Weight Watchers update #7 | Frustraties

hamburger-350090_1280

In mijn vorige Weight Watchers update vertelde ik hoe ik in een week tijd mijn vakantiekilo’s weer kwijt was. Daar was ik nogal trots op, want het vergde best wat discipline van me om na een week vol ongezonde (snoep)momenten weer strak in het gareel te gaan. Maar ik heb een doel. En dat doel wil ik heel erg graag bereiken. Dit jaar nog. Dus ik zette al mijn doorzettingsvermogen in en ging er weer voor de 100% voor.

Het ging erg goed met me na de vakantie. De week daarna viel ik twee kilo af en de daaropvolgende week 1,1 kg. Doordat het zo goed ging kreeg ik denk ik een tikkeltje last van hoogmoed. Ik durfde het zowaar aan om op zaterdag bij een etentje naast mijn tenderloin ook behoorlijk wat friet te eten en pakte als toetje een cheesecake. Maar dat was niet alles. Op zondag tijdens een event keek ik nergens naar en later die avond gingen we zelfs naar de Mac. En nee ik at geen salade. Ondanks die uitspattingen was ik er heilig van overtuigd dat ik het doordeweeks wel recht kon trekken.

De frustraties

Maar toen ik vorige week vrijdag op de weegschaal stond kon ik wel janken. En dat deed ik even later dan ook. Er was 0,3kg bij. Hoe ik bij anderen soms zie dat ze allerlei uitspattingen kunnen hebben en het dan niet op de weegschaal te zien is. Zo is dat bij mij dus eigenlijk altijd wel. En dat is best frustrerend. Want ik hik nu al een hele tijd tegen mijn volgende tussendoel (90 kg) aan. Maar telkens wanneer ik in de buurt lijk te komen, dan kom ik toch weer wat aan.

Het irritante is dat ik wéét dat ik zelf de oorzaak ben. Ik kies ervoor om tijdens de vakantie me niet aan de punten te houden. Ik kies ervoor om die cheesecake te pakken. Ik kies ervoor om ook bij de Mac te gaan eten. Maar ondanks dat ik weet dat ik de enige ben die schuld heeft, ben ik toch gefrustreerd. Want ik wil niet mijn hele leven moeten opletten qua eten. Maar dat is wel hoe mijn leven eruit zal gaan zien wil ik een gezond gewicht bereiken en behouden. Dan zal ik elk hapje die ik neem moeten afwegen (figuurlijk) of dat het wel waard is. En dat is iets wat ik niet altijd kan en wil accepteren.

Maar goed, om het verhaal toch weer positief af te sluiten.. Ik ga uiteraard gewoon door. Ik laat me niet kisten door emoties en door een getal die me niet zint. Juist door dat getal wil ik nog harder knallen en vechten. Juist door die dalen die ik tegenkom ga ik weer het rechte pad op en besef ik me dat gezond eten echt net zo lekker kan zijn. Misschien zelfs nog veel lekkerder dan al die dingen waar ik mee cheat.

Herken jij mijn frustraties of kan jij alles eten zonder aan te komen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

30 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 20 juli 2016 om 06:06

  ik herken het helemaal. Hier precies hetzelfde, ik hoef maar even niet op te letten en de kilo’s zitten er meteen weer aan.

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:15

   Ja ik vind dat wel lastig soms hoor. Ene dag kan ik dat beter hebben dan een andere dag zeg maar

 2. diana op 20 juli 2016 om 06:47

  heel herkenbaar .en als je eenmaal wat genomen hebt blijft ook alles roepen dus probeer maar niks meer te nemen.succes!!

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:16

   Nou dat valt hier eigenlijk wel mee momenteel. Ik kan dat gelukkig heel goed beperkt houden.

 3. Channa op 20 juli 2016 om 07:15

  Herkenbaar, hier vliegt het er ook aan als ik even niet op Let. Maarja, dat is dan maar zo.

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:16

   Ja vroeger dacht ik dat ook zo hoor. “Dat is dan maar zo”. Totdat mijn gezondheid parten ging spelen.. Dus daarom nu toch maar opletten 99% van de tijd 😉

 4. Nicole op 20 juli 2016 om 07:45

  Het blijft een strijd! Ik weet er alles van! Na mijn zwangerschap moet ik flink aan de bak.

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:17

   Ja irritant soms he. Gelukkig kan ik dat wel goed relativeren, maar soms ook niet!

 5. Charlotte op 20 juli 2016 om 08:08

  Ik kan me je frustratie wel voorstellen hoor! Ik heb geen weegschaal hihi, bij mij zijn mijn broeken mijn graadmeter. Zitten ze niet meer lekker dan moet ik dus even goed op gaan letten 🙂

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:18

   Ik heb ook jaren niet gewogen. Maar merkte dat ik t daardoor toch meer liet gaan. Nu kan ik meteen ingrijpen en dat vind ik wel prettig. Ook ivm mn gezondheid die anders slechter wordt.

 6. Ellen op 20 juli 2016 om 08:50

  Zo herkenbaar, ik schreef er vandaag ook toevallig over. Mijn WW week ging ook niet zo goed. Ik hield een week lang niks bij en er kwam ijs met slagroom voorbij, M&M’s. Nou ja, zoiets dus. Ik vind het heel moeilijk om me na 1 uitspatting weer in het gareel te trekken. Gisteravond ging ik naar de cursus en dat zijn voor mij wel goede motivatie- momentjes. Dus vandaag weer met frisse moed verder 🙂

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:18

   Wel fijn dat de cursus je zo goed kan motiveren!

 7. Hanna op 20 juli 2016 om 09:20

  Wellicht maakt dit het niet minder frustrerend voor je maar ik ken echt vrij weinig mensen (zeker vrouwen) die kunnen eten wat ze willen. Sommige laten het zo lijken dat ze dat wel kunnen maar sporten stiekem vijf keer in de week of eten behalve al die lekkere dingen vrij weinig.

  Voor mij heeft het geholpen een paar dingen te veranderen (dat blijft letten op wat je eet maar voor mij is dit nu normaal). Zo eet ik vrijwel nooit meer crème frache, magere kwark is een hele(!!) goede vervanger. Eet ik standaard veel groente maar wel gewoon brood, pasta en rijst, ik laat die laatste twee wanneer het kan kan ‘los’ in de pan zodat mijn vriend daar meer van kan nemen dan ik.

  In meer of mindere mate moeten letten op je eten hoort er helaas voor mij dus ook zeker bij. Maar je hebt een mooi doel en die ga jij echt wel bereiken! Af en toe een cheatmael moet kunnen en de volgende dag of die dag erna dan allemaal maar even wat minder.

  Succes Nicole!

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:19

   Ja eten wat ik wil dat hoeft ook niet hoor. Of ja natuurlijk.. ik eet nu ook wat ik wil. Alleen zo jammer dat ik na 1 cheat al meteen te gevolgen zie. Las laatst ook een blog van iemand die had een hele week gecheat en niets aangekomen haha. Super fijn natuurlijk voor diegene maar frustrerend voor mij om te lezen.. 😛

 8. MetMirjam op 20 juli 2016 om 10:18

  Heel herkenbaar inderdaad.. Het blijft een eeuwige strijd en dat is zó vervelend!

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:20

   Ja dat is zeker vervelend. Maar gelukkig haal ik wel steeds meer voldoening uit lekker gezond eten. En ontzeg ik mezelf niets. Want dat is nog frustrerender!

 9. Nienke op 20 juli 2016 om 10:40

  Ik ben 6 weken geleden bevallen van onze vierde zoon en in eerste instantie was ik vrijwel direct mijn zwangerschapskilo’s weer kwijt. Maar… ik werd ook overmoedig en at met alle visite cake en taartjes e.d. mee… zo stom! Dat kan ik dus gewoon echt niet doen, ik ben al veel te zwaar van nature en ik heb wat dat betreft ook ‘levenslang’, ik zal nooit kunnen snacken/snoepen zonder direct de consequenties te voelen.
  Zodra deze borstvoedingsperiode weer achter de rug is (hopelijk nog lang niet!) zal ik ook weer vol aan de bak moeten om in de buurt van een gezond bmi te komen…

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:21

   Als je nu al start met iets gezonder eten en letten op de suikers dan hoef je straks niet zo’n grote sprong te maken. Wel goed dat je je er al bewust van bent!

 10. Kim op 20 juli 2016 om 10:46

  Ik kan me voorstellen dat je baalt. Soms duurt het wat langer voordat iemand afvalt. Knap dat je jezelf niet laat kisten. You can do this!

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:21

   Ja en het is ook niet dat ik helemaal niet afgevallen ben. Dat weet ik wel, maar ik vond deze 0,3 erger dan die 1,5kg omdat ik het niet verwacht had!

 11. Anita op 20 juli 2016 om 16:07

  Je kan het meis!! Balans vinden in de lekkere dingen en hoeveelheden, het blijft iets waar je rekening mee moet houden inderdaad.

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:22

   Ja en ik hou er al zoveel rekening mee. Daarom was het zo frusterend!

 12. Lifesabout op 20 juli 2016 om 20:14

  Heel goed, niet laten ontmoedigen hoor, al is het een tegenvaller. De volhouder wint en jij zeker!

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:22

   Oh dat doe ik ook zeker niet. Het zorgt er juist voor dat ik nog strenger word!

 13. Cindy - levenalsmama.nl op 20 juli 2016 om 22:42

  O zo herkenbaar. Ik ben die strijd ook aan het aangaan en soms is het heel lastig om een verleiding te weerstaan, en daar heb je dan achteraf weer enorme spijt van. Ik hoopte afgelopen week onder de 90 kilo gezakt te zijn, maar toen ik op de weegschaal ging staan was er huist een halve kilo bij… Grrrrr! Goed dat je de moet niet verliest, je doet het hartstikke goed.

  • Nicole op 21 juli 2016 om 09:23

   Nou spijt heb ik er niet van. Want ik heb ervan genoten. Maar vind het wel frusterend inderdaad! Balen van die halve kilo erbij weer. Maar ook jij komt er wel!

 14. Leonie van Mil op 21 juli 2016 om 10:13

  Oh wat ontzettend demotiverend kan dat werken. Knap van je dat je het weer op kunt pakken. You go girl!!

 15. Kleine Prinses op 21 juli 2016 om 13:28

  ik begrijp jouw frustraties. Voor mijn operatie, ging ik vaak op dieet… dat lukte nooit omdat ik zelfs met een hele week enkel sla en water te eten en te drinken, bijna niets van kg verloor!

 16. Jenn op 28 juli 2016 om 11:10

  Ik herken je frustraties maar al te goed! Het blijft een strijd idd. Succes!

 17. […] lifestyle mamablog) én over Weightwatchers. Afgelopen week schreef zij nog een blog en die kan je hier […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje