Weight Watchers update #6 | Back on track

Op 25 mei plaatste ik de laatste Weight Watchers update maar in de tussentijd is er veel gebeurd. Zoals jullie toen konden lezen ging ik starten met de clean 9 en daarna ben ik op vakantie geweest. Het plan was om me tijdens de vakantie zoveel mogelijk aan de punten te houden. Of dat gelukt is en hoe het me na de vakantie is vergaan dat lees je vandaag in update nummer 6.

Op het moment van schrijven (ik schrijf een deel al op de vrijdag) ben ik 20 weken bezig met het nieuwe feel good programma van Weight Watchers. Twintig weken die met ups en downs gingen, maar wat ook wel logisch is. Want het hele leven bestaat uit ups en downs dus het zou gek zijn geweest als dit van een leie dakje was gegaan. De schommeling in mijn gewicht en hoe het de ene keer meer moeite kostte dan de andere keer zijn een goede spiegel wat betreft hoe het leven gaat. Mede daarom vind ik Weight Watchers ook zo fijn. Je hebt niet direct gefaald als het even niet lekker gaat. Of als je besluit om je er niet aan te houden voor een poosje. Nee Weight Watchers verandert je manier van kijken naar eten en drinken, maar ook naar hoe je tot dan toe geleefd hebt.

Op vakantie tel ik niet

Zoals je wellicht in eigenwijs de week door hebt kunnen lezen heb ik me tijdens de vakantie niet aan de puntentelling gehouden. Sterker nog ik heb helemaal niet gekeken naar gezond of ongezond. Achteraf had ik me misschien iets meer in moeten houden. Want de weegschaal was helemaal niet lief voor me de dag nadat ik weer thuis was. Maar ja, wat wil je als je ongegeneerd friet met hamburgers, schnitzels, ijskoffie en ijscoupes eet. Hoewel ik veel heb bewogen tijdens de vakantie gaf de weegschaal dus toch een +1,5 kilo aan. Wat baalde ik zeg! Ik had geen spijt van wat ik allemaal gegeten had want ik heb ontiegelijk genoten. Maar in 8 dagen tijd anderhalve kilo aankomen is echt veel.

Bol AlgemeenBol Algemeen

IMG_3610

Je snapt dus ook wel dat ik per direct me weer enorm aan het Weight Watchers programma ging houden. Ik had diezelfde dag nog een BBQ maar pakte alleen vlees en salades met weinig punten. Geen stokbrood, geen lekker worstje of hamburger. Nee direct weer knallen en mijn grote doel voor ogen houden. Ik wil namelijk weer in mijn trouwjurk passen en dat wil ik het liefst dit jaar nog. Niet om een speciale reden hoor, maar het zou wel erg mooi zijn als dat in 2016 nog lukte. Dan kan ik in mijn jaaroverzicht mooi vertellen dat ik in het jaar 2016 mijn grootste doel bereikt heb. Bijzonder toch?!

Maar zoals de titel al aangeeft; ik ben back on track! Afgelopen vrijdag stond ik namelijk op de weegschaal en deze gaf een pracht getal aan. Ik had niet verwacht dat ik al mijn vakantiegewicht plus een beetje al kwijt zou zijn. Maar na drie keer op de weegschaal te staan zonder dat het getal veranderde geloofde ik het eindelijk. Dat brengt overigens de stand nu op -16,7 kilo en dat in 20 weken!

37 reacties op “Weight Watchers update #6 | Back on track

Reageren is niet mogelijk.