Weight Watchers update #4 | snaaibuien

Onderaan mijn tweede update vroeg ik aan jullie of er nog specifieke vragen waren. Een aantal kreeg ik via de mail en heb ik daar beantwoord, maar ik ontving ook een aantal vragen van Rory. Deze wil ik graag vandaag beantwoorden. Daarnaast heb ik het enorm moeilijk gehad de afgelopen twee weken qua cravings en plande ik ook weer een telvrije dag in. 

De vragen van Rory

Om te beginnen zal ik eerst de vragen van Rory beantwoorden. Zij vroeg zich af hoe Weight Watchers eigenlijk per individu werkt. Dus niet de algemene filosofie, maar echt persoonlijk. Nu zal ik deze vragen proberen zo goed mogelijk te beantwoorden, maar het zal wel vooral mijn eigen ervaring zijn.

Bij Weight Watchers proberen ze echt naar de individuen te kijken. Daarom vragen ze niet alleen naar je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht maar bijvoorbeeld ook of je borstvoeding geeft en in welke mate je beweegt. Op basis hiervan bepalen ze de hoeveelheid dagpunten maar ook de weekextra. Afhankelijk van je gewicht en je leeftijd kunnen die punten ook veranderen. Zo ben ik gestart met 37 dagpunten en heb ik er inmiddels nog maar 33. Wel zit er een minimum aantal punten aan, je kunt niet minder dan 30 dagpunten krijgen, het advies is dan ook om ten alle tijden minimaal die 30 punten op te eten omdat je lichaam anders echt te weinig binnen krijgt en het in spaarstand gaat.

Wat betreft de voedingsmiddelen, in principe mag en kan je gewoon alles eten en drinken. Dus je hoeft niet te stoppen met snoepen of het drinken van die lekkere wijntjes. Echter is het wel zo dat voedingsmiddelen met veel suiker en verzadigde vetzuren een hogere SmartPoints waarde hebben dan voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten. Er wordt dus niet meer alleen gekeken naar calorieën maar naar zowel calorieën als eiwitten, suikers en verzadigde vetzuren. Als voorbeeld; een glaasje zoete witte wijn kost je 5 punten, maar twee bruine boterhammen ook.

Ik zal binnenkort nog eens een eetdagboek delen, dan kun je zien dat ik echt niet alleen maar hele gezonde dingen eet en ook zo op zijn tijd een wijntje pak en een schaaltje met chips.

Snaaibuien

Dan over de afgelopen twee weken. Om eerlijk te zijn heb ik het enorm moeilijk gehad. Ik was natuurlijk onder de 100 kilo gekomen en daar echt heel blij mee. Maar het zorgde ook gelijk voor angst. Bang om toch weer de verkeerde kant op te gaan, bang om het niet vol te kunnen houden. Tsjah, dat zelfbeeld van mij zit nog steeds ver verstopt en ik leg mijn lat altijd zo hoog, niet gek dat de faalangst om de hoek komt kijken. Ik vond het dus echt enorm moeilijk om niet te gaan snaaien. Ik liep continu op mijn tenen en keek dan ook enorm uit naar mijn verjaardag want dan mocht ik eindelijk van mezelf helemaal los gaan.

Ik had die dag een telvrije dag ingesteld en alhoewel ik weet dat zo’n dag oorspronkelijk iets heel anders is bij Weight Watchers, ik ervaar het als heel positief. In maart had ik ook al zo’n dag en ik heb het idee dat dit ook een goede boost is voor mijn lichaam. Natuurlijk eet ik nog steeds niet alles wat los en vast zit, dat lukt me bijna niet meer. Maar gewoon even een dag niet tellen.. Heerlijk!

Waarom ik de afgelopen twee weken dan toch als negatief heb ervaren komt door het volgende. Sinds ik ben begonnen met WW ben ik beheerster dan hoor. Ik heb dus veel cravings gehad de afgelopen twee weken en ondanks het feit dat ik de hele dag wilde snacken, ik deed het niet. Tot vorige week. Mijn man had weer avonddienst dus ik at alleen met mijn dochtertje. Ik besloot om kippenvleugeltjes uit de oven te maken en krieltjes in de airfryer. Ik pakte de hele zak met vleugeltjes met het idee dat mijn man later op de avond de rest wel zou opeten. Maar ik verloor mijn controle. Ik at (samen met Fay, maar zij at er maar een stuk of 3) alsnog alle kip op.

Afgevallen

Twee weken terug woog ik 99,9 kg en was ik 9,1 kg afgevallen in totaal. Dat betekende meer dan een kilo per week gemiddeld. Ik was bang door die telvrije dag en door mijn verloren beheersing weer aangekomen te zijn, maar nu twee weken later mag ik zelfs zeggen dat ik meer dan tien kilo ben afgevallen. Het snaaien heeft dus geen negatief effect gehad, al voel ik me er nog steeds rot om. Vooral omdat ik gewoon even de controle kwijt was. En dat is geen prettig gevoel!

IMG_2095

Al met al mag ik dus helemaal niet klagen. Ik hoop voor onze vakantie de 90kg aan te tikken, maar dan moet ik wel heel streng gaan zijn qua punten en flink veel bewegen. Maar al kom ik in de buurt van dat getal ben ik al super blij! Ik ga er in ieder geval voor om voor de zomervakantie van mijn moeder (start op 23 juli) echt onder de 90kg te zitten..

Duimen jullie mee dat dit lukt?

15 reacties op “Weight Watchers update #4 | snaaibuien

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *