Weight Watchers update #16 | Een dubbel gevoel

We zijn weer twee weken verder en dat betekent weer een update. Eentje met een dubbel gevoel moet ik toegeven. Dubbel omdat ik me best wel laat leiden door cijfertjes in plaats van hoe ik me voel en eruit zie. En dat moet veranderen. 

De schade na de vakantie

Zoals ik vorige keer al vertelde was ik op vakantie geweest en had ik me nog niet gewogen. Dat gebeurde echter een paar dagen later bij de cursus wel en ik was blij verrast. Ik was niets aangekomen en er was zelfs wat vanaf. Ook een paar dagen later op mijn eigen weegschaal was ik enorm blij verrast. In twee weken tijd was ik maar liefst 1,7 kg afgevallen. En dat na een ongezonde vakantieweek.

De schade na de vakantie was er dus helemaal niet! Hiep hiep hoera!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verschil tussen het wegen thuis en op de cursus

Er zit best een verschil tussen wat mijn weegschaal thuis aangeeft en die op de cursus van Weight Watchers. Nu hoor ik mijn coach al zeggen “weeg dan alleen op de cursus”. Maar ik kan het nog niet helemaal los laten. Weeg ik thuis in de ochtend en zonder kleding, sta ik dus bij de cursus ’s avonds erop na het avondeten. Alleen dat geeft natuurlijk al verschil.

Maar wanneer je op 12-9 op de cursus 87,3 kg weegt en je drie dagen later op 15-9 thuis op de weegschaal staat en deze 83,7 kg aangeeft dan snap je wel welke weegschaal ik wil aanhouden en waarom ik niet volledig over ga op die van Weight Watchers. Nu snap ik dat die van Weight Watchers ge-eikt is maar toch. En ondanks dus dat ik mijn weegschaal thuis doorgaans leuker vind snap ik er niet altijd iets van. Want afgelopen vrijdag was ik opeens 200 gram aangekomen ten opzichte van vorige week. Terwijl ik dus me heel goed aan het programma heb gehouden.

Even een klein overzicht:

Datum Cursus Thuis
12-09-17 87,3 kg
15-09-17 83,7 kg
21-09-17 86,4 kg
22-09-17 83,9 kg

Mijn gevoel versus de cijfertjes

En dan heb je nog de kwestie ‘mijn gevoel versus de cijfertjes’. Want volgens de Weight Watchers cursus zit ik dus nog steeds boven de 86 kilo en mijn eigen weegschaal zegt ook nog dat ik ruim boven de 80 zit. Terwijl ik me dus echt behoorlijk slank voel. Natuurlijk ben ik niet echt slank, ik weet dat ik nog steeds ruim overgewicht heb. Maar wanneer je een jurkje maat M hebt gekocht die twee weken terug echt nog te strak zat en nu zelfs los zit.. Dan voelt dat als slank.

Mijn gevoel zegt dus iets heel anders. Zo voel ik me dus een stuk slanker dan vorige week. Maar mijn thuis weegschaal zegt dus van niet. En daar kan ik dan van balen. Terwijl ik me dus super lekker voel. Zoals ik in mijn artikel ‘waarom het afvallen nu moeizamer gaat‘ al zei zijn er gewoon bepaalde redenen waarom het nu moeizamer gaat dan voor mijn zwangerschap. En als ik dan hoor van vriendinnen en kennissen dat daar de kilo’s vanaf vliegen dan moet ik altijd even slikken. Terwijl het eigenlijk best goed gaat met mij. En ik ook weet waarom het nu langzamer gaat dan hiervoor.

Ik probeer me dan ook zeker vast te houden aan wat er wél al af is.. En ik heb mezelf voorgenomen om mijn verhaal van die eerste keer afvallen eens in een artikel te zetten. Want doordat ik toen zwanger raakte heb ik nooit een afsluitend artikel gemaakt. Terwijl mijn afvalverhaal toen toch echt wel een succes was en dit best vertelt mag worden!

Ben jij aan het afvallen? En hoe gaat het met jou?

16 reacties op “Weight Watchers update #16 | Een dubbel gevoel

 • Het lijkt me idd lastig met 2 weegschalen. Maar ook begrijpelijk dat je thuis ook wil wegen.
  En zoals je zegt, gaat het ook om je eigen gevoel. Je voelt jezelf al prettiger in je lichaam. En ook dat is belangrijk!

  Gewoon lekker doorgaan!

 • Zit wel een groot verschil tussen die twee weegschalen. En sowieso is het meetmoment anders.

  Hopelijk lukt het je om de kilo’s los te laten en naar je kleding te kijken. Want dat jurkje zegt veel meer uiteindelijk

 • Ik herken het gevoel wel, maar het jurkje zegt idd veel meer dan de cijfertjes! Wat je laatste vraag betreft, niet goed, ik schreef er van de week over. Ik overweeg steeds meer om ook ww te gaan doen.
  Vind jij dat de cursus echt toegevoegde waarde heeft?

 • Jeetje dat is wel een verschil tussen de weegschaal op de cursus en thuis,

  Ik doe ook aan WW, maar alleen online, dus ik weeg mezelf elke zondagmorgen, vind ik zelf het ‘fijnste’ moment. Maar ik vind dat je het heel goed doet! Chapeau! Je komt er wel!

 • Lastig idd 2 weegschalen, misschien de focus leggen op 1 weegschaal. Ik denk dat ik over 3 weekjes ook weer met ww ga beginnen. De vorige keer was dat een goede opstap.

  • Ik zou je sowieso als advies willen geven begin niet te snel. Ik merk dat ik eigenlijk te snel wilde en had wellicht beter nog even wat weken kunnen wachten..

 • Wat lastig, hou je vast aan je gevoel :-). Je bent gewoon goed bezig! Ik probeer op te letten, vooral door de weeks. Echt afvallen hoeft ook niet. Een paar kilo’s minder zou leuk zijn!

 • Je relativeert die WW weegschaal, maar zet je gevoel daar eens naar mop. Je draagt er kleren (+2kg vaak) en hebt gegeten. En die 200 gram, misschien wordt je ongesteld binnenkort (ik hield altijd 2kg vocht vast voordat ik startte ?) of is het opeens warm weer dat je vocht vast houdt. En zo kan ik nog even door rammelen. Je kleding die losser valt is echt veel accurater dan een paar gram op de weegschaal. Want spieren en vocht. Je voelt je slank en daar heb je alle redenen voor als je kleren losser worden ?

 • Met de laatste reden die je noemt ga ik dus nooit op de weegschaal. Ik weeg altijd meer dan dat ik van te voren denk terwijl ik me wel lekker in mijn vel vind zitten. Vanaf mijn 15de heb ik het afgezworen en zelfs in mijn zwangerschappen ga ik er niet op. Wanneer mijn broeken strakker zitten weet oké at ik weer meer op koet letten.
  Het was mij ook al opgevallen dat je veel slanker bent. Goed bezig

 • Ik heb er ook last van met die weegschaal bij de weight watchers,,,dan weeg ik ook in de avond met kleding én schoenen aan…dan weeg ik altijd zo’n 1,6kg meer. Maar frustrerend is het zeker…ik heb het trouwens wel getest of ik evenveel weeg op mijn eigen weegschaal als die van ww door voor vertrek thuis in dezelfde outfit op de weegschaal te staan. Toen was het precies hetzelfde gelukkig…

 • Ik zou die weegschaal het raam uit gooien ? Je ziet er super goed uit, je voelt je goed.. dat is toch het aller belangrijkste!

  Bij mij is het zo gek dat ik na de bevalling aan ben gekomen, wel 5 kg ? De knop is nog niet om naar ik moet er echt iets aan gaan doen.

 • Och meis, maar je bént toch ook heel goed bezig! En ik vind je ook slank. Slank betekent namelijk niet graatmager of maatje 36. Je moet het in verhouding zien en als je dat doet dan zie je dat je wel degelijk mooi bent afgevallen en er super goed uitziet. Probeer je niet teveel te laten leiden door de cijfertjes. Ik weet dat dat lastig is, maar het kan soms echt ineens flink afwijken en het is zonde als je daardoor meteen in de put zit… You go girl!

Reageren is niet mogelijk.