Weight Watchers update #6 | Back on track

IMG_3234

Op 25 mei plaatste ik de laatste Weight Watchers update maar in de tussentijd is er veel gebeurd. Zoals jullie toen konden lezen ging ik starten met de clean 9 en daarna ben ik op vakantie geweest. Het plan was om me tijdens de vakantie zoveel mogelijk aan de punten te houden. Of dat gelukt is en hoe het me na de vakantie is vergaan dat lees je vandaag in update nummer 6.

Op het moment van schrijven (ik schrijf een deel al op de vrijdag) ben ik 20 weken bezig met het nieuwe feel good programma van Weight Watchers. Twintig weken die met ups en downs gingen, maar wat ook wel logisch is. Want het hele leven bestaat uit ups en downs dus het zou gek zijn geweest als dit van een leie dakje was gegaan. De schommeling in mijn gewicht en hoe het de ene keer meer moeite kostte dan de andere keer zijn een goede spiegel wat betreft hoe het leven gaat. Mede daarom vind ik Weight Watchers ook zo fijn. Je hebt niet direct gefaald als het even niet lekker gaat. Of als je besluit om je er niet aan te houden voor een poosje. Nee Weight Watchers verandert je manier van kijken naar eten en drinken, maar ook naar hoe je tot dan toe geleefd hebt.

Op vakantie tel ik niet

Zoals je wellicht in eigenwijs de week door hebt kunnen lezen heb ik me tijdens de vakantie niet aan de puntentelling gehouden. Sterker nog ik heb helemaal niet gekeken naar gezond of ongezond. Achteraf had ik me misschien iets meer in moeten houden. Want de weegschaal was helemaal niet lief voor me de dag nadat ik weer thuis was. Maar ja, wat wil je als je ongegeneerd friet met hamburgers, schnitzels, ijskoffie en ijscoupes eet. Hoewel ik veel heb bewogen tijdens de vakantie gaf de weegschaal dus toch een +1,5 kilo aan. Wat baalde ik zeg! Ik had geen spijt van wat ik allemaal gegeten had want ik heb ontiegelijk genoten. Maar in 8 dagen tijd anderhalve kilo aankomen is echt veel.

IMG_3610

Je snapt dus ook wel dat ik per direct me weer enorm aan het Weight Watchers programma ging houden. Ik had diezelfde dag nog een BBQ maar pakte alleen vlees en salades met weinig punten. Geen stokbrood, geen lekker worstje of hamburger. Nee direct weer knallen en mijn grote doel voor ogen houden. Ik wil namelijk weer in mijn trouwjurk passen en dat wil ik het liefst dit jaar nog. Niet om een speciale reden hoor, maar het zou wel erg mooi zijn als dat in 2016 nog lukte. Dan kan ik in mijn jaaroverzicht mooi vertellen dat ik in het jaar 2016 mijn grootste doel bereikt heb. Bijzonder toch?!

Maar zoals de titel al aangeeft; ik ben back on track! Afgelopen vrijdag stond ik namelijk op de weegschaal en deze gaf een pracht getal aan. Ik had niet verwacht dat ik al mijn vakantiegewicht plus een beetje al kwijt zou zijn. Maar na drie keer op de weegschaal te staan zonder dat het getal veranderde geloofde ik het eindelijk. Dat brengt overigens de stand nu op -16,7 kilo en dat in 20 weken!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

37 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 4 juli 2016 om 06:09

  Super dat je het weer kwijt bent! Ik moet ook echt weer gaan opletten.

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:49

   Ja de ‘slechte’ gewoontes zitten er altijd weer snel in he!

 2. Channa op 4 juli 2016 om 06:18

  Heel knap hoor! En vervelend van die 1,5 kilo maar goed tijdens je vakantie overal op moeten letten is natuurlijk ook niks!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:50

   Nee dat sowieso niet, maar er zit een verschil tussen gewoon eten en je helemaal laten gaan haha. Ik deed t laatste 😛

 3. Nicole op 4 juli 2016 om 06:23

  Wat goed zeg! Echt diep respect voor jouw discipline!

 4. Alicia Hofman-Voshol op 4 juli 2016 om 07:22

  Echt super goed zeg!

 5. Joyce op 4 juli 2016 om 07:27

  Goed dat je jezelf zo snel weer hebt herpakt, dan weet je dat zo’n vakantie ook is om te genieten en de teugels te laten vieren. Komt best goed en jeetje wat ben je al veel afgevallen!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:51

   Ja ik ben blij dat ik nu aan mezelf heb laten zien dat zo’n uitspatting niet betekent dat ik de draad niet meer kan oppakken. Thnx!

 6. Marjon op 4 juli 2016 om 07:44

  Ik vind 16,7 kg al super netjes hoor!
  En in vakanties mag je best een beetje genieten. Nu weer er tegenaan
  Gaat je lukken!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:52

   Ja ik ook hoor.. Heel netjes zelfs 🙂

 7. MARIJKE op 4 juli 2016 om 07:56

  Vervelend van die 1,5 kilo maar ongelofelijk hoeveel gewicht je al kwijt bent. Wauw!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:52

   Ja ach hoort erbij (zie je, ik kan nu alweer relativeren haha)

 8. Charlotte op 4 juli 2016 om 08:52

  Goed dat je het weet op hebt weten te pakken! Lijkt mij zo moeilijk om weer streng te zijn nadat je eenmaal wat hebt mogen cheaten…

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:53

   Ja ik had het ook veel zwaarder verwacht om eerlijk te zijn. Alleen de eerste twee dagen vond ik moeilijk maar daarna was het alsof die uitspatting nooit was gebeurd.

 9. MetMirjam op 4 juli 2016 om 09:33

  Super knap van je! Wat hou je het toch goed vol, echt respect hoor!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:53

   Dank je, het is ook echt makkelijk om vol te houden. SCheelt een boel!

 10. Anne-Marie op 4 juli 2016 om 10:51

  Zoals je al zegt, het leven blijft ook bestaan uit ups en downs. En het is toch super lekker om ook eens een keer een weekje los te gaan en niet bij iedere hap stil hoeven te staan. Het belangrijkste: de draad weer oppakken. En dat heb je gedaan en dan is de schade toch wel heel erg beperkt gebleven toch. You go girl!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:54

   Ja zeker het belangrijkste.. En bij iedere hap stilstaan is ook geen leven natuurlijk. Gelukkig hoeft dat doorgaans ook niet.

 11. Shirley op 4 juli 2016 om 11:04

  Ik kom op vakantie ook altijd belachelijk veel aan terwijl ik echt niet aan het vreten ben. Ik denk dat dat ook komt omdat je anders eet en je lichaam helemaal niet meer gewend is aan al die ‘zooi’. Anyway: het is er gelukkig ook snel weer af! Succes 🙂

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:55

   Ja en Duitsland is ook niet bepaald een land van de ‘magere’ keuken haha. Schnitzel!!

 12. Anita op 4 juli 2016 om 11:13

  Wat een mooi streven je trouwjurk weer aan kunnen. En super dat de vakantiekilo’s er alweer af zijn!! Je komt steeds dichter bij je doel meis!!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:55

   Ja heerlijk gevoel moet dat zijn straks.. 😀

 13. Tessa | Daily Inception op 4 juli 2016 om 11:54

  Op vakantie moet je toch wel een beetje kunnen genieten, vooral van het heerlijke eten! Wat een top prestatie heb je tot nu toe bereikt!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:55

   Ahh dank je! Lief compliment 🙂

 14. Kleine Prinses op 4 juli 2016 om 12:52

  goed hoor!!

 15. Jacqueline op 4 juli 2016 om 17:44

  Wauw, echt knap dat er al zoveel af is! Dan zou ik me echt niet druk maken over vakantiekilootjes. 😉

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:56

   Nou vond t gewoon zonde na al het harde werken 😉 Maar zoals je zegt.. er is al zoveel vanaf.. Op naar meer!

 16. Judith op 4 juli 2016 om 21:02

  Nou dat je maar 1.5 kilo bent aangekomen na zoveel te eten is al knap, en dan zo snel verliezen? Diepe respect!!
  Ik volg je lekker mee, ik moet nog wat jij inmiddels kwijt bent, dus 20 weken is wel een mooi doel!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:57

   Ja zeker, het is dus echt haalbaar! Als je nog tips ofzo nodig hebt weet je me te vinden..!

   • Judith op 5 juli 2016 om 22:14

    Ik kan echt alle tips gebruiken. Ik mag al zoveel niet, dus daar word ik een beetje simpel van. Maar goede tips zijn altijd welkom!

 17. Jessica op 4 juli 2016 om 22:45

  Wauw wat onwijs knap van je! Heel veel succes je kunt het!

 18. Yvonne op 5 juli 2016 om 06:53

  Jr hebt jezelf weer bewezen dat je het kunt. Ga zo door! Ik vind het echt knap!

 19. Merel op 5 juli 2016 om 06:56

  Knap hoor dat je jezelf zo kon herpakken na de vakantie! En met resultaat. Zou heel mooi zijn als die trouwjurk nog lukt dit jaar. Succes!

  • Nicole op 5 juli 2016 om 21:58

   Ja de foto in jurk komt dan ook echt wel online hihi..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje