Weight Watchers update #3 | Hiep hiep hoera!

Mijn laatste Weight Watchers update is van twee weken terug en eigenlijk was het nog helemaal niet de bedoeling om nu alweer een update te geven. Maar door (leuke) omstandigheden besloot ik om het toch maar te doen. Omdat het vandaag  een heuglijke dag is (ik mag weer een jaartje erbij schrijven op mijn leeftijdskaart) wijd ik in deze blog niet alleen uit over Weight Watchers maar is hij iets algemener van aard. Hopelijk vinden jullie dat niet erg. 

De andere twee updates zijn via deze link te vinden.

Van drie naar twee

Toen ik laatst na mijn operatie opeens weer een paar kilo kwijt was, begon ik stiekem te hopen. Mijn eerste doel is namelijk om onder de 100 te komen en het leek erop dat ik dat wellicht zou kunnen halen voor mijn verjaardag zelfs. Dát zou mooi zijn zeg! Maar toen ik de week erop opeens 400 gram was aangekomen zag ik het niet meer gebeuren. Geen ramp natuurlijk, maar ik stelde wel meteen mijn verwachting bij.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nu heb ik afgelopen vrijdag weer op de weegschaal gestaan en ik was eigenlijk bang om weer aangekomen te zijn. Ik moest namelijk ongesteld worden en weet dat ik dan altijd meer vocht vast houd enzo. Maar niets was minder waar.. Ik was afgevallen. En hoe! Er was in een week tijd maar liefst 1,6 kg af. Maar wacht eens.. betekent dat…?

Ja! Dat betekent dus dat ik onder de 100 zit! Wel echt maar met 100 gram, maar hiep hiep hoera!! Ik ben af van die drie cijfers voor de komma en hoop dat ik daar ook nooit meer boven ga komen.

birthday-cake-380178_1280

Het weekend

Zoals je kunt begrijpen was ik dus enorm blij met het mooie getal op de weegschaal. Ik heb echt een paar dansjes gemaakt, want ja in totaal ben ik nu dus 9.1 kg kwijt. En dat in 9 weken! Nu ga ik me echt niet rijk tellen, ik ga er gewoon vanuit dat het nu in het begin heel hard gaat en straks wat minder.. Maar elke gram eraf is gewoon super! Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik weet dat ik het kan. Vooral op deze manier omdat dit gewoon een nieuwe levenswijze is en geen dieet. Want ja, ik eet nog steeds dingen zoals een McChicken (afgelopen weekend zelfs nog, guilty!) en ik weeg niet altijd alles af omdat dit bijvoorbeeld niet gaat (afgelopen weekend ergens wezen lunchen en pannenkoeken gegeten, guilty!), maar ik ben veel bewuster van wat ik eet en dat is in mijn ogen het meest belangrijke.

Naast dat ik dus afgelopen weekend best wel gezondigd heb qua gezond eten, ben ik wel binnen mijn punten gebleven en heb ik echt enorm veel gelopen. Voor mijn doen dan he. Want door mijn langdurige slaapgebrek (apneu) ligt bij mij het aantal stappen veel lager dan voor een gemiddeld persoon. Daarom was ik ook zo blij dat ik afgelopen zaterdag boven de 11.000 stappen zat! Voelde me heel trots.

Hiep hiep hoera, het is feest!

Naast dat ik graag een feestje vier en ik dat getal onder de 100 al een feestje waard vind, zijn er meerdere redenen waarom ik momenteel een hoop feestjes vier (en dus dansjes doe). Zo bestaat deze blog sinds afgelopen week gewoon alweer TWEE JAAR! Vorig jaar had ik twee leuke samengestelde pakketten om weg te geven en ook dit jaar wil ik het niet zomaar voorbij laten gaan, maar daar ben ik nog hard mee bezig. Hoe of wat zullen jullie dus nog wel voorbij zien komen.

Daarnaast ben ik vandaag ook nog eens jarig. Vorig jaar vond ik het echt heel wat dat ik 30 werd, maar het was gewoon een verjaardag zoals anders. Aan de ene kant vond ik dat wel jammer, maar aan de andere kant.. Zo bijzonder is een verjaardag nu ook weer niet haha. Vandaag vier ik het ook niet, ik ga zelfs gewoon gezellig bij een blogvriendinnetje op visite. Wel mag ik kiezen wat we eten (kies eigenlijk elke dag wel haha, maar goed) en dat is uiteraard SUSHI! Daar kijk ik nu al naar uit.. Ik ga gewoon ergens sushi halen hoor, lekker thuis opsmullen in mn huispak, met Netflix op en een lekker wijntje erbij haha.

cheers-839865_1280

Proosten jullie met me mee om deze drie heugelijke feestjes te vieren?

38 reacties op “Weight Watchers update #3 | Hiep hiep hoera!

Reageren is niet mogelijk.