Weight Watchers update #15 | Afgevallen?

Bij de vorige update vertelde ik al dat ik behoorlijk teleurgesteld was met het resultaat tot dan aan toe. Dat komt denk ik ook omdat het tijdens mijn eerste Weight Watchers avontuur zo goed ging. Ik vergelijk deze tweede keer enorm met de eerste keer en vergeet daarbij dat het nu zo’n andere situatie is. 

Zo moest ik de vorige keer echt heel veel afvallen. Ik kwam van de 115 kilo af en er moest dus zo’n 45 kilo af wilde ik tegen een gezond bmi aan zitten. Van die 45 kilo is er ook werkelijk 34 kilo vanaf gegaan dus ik was op de goede weg. Door de zwangerschap kwam ik weer wat kilo’s aan dus ik had het idee helemaal opnieuw te moeten beginnen. Maar dat is natuurlijk niet. Dit keer zijn het meer dan de helft aan kilo’s die ik al kwijt ben dus ik begin al over de helft.

Daarnaast gieren er natuurlijk nog een heleboel hormonen door mijn lijf. Ik ben pas 13 weken geleden bevallen, maar ondertussen wel al zo’n 8 weken bezig met het afvalproces. Echt veel rust heb ik mijn lichaam niet gegund dus.

Cursus

Op dinsdag 29-8 mocht ik voor het eerst naar de cursus. Heel stom, ik had me totaal vergist in de tijd dus ik was er een half uur te vroeg. Maar beter te vroeg dan te laat. Wat erg fijn was, was dat ik niet de enige was die nieuw in de groep kwam. Met mij waren we met zijn vieren qua nieuwelingen. Wat ik wel vervelend vond was het staan op de weegschaal. Niet omdat ik me schaamde ofzo hoor, iedereen was er met hetzelfde doel natuurlijk. Maar wel omdat je er met kleding en schoenen op moet staan en het ook in de avond was. Normaal weeg ik mezelf in de ochtend en dan zonder kleding. Het was dus best even slikken weer een hoger getal op de weegschaal te zien.

Verder merkte ik wel dat ik het erg prettig vond om met lotgenoten daar te zijn. Iedereen die daar is wil op een gezonde en fijne manier afvallen. Iedereen daar herkent ook de verhalen en valkuilen. Plus je kunt elkaar goed steunen en tips geven. Zo kreeg ik al de tip om met kleinere porties te werken en door bijvoorbeeld blokjes kaas kleiner te snijden zo toch een lekkere snack te hebben.

Afgevallen?

Niet afgelopen vrijdag maar de vrijdag daarvoor stond ik dan weer op mijn eigen weegschaal. Ik vond het mega spannend want ondanks dat ik me 6 van de 7 dagen heel goed aan de punten had gehouden was er ook één dag bij waarbij ik nergens naar gekeken heb. Dat was de dag van Die Heise Bierfesten hier in het dorp.

Maar wat was ik blij zeg.. Ik zag namelijk een dikke min 1,1 kg staan. En dat terwijl ik die nacht ook ongesteld was geworden. Mijn geluk kon dus niet op. Echter heb ik net een week vakantie achter de rug. Heerlijk hoor zo’n weekje Centerparcs maar ik heb me totaal niet aan het programma gehouden. In de ochtend lukte het nog wel, maar als je qua lunch en avondeten telkens buiten de deur eet en je weegschaal vergeet mee te nemen dan is het lastig. Ik heb dan ook niet gewogen afgelopen vrijdag en weet niet wat mijn huidige gewicht is.

Kleine overwinningen vieren

Op mijn vorige update kwamen een boel reacties waaronder die van Stephanie van Wolferien (een blog die je niet mag missen overigens). Zij gaf aan dat ik de kleine overwinningen juist moet vieren. En ze heeft helemaal gelijk. Echter waren mijn kleine overwinningen alsnog best groot (lees: 5 kg is de eerste overwinning, maar ja als je na 8 weken nog niet op 5 kg zit dan kan dat tegenwerken..). Dus ik heb besloten om voortaan voor elke halve kilo die ik ben afgevallen een knikker in een pot te doen. Op die manier wordt het veel visueler voor me. En wie weet helpt het!

Nou op naar dinsdag en vrijdag. De twee spannendste weegmomenten tot nu toe. Hoeveel zal ik aangekomen zijn? Of zal de schade toch meevallen? Is er nog iemand die me een schop onder de kont kan geven want wat kan ik dat gebruiken zeg!

4 reacties op “Weight Watchers update #15 | Afgevallen?

  • Nou ik vind het knap hoor, al zo snel na je bevalling weer in het gareel! Ik heb met mezelf afgesproken dat ik pas in januari ga beginnen. Ook omdat ik dieten tijdens kerst echt niet te doen vind haha. Zet hem op!

  • Die knikker methode klinkt goed maar misschien toch je doel verkleinen voordat je het mag vieren. Waarom niet al op 2.5 kilo? Dat is ook een geweldige prestatie

  • Wat slim om het met knikkers visueel te proberen maken! Sowieso al knap dat je zo snel weer op gewicht probeert te komen. En als t even tegenzit, dan is dat toch gewoon zo? You can do it!

Reageren is niet mogelijk.