Ikea Kura die we nu ook voor onze dochter hebben. In eerste instantie kun je het bed dan beneden plaatsen. En is je kind groter dan kan hij als hoogslaper dienen. Ideaal.

We hebben dan ook besloten dat we volgend jaar voor Milo zijn verjaardag zo’n Kura bed gaan kopen. Of eerder als het peuterbedje straks toch helemaal kapot is. Niets aan te doen. Les geleerd.

Wat voor bed heeft jouw kind gehad na het ledikantje?

4 reacties op “Wel of geen peuterbed?

  • Maar het is toch logisch dat je als volwassene niet op het bedje kan liggen? ???????????? idd lesje geleerd hihi.

   • Het ging ook niet om het liggen op het bedje.
    Dat is inderdaad logisch.
    Maar op het bed kunnen zitten om een boekje voor te lezen zou moeten kunnen volgens de website.

 • Oh wat zonde!
  Hier ook een peuterbed, van Rockwood. Onze zoon moest al vrij snel een groter bed omdat hij al vroeg uit zijn babyledikant klom daardoor gekozen voor een peuterbed en ook wel vanwege zijn kleine slaapkamer.

Reageren is niet mogelijk.